Beursdagboek Trader Guy 8 oktober 2019, 07:35

...

Markten zetten in op hoop, maar of dat terecht is?

8 oktober 2019, 07:35 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wall Street moet wat inleveren, Europa gaat verder omhoog na de opleving van eind vorige week. U merkt het, we zitten met divergenties momenteel en dat zowel bekeken over regio's als tussen de verschillende sectoren. U weet wat ik denk van divergenties, dat kondigt een grote en meestal behoorlijk grote beweging aan. En we zitten in de maand oktober, een maand die hoe dan ook in de boeken staat als gevaarlijk, de meeste grote bewegingen komen dan ook in oktober tot stand.


Update markt:
Wall Street liet zich gisteren van 2 kanten zien, eerst lager om daarna behoorlijk te herstellen gevolgd door een nieuwe daling, de indices sluiten de dag negatief af. Beleggers hopen erop dat de gesprekken tussen de VS en China goed zullen verlopen maar we weten beter, beide partijen liggen heel ver uit elkaar en het is de vraag wie er toegevingen gaat doen? Verder hopen beleggers op een nieuwe renteverlaging door de FED, sommigen gaan al uit van een verlaging van 0,5% na de recente cijfers over de economie. Met verwacht dus dat het snel heel veel slechter zal gaan met de economie maar aan de andere kant vraag ik me dan af of zoiets goed kan worden gemaakt door nu al opnieuw in de verruiming modus te schakelen? De FED heeft al de handen vol om dagelijks bij te moeten springen met het pompen van kapitaal in de markten om de banken van zuurstof te voorzien. Nee, het zit helemaal niet goed momenteel, dat merken we aan alle kanten. De markt blijft drijven op hoop, op hulp en op zonnige vooruitzichten maar de voorraadkast geraakt leeg, dat is duidelijk ... Het is wachten op de realiteit en die kan er sneller komen dan velen verwachten.

Wat Europa betreft blijft het verloop momenteel net zo vreemd, eerst die stevige daling nu gevolgd door een behoorlijke rally. Het is zo dat beleggers momenteel wikken en wegen wat het meest belangrijk is, de slechte vooruitzichten gevolgd door soms zeer slechte cijfers over de economie aan de ene kant. Aan de andere kant let men op de rente, de ECB bracht de rente naar 0,5% negatief en men pompt opnieuw grote sommen geld in de economie. Wat we wel weten is dat er NOOIT echt herstel is gekomen op de kapitaalmarkten sinds de start van de crisis in 2008-2009 en dat is iets wat zeer gevaarlijk blijft momenteel. Hoe dieper in het rood des te langer het zal duren voor de kapitaalmarkten weer gezond worden, als ze dat ooit weer gaan worden ...

Het is nu aan mij om de juiste momenten te kiezen om op te handelen, vrijdag deed ik al iets voor de leden na geduldig te hebben gewacht op het juiste moment, de posities kunt u vandaag nog opnemen want voorlopig blijf ik in de markt, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 december, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst ...

Technische niveau's:

Europa:
Bij de AEX zien we een behoorlijk sterke start van de week, de index moest wel even inleveren het eerste uur maar daarna ging alles vooruit met zelfs even de 570+ op de borden. We zien daar wel weerstand maar sinds de opleving vanaf de bodem staat de AEX al zo'n 20 punten hoger op slotbasis dan afgelopen woensdag toen de index even de 553 aantikte. Weerstand nu rond de 572 en de 575 punten, later de topzone 578-580 en de 584 (top vorige week). Steun kunnen we nu verwachten rond de 565, de 558-560 en de 553 punten.

Bij de DAX zien we een stijging tot boven de 12.050 punten waar ik weerstand had verwacht, de index trekt wat verder door waardoor de volgende hindernis rond de 12.150 punten wacht nu. Later zien we rond de 12.250 en de 12.325 punten weerstand met later de top van vorige maand rond de 12.500 punten. Steun nu vanzelfsprekend de 12.000-12.050 punten zone, later de 11.950 en de 11.850 punten als steun.

Wall Street:
Weerstand bij de Dow Jones nu rond de 26.575-26.600 punten met later de 26.870 zone, bij de S&P 500 zien we rond de 2950 en de 2980 punten weerstand. De Nasdaq kunnen we rond de 8000 en de 8100 punten weerstand verwachten, opvallend is dat Wall Street de afgelopen sessies van alles heeft laten zien, eerst stevig omlaag tot het 200-MA gevolgd door een enorme rebound van ongeveer 3 a 3,5%. De Dow Jones Transport index herpakt zich ook voorzichtig, deze index kreeg eerst behoorlijk wat klappen vorige week.

Steun nu de 26.250 en de 26.000 wat betreft de Dow Jones, bij de S&P 500 zien we de eerste steun rond de 2915-2920 punten, later de 2880 en de 2850 punten die vorige week al even op de borden stond. De Nasdaq kan rond de 7900 en de 7825 punten steun vinden, later de 7725 en de 7650 punten als steun. Zoals ik al aangaf kan alles sneller gaan dan velen denken, zeker in deze fase ...

Let erop dat er de komende sessies nogal wat uitdagingen staan te wachten wat betreft het handelen, ik zal de leden dus begeleiden.

Handel en gebruik maken van een coach is in deze markt nodig:
Afgelopen dinsdag kwam er een duidelijk short kans toen de AEX rond de 583 stond en de Dow Jones weer even tot boven de 27.000 punten geraakte, voor de leden werden er dan short posities opgenomen die later in de loop van de week werden gesloten met een mooie winst (zie tabel oktober hieronder). Winst nemen in deze markt is belangrijk dat is de reden waarom we die winst ook op tijd pakken. We zien na de rally eind vorige week weer nieuwe mogelijkheden om op te handelen, als u nog geen lid bent dan kunt u zich inschrijven zodat u de komende weken mijn signalen ontvangt en de posities die we hebben opgenomen maandag meteen aan te kopen ...

De verwachting blijft zo dat er nog genoeg mooie kansen gaan komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, dat zowel long als short. Meedoen en dus gebruik maken van de ervaring van uw coach bij uw handel op de beurs kan nu voor €39 euro tot 1 december. De markt zal uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende weken... Zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op want voor nieuwe leden is er een mooie aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Zie hieronder de resultaten van de maand oktober (deze maand) en het totaal van dit jaar (2019)





AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.