Beursdagboek Trader Guy 25 november 2020, 08:14

...

Alles en iedereen bullish, nooit eerder zo massaal !!!

25 november 2020, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (2)

Het valt me steeds meer op dat alles en iedereen zo bull­ish is, wordt en bli­jft. Sim­pele reden, er is geen alter­natief, dan maar aan­de­len kopen ook al staan ze zo hoog, Dow breekt nieuwe mijl­paal, de Nas­daq gaat weer boven de 12.000 kijken, de SP 500 zien we opstomen tot boven de 3635 op slotbasis.



De DAX bereikt de 13.300 ter­wi­jl de AEX nu net onder de 610 pun­ten sluit met de hoog­ste stand sinds eind feb­ru­ari. Gis­teren was ik 1 van de 5 gas­ten bij het webi­nar van de Slim­ste Beleg­ger en ook daar was iedereen enorm opti­mistisch, er wer­den zek­er­he­den uit­ge­spro­ken over koers­doe­len, Dow naar de 40.000 en hoger, de AEX 100% zek­er naar de 650 en hoger, de Nas­daq naar de 15.000 en hoger … Alle­maal in 2021 dan ook nog … Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat er op de beurs geen zek­er­he­den bestaan, ik zou daar mee opletten !!!

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Trump sprak gis­teren ook weer eens, hij had het niet over het uit de hand lopen van het aan­tal besmet­tin­gen, née hij zei 5 keer dat hij de beste pres­i­dent ooit was en dat door hem de Dow Jones boven de 30.000 pun­ten is ger­aakt. Verder las ik dat de Bit­coin snel naar de 100.000 dol­lar gaat en dat een aan­deel als Tes­la weer naar de 2000 – 2500 dol­lar gaat. Wat u hier­boven leest is uit­zon­der­lijk en EXTREEM gevaar­lijk aan het wor­den. Ook de GREED and FEAR index staat nu op vri­jwel het max­i­mum, op 94% zelfs (GREED) en dat kwam ik nog niet eerder tegen. Pre­cies het­geen ik u laat merken, werke­lijk iedereen is over­dreven bull­ish, meestal het laat­ste sein dat we nu wel heel dicht bij de top staan. En dan heb ik het nog niet eens over de meerdere BUBBELS die onstaan momenteel, zelfs de Dow Trans­port laat din­gen zien die ik amper kan vol­gen met het nieuwe record gisteren !!

De greed and fear meter …

En ik zie dat er van de 30 Dow aan­de­len slechts 10 een nieuwe high neerzetten gis­teren met de uit­braak boven de 30.000 pun­ten. Deze keer kon de Nas­daq dus ook vol­gen maar deze index stond al een tijd­je veel te hoog en maakt nog geen nieuwe records momenteel. We gaan vooral zien tot wat dit alle­maal zal lei­den, een goed gevoel heb ik zek­er niet hier­bij, ik zie het als extreem gevaar­lijk deze ontwik­kelin­gen en ik voel aan dat dit nog maar eens ver­keerd kan gaan aflopen, zek­er gezien de extreme waarne­min­gen op alle gebied.

Het lijkt erop dat men denkt nu er vac­cins aankomen dat alles voor­bij is en dat de molen meteen weer op volle toeren zal gaan draaien. Let op ik ben ook enorm blij dat we deze fase mogelijk snel kun­nen afron­den maar het oude nor­maal ligt toch nog een eind­je verder weg dan velen denken. Het heeft niks te mak­en met het vac­cin, wel met de psy­cholo­gie van de mens. Dus lat­en we maar snel weer richt­ing nor­maal gaan maar dan ook met het gedrag op de mark­ten want dat slaat ner­gens op het­geen we nu zien. Nog­maals, ongek­end, onvoorzichtig en vooral onwe­tend en dat stoort me nog het meest, er zal op een gegeven moment weer veel wor­den ingeleverd en zal men inzien dat te duur kopen niet ver­standig is. Soms moet je in een snel tem­po een grote stap terug doen en duurt het mogelijk jaren voor je weer bent waar je was …

Dan kri­jg ik vaak te horen dat ik te bear­ish ben, teveel heb gemist en dat het alleen maar verder omhoog zal gaan. Wel ik laat dat over me heen komen, het is niet anders, ik doe alti­jd mijn uiter­ste best en helaas kan ik me niet vin­den in deze fase. Wat wel duidelijk is, ik her­pak me alti­jd wel, dat zal in 2021 wat mij betre­ft niet anders wor­den. Sterk­er nog, als u mijn mening deelt dat we momenteel veel te hoog staan met de mark­ten, dan wordt het tijd om lid te wor­den want zoals ik zeg, 2021 kan wel eens het beste jaar wor­den voor US Mar­kets Trading …

Euro, olie en goud:
De euro zien we van­mor­gen rond de 1.19 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie staat op 48,1 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu terug­valt tot 1800 dollar.

US Mar­kets Trad­ing nu voor €39 tot 1 FEB­RU­ARI 2021:
Maak vanaf van­daag gebruik van de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 feb­ru­ari 2021 … Ik bli­jf uit­er­aard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strate­gisch al wat kleine posi­ties open staan.

Na uw inschri­jv­ing staat u meteen op de verzendli­jst en ont­vangt u de updates, de sig­nalen en kunt u inloggen op onze Trader­shop om alle posi­ties LIVE te volgen. 

Schri­jf u in via de link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop


Tot lat­er,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

25 november 2020, 11:15

Geef het een paar jaar... 2008 daar gaan we weer, wat een explosie gaat dat worden

(1)
25 november 2020, 09:31

Genoeg aandelen die vanwege corona laag gewaardeerd stonden, er is veel ruimte voor herstel. Tuurlijk heb je momenteel genoeg zeepbellen, ik blijf daar weg van, ook al stijgen ze.

(1)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.