Beursdagboek Trader Guy 28 november 2019, 08:17

...

Trump zet China weer onder druk, wel opnieuw records op Wall Street

28 november 2019, 08:17 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vandaag Thanksgiving in de VS, morgen Black Friday (zie aanbieding US Markets). Europa moet het alleen doen maar het is wel zo dat de Futures in de VS open zijn en die staan lager vanmorgen. Dat komt door dat Trump 2 omstreden wetten heeft ondertekend die steun uitspreken voor de demonstranten in Hongkong. En zo krijgen we weer twijfels rondom de deal die bijna zou worden ondertekend tussen beide landen, en zo gaat dat gedoe maar door ... Ook weer iets wat totaal onverwacht kwam zo voor het lange weekend ...


Update markt:
Wall Street zet de reeks met records verder, voor het Thanksgiving weekend zien we dat zowel de Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500 opnieuw een record neerzetten. Vooral de Nasdaq waar de 8700 punten werd doorbroken blijft de sterkste index op Wall Street. De Dow Jones doet het wat kalmer aan met een plus van 40 punten maar dat zorgt ook voor een nieuwe All Time High. De Futures zijn wel open vandaag en die staan lager door dat er weer twijfels ontstaan rondom de relatie tussen de VS en China door dat Trump de omstreden wetten ondertekende ten voordelen van de demonstranten in Hongkong.

Europa ging er ook wat op vooruit, niet echt overdreven maar toch een plusje bij zowel de AEX en de DAX. Vanmorgen ook hier wat verlies te verwachten vandaag, het is dus afwachten hoe de sessie zal verlopen. De verwachting was dat het wel makkelijk zou verlopen vandaag door dat Wall Street dicht blijft maar zo merken we meteen weer eens dat op de beurs niets vanzelf gaat, niks is zeker dus. De AEX kan 2 punten lager van start, de DAX kan rond de 50 punten lager starten. Technisch is er nog niks aan de hand, Wall Street blijft hoe dan ook dicht bij de toppen hangen en zette deze week elke dag een nieuw record neer.

Dan is het vandaag het moment om als nieuw lid kennis te maken met onze abonnementen, zie hieronder de bijzondere aanbieding voor het Black Friday weekend ...

Black Friday weekend:
Gedurende het Black Friday weekend kunt u als nieuw lid gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding om lid te worden en dus onze signalen en coaching te volgen. Daarbij begeleiden we onze leden bij de beurshandel en komen vaak met suggesties om iets te doen op de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden tijdens het Black Friday weekend kunt u zich inschrijven voor €27 tot 1 FEBRUARI (Polleke €37). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Zoals u via het overzicht hieronder kunt zien doen we het dit jaar opnieuw prima en we zijn er klaar voor om daar nog wat bij te doen tijdens de maand december, ook voor 2020 zullen we ons inzetten om er een goed jaar met resultaten van te maken.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX doet een nieuwe poging om de 600 punten weerstand aan te vallen, na de uitbraak boven de 585-586 werd die 600 punten al een paar keer opgezocht maar een slot boven deze nieuwe mijlpaal lukte nog niet. De top van vorige week zien we rond de 602-603 punten, dat wordt nu de eerste en meteen zware weerstand. Als de AEX uitbreekt dan ligt de weg open richting de 608-610 punten, later zien we rond de 615 en de 621-622 punten weerstand. Doelen die bij een goed beursklimaat haalbaar worden, zolang er maar geen onverwachte slechte ontwikkelingen tussen de VS en China de kop opsteken en er geen verkoopdruk op gang komt. Maar door de winstnemingen van vorige week zie ik nu toch eerst nieuwe toppen in de maak. Steun nu de 594, de 591 en de bodem van vorige week rond de 588 punten. De oude topzone rond de 585-586 punten moeten we ook nog steeds goed in de gaten houden voor later.

DAX:
De DAX komt weer dicht bij de 13.300 punten weerstand, als de index erboven weet de sluiten dan ligt de weg open richting de 13.600 punten waar we dan het record kunnen aantikken. Weerstand nu de 13.300, de top van vorige week die wacht rond de 13.375 punten. Daarna de All Time High bij de DAX die we zien op 13.596 punten. We zijn daar nog niet maar met de huidige marktomstandigheden en de volumes die aan de lage kant uitkomen ligt de weg wel open richting deze target. Een sessie of 2-3 die echt positief uitpakt en we komen dicht bij de doelen en nieuwe records, dit jaar in ieder geval mogelijk, ook al blijft de markt duur momenteel. Steun nu de 13.250, de 13.150 en de 13.000 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones geraakt weer boven de 28.000 punten, zet een nieuw record neer en weet dat te bevestigen met een slot boven de 28.100 punten waar de top van vorige week uitkwam. De sterke reeks met records wordt deze week nu al voor de 2e sessie doorgezet. Weerstand nu de 28.250 punten, later kunnen we in het onbekende gebied uitkijken naar de 28.500 en de 28.750 punten waar er weerstand wacht. Steun nu de 28.000, de 27.750 en de 27.400 (oude top). De markt blijft sterk en krijgt deze week steun door dat de volumes laag blijven. De index kan zo makkelijk de reeks met records uitbreiden.

Nasdaq:
De tech aandelen komen ook weer op gang en zo lukt het de Nasdaq om deze week na een kleine DIP weer records neer te zetten. Bij de Nasdaq zien we nu het volgende doel rond de 8750 punten uitkomen, de Nasdaq blijft de sterkste index op Wall Street momenteel. In het onbekende gebied nu vrij spel en de recordreeks kan na de terugval weer een paar dagen aanhouden. Zeker met de lage volumes door de gebroken week. Steun eerst de 8500 punten, daar wacht de laatste bodem. Pas onder de vorige top moeten we letten op de 8425 en de oude top rond de 8340 punten waar de index nu al 300 punten boven staat.

S&P 500:
De S&P 500 herpakt zich, komt weer binnen de recordzone en zet deze week voor de 2e keer opnieuw een All Time High neer net onder de 3150 punten want dat wordt nu de eerste hindernis al blijft dat in het onbekende gebied. We letten dus op die 3150, de 3175 en de 3200 punten als weerstand. Voorlopig nog zeer bullish door het snelle herstel na de korte DIP, de waarderingen blijven te hoog, dat weten we, maar de waan van de dag blijft posities, dus we volgen nog even mee in deze richting. Steun nu de 3120, de 3095 en de 3028 (oude top).

Black Friday weekend:
Gedurende het Black Friday weekend kunt u als nieuw lid gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding om lid te worden en dus onze signalen en coaching te volgen. Daarbij begeleiden we onze leden bij de beurshandel en komen vaak met suggesties om iets te doen op de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden tijdens het Black Friday weekend kunt u zich inschrijven voor €27 tot 1 FEBRUARI (Polleke €37). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »