Beursdagboek Trader Guy 27 november 2019, 08:14

...

Wall Street zet recordreeks weer door, AEX weer dicht bij de 600

27 november 2019, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

We merken dat Wall Street gedurende deze korte week weer bezig is met het zetten van nieuwe record, dat nu bij de grote 3 ofwel de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500. Europa volgt rustig maar hier zien we dat er nog een klein procent nodig is om de toppen van vorige week op te zoeken. De DAX moet boven de 13.300 punten zien te sluiten, de AEX boven de 600 punten.


Update markt:
Door de korte week op Wall Street zien we dat handelaren ervoor kiezen om de markt weer richting nieuwe records te sturen op Wall Street, Europa volgt braaf en de indices (AEX, DAX en de CAC 40) staan zo opnieuw heel dicht bij de hoogste stand van vorige week. Zo te zien moeten deze indices nog een paar stapjes hoger zien te geraken voor dat we opnieuw naar de hoogste stand van 2019 kunnen doorstoten, lang is het niet geleden want deze toppen werden precies een week geleden al neergezet. Na de DIP vanaf de toppen vorige week zien we dat er een sterke rebound op gang kwam hetgeen uiteraard bullish is voor het vervolg voor de rest van 2019. Het jaar 2019 blijft zo een bijzonder beursjaar met veel beweging en richting het einde van het jaar dan toch weer nieuwe records op de borden.

We blijven uiteraard zitten met de kwestie tussen de VS en China, gisteren kwam Trump weer eens aan het woord via een interview. Trump wakkerde de hoop op een spoedig handelsakkoord deze keer opnieuw aan want volgens de president bevinden de onderhandelingen zich absoluut in de eindfase en is een handelsdeal met China een kwestie van tijd. Deze week dus veel bemoedigende woorden vanuit deze hoek, het is nu wachten op meer nieuws en laten we hopen dat er plots niet weer een soort onvrede naar buiten komt. Het is hoe dan ook belangrijk dat deze kwestie een keer van het toneel verdwijnt want zo blijven we tussen wal en schip hangen.

Verder krijgen we nog wat cijfers vandaag, de olie voorraden, de economische groei in de VS, de wekelijkse werkloosheidsuitkeringen en de orders voor duurzame goederen. Ook komt de FED vanavond nog met het Beige Book. Morgen blijft Wall Street dicht door Thanksgiving, vrijdag nog een halve sessie (tot 19:00) ...

Het handelen:
U kunt gebruik maken van onze signalen en coaching, we begeleiden onze leden vooral bij het handelen op de markten en komen vaak met suggesties om iets te doen vooral op de belangrijke indices. Dit jaar doen we dat opnieuw prima en we zijn er klaar voor om daar nog wat bij te doen en ons daarna volop te richten op het nieuwe beursjaar 2020. Neem nu een proefabonnement en doe de rest van 2019 en de eerste maand van 2020 al mee met onze posities. U kunt zich meteen inschrijven voor een proefabonnement waarna u de signalen en begeleiding krijgt tot 1 februari 2020. Dat kan nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX doet een nieuwe poging om de 600 punten weerstand aan te vallen, na de uitbraak boven de 585-586 werd die 600 punten al een paar keer opgezocht maar een slot boven deze nieuwe mijlpaal lukte nog niet. De top van vorige week zien we rond de 602-603 punten, dat wordt nu de eerste en meteen zware weerstand. Als de AEX uitbreekt dan ligt de weg open richting de 608-610 punten, later zien we rond de 615 en de 621-622 punten weerstand. Doelen die bij een goed beursklimaat haalbaar worden, zolang er maar geen onverwachte slechte ontwikkelingen tussen de VS en China de kop opsteken en er geen verkoopdruk op gang komt. Maar door de winstnemingen van vorige week zie ik nu toch eerst nieuwe toppen in de maak. Steun nu de 594, de 591 en de bodem van vorige week rond de 588 punten. De oude topzone rond de 585-586 punten moeten we ook nog steeds goed in de gaten houden voor later.

DAX:
De DAX komt weer dicht bij de 13.300 punten weerstand, als de index erboven weet de sluiten dan ligt de weg open richting de 13.600 punten waar we dan het record kunnen aantikken. Weerstand nu de 13.300, de top van vorige week die wacht rond de 13.375 punten. Daarna de All Time High bij de DAX die we zien op 13.596 punten. We zijn daar nog niet maar met de huidige marktomstandigheden en de volumes die aan de lage kant uitkomen ligt de weg wel open richting deze target. Een sessie of 2-3 die echt positief uitpakt en we komen dicht bij de doelen en nieuwe records, dit jaar in ieder geval mogelijk, ook al blijft de markt duur momenteel. Steun nu de 13.250, de 13.150 en de 13.000 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones geraakt weer boven de 28.000 punten, zet een nieuw record neer en weet dat te bevestigen met een slot boven de 28.100 punten waar de top van vorige week uitkwam. De sterke reeks met records wordt deze week nu al voor de 2e sessie doorgezet. Weerstand nu de 28.250 punten, later kunnen we in het onbekende gebied uitkijken naar de 28.500 en de 28.750 punten waar er weerstand wacht. Steun nu de 28.000, de 27.750 en de 27.400 (oude top). De markt blijft sterk en krijgt deze week steun door dat de volumes laag blijven. De index kan zo makkelijk de reeks met records uitbreiden.

Nasdaq:
De tech aandelen komen ook weer op gang en zo lukt het de Nasdaq om deze week na een kleine DIP weer records neer te zetten. Bij de Nasdaq zien we nu het volgende doel rond de 8750 punten uitkomen, de Nasdaq blijft de sterkste index op Wall Street momenteel. In het onbekende gebied nu vrij spel en de recordreeks kan na de terugval weer een paar dagen aanhouden. Zeker met de lage volumes door de gebroken week. Steun eerst de 8500 punten, daar wacht de laatste bodem. Pas onder de vorige top moeten we letten op de 8425 en de oude top rond de 8340 punten waar de index nu al 300 punten boven staat.

S&P 500:
De S&P 500 herpakt zich, komt weer binnen de recordzone en zet deze week voor de 2e keer opnieuw een All Time High neer net onder de 3150 punten want dat wordt nu de eerste hindernis al blijft dat in het onbekende gebied. We letten dus op die 3150, de 3175 en de 3200 punten als weerstand. Voorlopig nog zeer bullish door het snelle herstel na de korte DIP, de waarderingen blijven te hoog, dat weten we, maar de waan van de dag blijft posities, dus we volgen nog even mee in deze richting. Steun nu de 3120, de 3095 en de 3028 (oude top).

Aanbieding abonnement tot 1 FEBRUARI 2020:
U kunt zich vanaf nu inschrijven voor een proefabonnement dat loopt tot 1 FEBRUARI 2020. Daarbij maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu via de nieuwe aanbieding voor €39 euro. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »