Beursdagboek Trader Guy 14 januari 2020, 07:50

...

Records Nasdaq en SP 500, Europa lager

14 januari 2020, 07:50 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Het stopt nog niet, records zien we bij de S&P 500 en vooral bij de Nasdaq aan het begin van de nieuwe week, de Dow Jones kon het tempo niet volgen en sluit dan wel hoger af maar zonder een nieuw record. Het waren deze keer vooral de FAANG's Alphabet, Apple, Amazon, Netflix en Facebook die samen met de hoogvlieger van de laatste weken Tesla de Nasdaq stuwen ... Europa bleef in het rood hangen maandag, weinig animo merkbaar bij de AEX en de DAX, we gaan zien wat deze divergentie teweeg zal brengen de komende periode ...


Marktupdate:
Vandaag begint het cijferseizoen dan ook nog op Wall Street, zoals gebruikelijk komen als eerste meteen 3 grote banken met cijfers, dat zijn JP Morgan, Citi en Wells Fargo. Morgen komen Blackrock, Goldman Sachs en Bank of America er achteraan zodat de toon meteen wordt gezet voor deze week. Vanaf volgende week moeten er al wat tech bedrijven hun cijfers laten zien, het is de vraag of de cijfers de huidige koersniveau's kunnen verantwoorden. Hieronder ziet u het overzicht van deze week ...

Beleggers kijken ook uit naar de ondertekening van de DEAL fase 1 deze week, dat werd aangegeven, we kunnen zo uiteindelijk iets wat al sinds eind oktober bekend is gemaakt afronden. Tussendoor wist Wall Street al tal van keren op een herhaling daarvan 0,5 tot 1% oplopen, deze week zien we ook zoiets omdat het moment er nu is. De VS haalde China gisteren zelfs van de lijst met landen die hun munt manipuleren hetgeen de markt ook wat extra brandstof gaf. Zo gaat het, ik heb de afgelopen weken, zelfs maanden, maar weinig kunnen merken dat er een stijging op gang kwam door fundamentele zaken die van die aard waren dat beleggers en bedrijven er terecht beter van werden. Alle stijgingen die bedrijven tot onrealistische waarderingen stuwen kwamen tot stand via berichten rondom het conflict tussen de VS en China waarvan nog maar pakweg 1/3 van lijkt te zijn opgelost (deal fase 1), door de steun van de Centrale Banken die weer met een opkoop programma zijn gestart vanaf oktober en de FED dat via REPO injecties de banken en Hedgefunds van kapitaal op korte termijn te voorziet om ze zo uit de problemen te houden.

Het klinkt allemaal raar en onrealistisch maar het is wel zo, op zich kan er niks verkeerd gaan en aan de andere kant mag er ook niks verkeerd gaan. Snapt u het nog? Komt de FED niet met dat REPO geld dan worden veel grote spelers verplicht om te verkopen. Stopt de FED met het opkopen van papier dan krijgen we in no-time hogere rentes en geraken we in een grote recessie want er werden er al zo'n 3 uitgesteld dus als er een komt wordt het meteen een hele grote. En wat betreft China en de VS, daar moet nog zo'n 5% op hoop gecreëerde koerswinst van de indices af.

Zijn mijn argumenten de logica? De tijd zal het leren, we moeten afwachten. Wat er wel een feit is, momenteel staat Wall Street op hogere waarderingen dan tijdens de dot.com bubbel van 2000 en dan zeker wat betreft de tech aandelen. De verwachtingen liggen zo hoog dat het vrijwel onmogelijk is om die waarderingen binnen de pakweg 5 jaar om te zetten in een werkelijke waarde dat bij het bedrijf hoort. Zie maar Facebook nu 40 keer de winst, Apple al richting 30 keer de wint, Alphabet 31 keer de winst, Netflix 110 keer de winst, Microsoft 32 keer de winst en Amazon 85 keer de winst. Tesla maakt niet eens winst, wel een verlies van 5 dollar per aandeel momenteel. Opletten dus, of al deze bedrijven moeten dit jaar met KNALCIJFERS komen waar iedereen van achterover valt.

Aanbieding proefabonnement tot 1 MAART:
U kunt gebruik maken van de aanbieding om lid te worden en pakt u meteen januari en februari mee. De doelstelling is om er opnieuw een goed jaar van te maken waarbij we onze leden begeleiden bij de beurshandel. Er komen dan waar het kan suggesties om iets te doen via de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 MAART 2020 (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Wat betreft het jaar 2019 behalen we een goed resultaat, we bereiden ons nu voor om het jaar 2020 goed en waar het kan nog beter aan te pakken. Als u zich nu aanmeld dan doet u meteen ook mee bij de belangrijke start voor 2020. Hieronder ziet u het behaalde resultaat van het jaar 2019, vanaf nu richten we ons op 2020 en gaan ervoor om het jaar weer zo positief als mogelijk af te sluiten eind december.

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
Steun verwacht ik nog altijd rond de 608-609 punten met later de 605 en de 602 punten (oude top). Weerstand nu de top rondom de 612,5 en de 614,5 punten. Let erop dat de AEX aan het verzwakken is momenteel, de index beweegt dan wel binnen een kleinere range dan de andere indices die we volgen. Pakweg tussen de 605 en 614 punten.

DAX:
Weerstand nu de top 13.550-13.600 punten, later mocht er een uitbraak komen weerstand rond de 13.750 en de 14.000 punten. Steun zien we eerst rond de 13.425, de 13.340 en de 13.250 punten. Denk eraan dat het allemaal snel kan gaan zolang de markten zo volatiel blijven.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones krijgt het nog niet voor elkaar dat die 29.000 punten definitief wordt doorbroken, wel zien we een top op 29.009 punten waar nu de weerstand wacht. Als er dan verder omhoog wordt gekeken dan zien we rond de 29.250 en de 29.500 punten weerstand, later komt de nieuwe MEGA mijlpaal 30.000 in beeld maar zo ver is het nog lang niet. Steun nu de 28.700, de 28.400 en de 28.100 punten.

Nasdaq:
De Nasdaq zet een nieuwe recordstand neer op 9274 punten en blijft onderweg om de reeks door te trekken tot het een keer stopt, dat moment komt wel steeds dichterbij. Steun verwacht ik nu rond de 9200 punten, later de 9150 en de 9000 punten. Weerstand verwacht ik nu rond de 9350 punten, later de 9500 en de 9600 punten.

S&P 500:
De brede S&P 500 zet een nieuw record neer op 3288 punten waardoor de volgende weerstand op 3300 punten snel in beeld komt. Later de 3325, de 3350 en de 3400 punten als weerstand. Steun nu eerst de 3265, later de 3220 en de 3190 punten.

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.