Beursdagboek Trader Guy 30 oktober 2019, 07:40

...

Markt blijft dicht bij topzone hangen, blijf wel opletten

30 oktober 2019, 07:40 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

Wat winstnemingen of komt er dan uiteindelijk na veel twijfels over de kwartaalcijfers, de economie en de hoop op een deal zowel bij de Brexit en het conflict tussen de VS en China? We gaan het zien later vandaag want wordt met de FED en met cijfers van Apple en Facebook een soort superdag op de beurzen. We volgen alles op de voet uiteraard ...


Update markt:
Dan toch tijd voor winstnemingen op Wall Street al bleef het er na de opening positief uitzien, de Nasdaq 100 en de S&P 500 wisten intraday nog een record neer te zetten maar moesten later beiden inleveren om met een slecht verloop technisch bekeken af te sluiten. Met dat slechte verloop bedoel ik dat de indices rond de laagste stand van de dag afsloten terwijl er eerder op de dag of maandag nog nieuwe hoogtepunten werden neergezet, dat dus bij de Nasdaq 100 en de S&P 500, de indices die boven hun oude top staan. Voor andere indices is dat minder belangrijk omdat die nog geen nieuwe toppen hebben bereikt of hebben overtroffen.

Google ofwel Alphabet moest dan toch inleveren na de slechte cijfers, ook daar zag het er eerder niet eens zo dreigend uit omdat er veel meer koersverlies werd verwacht na de cijfers. Na Amazon zien we dat er nu 2 van de TOP 5 tech aandelen de verwachtingen niet halen, Microsoft wist dat wel te doen en van de andere 2 (Apple en Facebook) krijgen we vanavond de cijfers nabeurs. Veel beleggers hopen er het beste van maar anderen twijfelen dan weer of de koers van bijvoorbeeld Apple niet te hoog staat voor hetgeen er komt. Apple laat op de top van gisteren al bijna een verdubbeling van de koers zien sinds begin dit jaar toen alles begon tegen te zitten. Zit er nu niet teveel lucht in het verloop van de koers voorafgaand aan de cijfers? Dat gaan we vanavond merken, of in ieder geval morgen.

Verder komt de FED nog met een rentebesluit vanavond, deze keer om 19:00 door dat er een verschil zit in de tijd, de wintertijd gaat pas komend weekend van kracht in de VS. De vraag blijft uiteraard wat de FED gaat doen, men denkt aan 0,25% verlaging, en vooral of er in het commentaar nog wat staat over nog meer rentestappen later dit jaar? Wat ik me afvraag is waarom men de rente nog zou moeten verlagen terwijl de beurzen op hun hoogste standen uitkomen? Blijft uniek, nooit eerder meegemaakt en dus tegenvoets, maar goed de grote mannen zullen het wel beter weten. Dat dachten ze in 2007-2008 ook net voor de grote crisis begon maar plots was daar de introductie van QE ofwel Kwantitatieve Verruiming, daarom zijn renteverlagingen niet meet zonder een eindpunt (0%) maar kan men daaronder gewoon doorgaan. Niet eeuwig uiteraard maar daar zijn de grote mannen nog niet achter gekomen, dat is voor later een keer.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst, er werden tot nu toe dit jaar 8 maanden met winst en 2 keer verlies. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 januari, nu kan dat voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst. Bekijk alles op een wat langere fase, niemand kan elke keer goed scoren op de beurs, ik behaal wel tussen de 70 en 75% van alles wat ik doe een positief resultaat.

Technische niveau's:

Europa:
De AEX toont nu al 3 sessies na elkaar een verloop dat de verzwakking aantoont, afgelopen vrijdag en maandag lukte het nog om een verlies om te buigen tot neutraal maar gisteren moest de index er wel aan geloven en dus negatief de sessie afsluiten. Ook nu nog blijft de 584-585 als zware weerstand in beeld, nog niet al te ver weg en dus haalbaar alleen moet er wel een nieuwe groene golf komen op alle beurzen die we volgen. Als de index verder omlaag moet dan zien we eerst rond de 578 en later rond de 575 punten steun, verder zien we vooral de 570-571 en de 568 punten als steun. Onder die 568 punten krijgen we te maken met een stevig verkoopsignaal.

Samengevat:
Veel is er niet veranderd wat betreft de AEX, weerstand nu vooral de bovenkant ofwel de 584-585 zone met daarboven de 591 en de 600 punten. Steun zien we nu eerst in de buurt van de 580-581 punten, onder die 580 ruimte richting de 575, 571 en de 568 punten.

DAX:
De DAX moet na een poging om de 13.000 punten aan te tikken daar net onder omlaag, gisteren een klein verlies bij de DAX met een slot op 12.940 punten. De weerstand houden we nog altijd rondom of tussen de 12.950-13.000 punten, later bij een doorbraak verwacht ik weerstand rond de 13.150 en de 13.250 punten. Toch zie ik de DAX nog niet echt loskomen na de uitbraak boven de zone 12.850-12.900 punten. Deze zone hou ik nu in de gaten als een belangrijke ondergrens, onder die 12.850 punten ziet het er voor wat betreft de DAX weer slecht uit. Hoe dan ook, de DAX ziet er nog altijd bullish uit na de rally van de afgelopen weken maar ik blijf erbij dat men nu op een dun laagje ijs loopt want er zit veel, heel veel risico in deze markt.

Wall Street:
De Dow Jones moet wat inleveren gisteren, niet veel maar het valt op dat de index niet echt verder wil doortrekken richting de top die we rond de 27.400 punten zien uitkomen. De index bleef wel boven de belangrijke 27.000 punten waardoor er nog wat hoop blijft op een nieuwe aanval richting de top. De topzone die net onder de 27.400 punten wacht blijft voor aantrekkingskracht zorgen, zolang de index er 1 a 1,5% onder blijft kan de sprong redelijk makkelijk worden gemaakt maar zoals ik al aangaf is dat bij lange na niet zeken. Het is ook zo dat als de Dow Jones onder de 27.000 punten zakt en meer nog onder de 26.750 punten geraakt we kunnen inzien dat de nieuwe top er al staat (net onder de oude top) en er op de grafiek ook een Triple Top staat. Let dus op 3 niveau's nu, eerst die 27.000 en de 26.750 punten aan de onderkant, snel bereikbaar via winstnemingen, en let op de topzone 27.400 punten (de TOP).

Alles bereikbaar binnen 1 a 1,5%, dat kan in 1 of 2 sessies al voor elkaar komen. En toc ben ik er niet zo zeker van dat de markt klaar staat om een sprong in et onbekende te zetten (langdurig nieuwe records), daarvoor zijn de omstandigheden niet goed genoeg mijn inziens. Denk aan de kwartaalcijfers, de economische cijfers en de stappen die worden gemaakt door de Centrale Banken.

Nasdaq:
De Nasdaq moest door de daling bij Alphabet en de andere top 5 tech aandelen mede door winstnemingen een stapje terug, de top werd weer bijna even aangetikt intraday met een hoogste stand op 8319 punten maar opnieuw geen doorbraak waardoor de topzone met de top op 8340 punten een zware weerstand blijft. De Nasdaq blijft desondanks de daling van gisteren nog altijd minder dan 1% onder de top hangen. Mocht het tot een uitbraak komen dan zien we na de 8340 weerstand rond de 8400 en de 8500 punten als weerstand. Steun krijgen we nu eerst rond de 8250 en later tot boven de 8150 punten, pas als de index onder de 8150 punten zakt worden de condities weer slechter. De Nasdaq 100 die wel nieuwe toppen wist neer te zetten deze week moest ook een stapje terug, let hier nu op de 8027 punten als steun, daar lag de oude top waar de index boven kwam deze week.

Bij de S&P 500 ook wat winstnemingen vanaf de hoogste stand van de dag, de index blijft wel nog boven de 3028 waar de oude top uitkwam. Steun nu die 3028 met daaronder de zone 2995-3005 punten. Pas als de index weer ver onder die 3000 punten zakt ziet het er slecht uit, het lijkt weer ver weg momenteel maar bij winstnemingen staan we daar snel. Naar boven toe eerst rond de 3050 punten weerstand, later de 3075 en de 3100 punten als mogelijke doelen. Ook naar boven toe kan de markt overdrijven, nieuwe toppen kunnen dus nog altijd al kwam de draai gisteren niet echt op een goed moment, de index zet daardoor een negatieve candle neer.

Aanbieding abonnement tot 1 JANUARI 2020:
Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor een abonnement en dat loopt dan tot 1 JANUARI 2020, ofwel de rest van dit jaar. Dan pakt u alles wat we nog gaan doen dit jaar gewoon mee. Dan maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu voor €39 euro en tot 1 januari. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg ervoor dat u meedoet de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »