Beursdagboek Trader Guy 21 december 2019, 09:59

...

Sterke laatste volle week, records houden aan op Wall Street

21 december 2019, 09:59 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De Indices op Wall Street zetten dus opnieuw records neer vrijdag, na bemoedigende Amerikaanse economische cijfers en nog maar eens optimisme rondom internationale handelsdeals hielpen de markt gedurende de laatste volledige week van de handel. De S&P 500 won gedurende de afgelopen 8 sessies 7 keer en weet voor de 4e opeenvolgende week in de plus af te sluiten.


Update markt:
Weinig nieuws vrijdag alleen de groei in de VS die uitkwam op 2,1% en dat was precies hetgeen men had verwacht. Verder kwam er weer eens nieuws, nou ja als we dat al nieuws mogen noemen want meer dan nog maar eens een herhaling van iets wat al 2 maand bekend is, rondom de VS en China. Trump Tweet dat hij een goed telefoongesprek heeft gevoerd met zijn Chinese collega Xi Jinping en gaf aan dat de formele ondertekening van de "fase 1" overeenkomst tussen de VS en China wordt gepland. Eerder zei minister van Financiën Mnuchin al dat die ondertekening in januari zal plaatsvinden. Denk eraan dat we dit allemaal al weten maar door de herhalingen van dit feit weet Wall Street daar telkens wat verder op te schuiven terwijl er al zoveel bonus werd genomen op deze kwestie, denk er ook aan dat het alleen nog maar gaat om de eerste fase van een "deal", over een totalen afschaffing van de tarieven spreekt nog niemand over. De markt wordt opgewonden door alles wat er maar wordt gezegd over de handelskwestie tussen de VS en China, en ja ... zelfs met herhalingen van zaken die we al lang weten.

Voor mij speelt Trump een spelletje door deze feiten te blijven herhalen om zo de perikelen rondom de afzettingsprocedure tegen hem naar de achtergrond te verwijzen. Kijk, Trump weet ook dat de markten enorm reageren op alles wat hij Tweet rondom de kwestie VS-China, en dat hij zo de aandacht kan verschuiven als er wat anders in de weg zit. Trump zal dat blijven doen en dan vooral als hij wat tegenwind krijgt maar ook als hij merkt dat de beurzen in de problemen komen. De vraag is echter hoe lang de grote beleggers zoals funds, hedgefunds, pensioen beleggers ofwel de instituten deze waarderingen nog willen betalen voor wat betreft de aandelen. Een keer zal men in eerste instantie winst willen nemen omdat men weet dat sprookjes niet lang duren en aan de andere kant zal men op een gegeven moment 2-3 keer nadenken om aandelen uit de S&P 500, de Nasdaq 100 en de Dow Jones te kopen tegen een prijs waarvan men in feite al weet dat die later 10-15-20% lager zal uitkomen ergens in 2020-2021.

Als ik naar Europa kijk, en dan vooral bij de AEX index dan zie ik eindelijk een doorbraak ver boven de 600 punten, onze index staat gemiddeld niet zo duur als Wall Street maar wel moeten wel opletten met aandelen zoals ASML waar we wel een hoge prijs voor moeten betalen. Binnen de AEX zijn de financiële waarden dan wel wat aantrekkelijk maar dan zal de rente moeten oplopen in de loop van 2020-2021. We zien ook dat aandelen als Unilever en Shell niet echt meedoen tijdens de recente stijging, beiden blijven ver achter op de rest. Het zijn net als ASML zwaargewichten die dus niet meedoen, ASML weegt dan ongeveer 18% mee binnen de AEX dus als het aandeel een mooie sessie beleeft dan zien we in 9 van de 10 keer dat de AEX ook vooruit gaat. Volgens mij kwam het nog niet eerder voor dat een aandeel binnen de AEX zwaar op de index drukt, als er een correctie komt bij vooral de technologie sector, hetgeen niet onlogisch is, dan kan dit een behoorlijke stempel op de AEX drukken zolang ASML zo zwaar meeweegt. Vanaf maart zal dat wel weer worden herschikt maar tot dan blijft ASML de motor binnen de AEX ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 MAART:
U kunt vanaf vandaag gebruik maken van deze nieuwe aanbieding om lid te worden, zo start u meteen met ons mee in 2020 en pakt u meteen januari en februari mee. De doelstelling is om er opnieuw een goed jaar van te maken waarbij we onze leden begeleiden bij de beurshandel. Er komen dan waar het kan suggesties om iets te doen via de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 MAART 2020 (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Wat betreft het jaar 2019 behalen we een goed resultaat, we bereiden ons nu voor om het jaar 2020 goed en waar het kan nog beter aan te pakken. Als u zich nu aanmeld dan doet u meteen ook mee bij de belangrijke start voor 2020. Hieronder ziet u het resultaat van dit jaar (2019), bijgewerkt met alle transacties tot vandaag.

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX blijft met het slot van vrijdag net onder de weerstand hangen, toch sleept de index er een sterke laatste dag van de week uit met een slot op 609,26 punten. De AEX wist de uitbraak zone 602-603 punten gedurende de gehele week goed te verdedigen wat een positief signaal is. Weerstand zien we nu eerst rond de 610 punten met daar net boven de 612,4 punten waar de hoogste stand van de afgelopen week uitkomt. Bij een doorbraak boven die 612,4 richten we ons op eerst 618 en de 625 punten. Steun nu eerst de 605 punten met later de 602-603 en later de 595 punten.

DAX:
De DAX herpakt zich redelijk vrijdag maar de index blijft voorlopig hangen binnen de zone 13.150-13.350 punten waar het nog steeds alle kanten op kan. Er kwam eerder (maandag) geen bevestiging op de uitbraak boven de eerdere topzone, de DAX moest zelfs behoorlijk inleveren tot rond de 13.140 punten. Steun nu eerst de 13.200 met later de 13.140 en de 13.000 punten. Weerstand wordt nu weer die 13.350 en de top rond de 13.425 punten. Later de hoogste stand ooit rond de 13.590 punten. De range van de afgelopen week lag tussen de 13.140 en de 13.425 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones zet na een redelijke sessie een nieuw record neer op 28.455 punten, de weerstand blijft de in eerste instantie de 28.500 punten. De index blijft net als de andere indices op Wall Street in het onbekende gebied hangen waardoor het vrij makkelijk blijft om op de korte termijn nieuwe records neer te zetten. Steun blijft voorlopig de 28.170 (eerdere top), later de 28.000 en de 27.750 punten, de oude top zien we nog altijd rond de 27.400 punten uitkomen ofwel zo'n 1000 punten onder de slotstand van vrijdag. Weerstand kunnen we nu rond de 28.500 en de 28.750 punten verwachten, later de 29.000 punten.

Nasdaq:
De Nasdaq breekt verder uit en zet weer een nieuw record neer op 8925 punten. De eerste steun zien we nu eerst rond de 8875 punten, later de 8800 en de oude top rond de 8706 punten. Weerstand nog steeds de 8925 en de 9000 punten. We zien een sterke reeks bij de Nasdaq, de index zet nu al voor de 8e opeenvolgende sessie een nieuw record neer, een behoorlijke reeks hetgeen in eerdere fases maar weinig voorkomt. De markt blijft hoe dan ook rijp voor winstnemingen maar die moeten wel op gang komen, we weten dat de markt op dit moment veel te duur staat als we naar de gemiddelde waarderingen kijken, zeker wat betreft de technologie aandelen.

S&P 500:
De S&P 500 sleept er opnieuw een record uit dat nu op 3221 punten uitkomt. De eerste weerstand moeten we nu opnieuw wat hoger leggen, eerst de 3235 en de 3265 punten. Steun nu de 3190, de 3154 punten (oude top) en later de 3120 en de 3070 punten. Wat winstnemingen zouden logisch zijn de komende dagen al blijft de flow positief voorlopig. De index bevind zich met de reeks nieuwe records in een onbekend gebied, zo lang er geen correctie komt van meer dan 1-2% blijft de kans groot dat de records elkaar op blijven volgen met het einde van het jaar in zicht. Er zijn nog 6 handelsdagen te gaan op Wall Street waarvan 1 halve sessie (Kerstavond), het wordt nu vooral zoeken naar de slotstand voor 2019. Het is hoe dan ook al een sterk jaar voor wat betreft de beurzen.

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »