Beursdagboek Trader Guy 29 februari 2020, 08:17

...

CRASH Vergelijkbaar met 1987 en 2000, minder dan 1929 en 2008

29 februari 2020, 08:17 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Mijn observatie van de markt toont heel veel overeenkomsten met de tech-crash van 2000-2001 en de crash van 1987 dan wat er in 1929 en 2008 gebeurde al is ook deze zware terugval er een die we in de boeken kunnen plaatsen als geschiedenis. Een nieuw soort crash door dat de handel nu veel groter en makkelijker door iedereen te controleren is. Tegenwoordig kan iedereen tegen lage kosten "a la minute" zelf handelen op de beurs. Wel hadden de elektronische platforms het nogal moeilijk door de hoge intensiviteit die er was. Vooral de nieuwe platforms werden zwaar op de proef gesteld want dat hadden ze nog niet eerder meegemaakt ...Marktoverzicht:
Wat een week en het was enorm moeilijk voor veel beleggers om gezond na te denken over hetgeen er moest worden gedaan in de loop van de week. Alle markten werden tussen de 10 en 15% lager gezet toen vrijdag het einde van de week werd bereikt. Even een overzicht ..

AEX index: -78 punten (12,6%)
DAX index: -1689 punten (-12,5%)
CAC 40: -720 punten (-12%)
Dow Jones: -3583 punten (-12,5%)
Nasdaq: -1009 punten (-10,5%)
Nasdaq 100: -985 punten (-10,5%)
SOX Index: -185,5 punten (-9,8%)
S&P 500: -383 punten (-11,5%)

Brent olie: -8,8 dollar (-15%)
Goud: -82 dollar (-5%)

En dan nog de rente in de VS die op de laagste stand ooit terecht zijn gekomen, dat wil zeggen dat de FED dit jaar de rente fors zal verlagen dit jaar, de FED fund futures tonen al tot 1% eraf, de eerste zal snel komen en men verwacht meteen 0,5%, later nog 2 keer 0,25% zodat ook de rente in de VS richting de 0% terug zal vallen later dit jaar of begin 2021. De vooruitzichten zijn niet al te best wat betreft de rente maar dat hebben we kunnen zien aan het verloop van de 10- en 30-jaar rente de afgelopen dagen.

Een stevige correctie van de aandelen, de rente richting de 0% en zelfs het goud moest inleveren, plots gaat er een hoop geld naar CASH of het verdwijnt van de opgebouwde waarde voor wie is blijven zitten de afgelopen dagen. Nu blijft de vraag, waar kunnen we een bodem vinden? De kracht van de daling was enorm en als we het verleden erbij nemen dan zien we amper van dit soort weken, en zelf denk ik niet dat we er al vanaf zijn, er kan nog meer volgen de komende week. Ergens in maart zou er mogelijk een bodem kunnen komen, net als in 2009 maar dan moet de bedreiging van het corona-virus zijn afgenomen. Wel is het ook zo dat de economie zich snel moet herpakken nadien want gezien de cijfers uit China dit weekend ziet die er niet goed uit.

Verder laten de grafieken meer dan genoeg zien onderaan deze update, wat een week en wat een geweld. Geen enkele dag kwam er herstel op het laatste kwartier na omdat veel traders hun short posities hebben terug gekocht om zo de winsten van de afgelopen dagen uit de markt te halen. Dus ja, er zijn er veel die fors hebben verloren de afgelopen week maar aan de andere kant is het ook zo dat veel handelaren enorme winsten hebben behaald met short posities die dus werden gesloten vrijdagavond. Dus wat er vrijdag gebeurde tijdens het laatste kwartier heeft niks te maken met een begin van een heropleving mijn inziens, we kunnen de komende week nog lager met deze 5 lelijke strepen omlaag op Wall Street ...

We kunnen de komende week weer van alles meemaken wat betreft de beurzen, dat zal ik wel via de LIVEBLOG communiceren met korte updates waar nodig. Ook in het weekend zal ik wat BLOGS neerzetten over de markt ... Die kunt u volgen, voor de inhoudelijke berichten voor de leden kunt u via de aanbieding een abonnement nemen via de aanbieding tot 1 MEI voor €39 .. Vandaag volgt er nog een evaluatie van de maand februari die we positief hebben kunnen afsluiten, dit jaar gaat alles nog volgens plan zelfs met die grote klap omlaag.

Volg de LIVEBLOG:
D de leden kunnen ook EXTRA analyses verwachten via de LIVEBLOG met waar het kan EXTRA tips. Wie dan inlogt op de site krijgt alles via de LIVEBLOG te zien. Een leuke en interactieve aanvulling die moet uitgroeien tot een goed gevuld beursdagboek.

Nieuwe aanbieding, nu proefabonnement tot 1 MEI voor €39:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen. Zelfs met de grote daling van vorige week komen we er heel goed vanaf, ik heb besloten om niet mee te willen doen met die gekte, het risico was het niet waard om met posities in de markt te zitten ... We handelen op de indices en via Guy Trading ook op grondstoffen als goud en olie, en op volatiele aandelen. Nu kunt u zich dus tot 1 MEI inschrijven voor €39 ... Schrijf u vandaag nog in ...

Dat kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat februari afgesloten posities:
De posities short posities werden gesloten in de loop van vorige week en dat met een hele mooie winst, helaas moest er nog wat worden opgehaald van eerder deze maand maar zoals u merkt is dat in ieder geval gelukt. Zo behalen we met Systeem Trading een mooie winst van bijna €600. Er komen zeker nieuwe kansen aan volgende week waar we de maand maart zullen opstarten, wel zal ik het goed moeten zien te timen maar de volatiliteit zal zeker weer kansen bieden. Doe dus mee en schrijf u in voor €39 tot 1 MEI ... https://www.usmarkets.nl/tradershopTechnische niveau's:

Nu eerst even de markt laten uitrazen voor ik weer niveaus kan aangeven ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

1 maart 2020, 20:30

Ik zit al van in de jaren 1985 op de beurs met allerlei afgeleiden, futures en opties, enz... Wat Guy vertelt is ècht niet dom!

(0)