Beursdagboek Trader Guy 28 november 2020, 11:02

...

Weekend update: Lege markt stuwt indices nog wat hoger

28 november 2020, 11:02 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De sessie van vri­jdag stelde eigen­lijk niet zoveel voor, Wall Street met een halve vri­je dag en Europa wist niet zo goed welke kant het op moest dus werd de koop­woede nog maar wat ver­lengd. We gaan pas vanaf vol­gende week weer zien hoe het verder zal ver­lopen. Uit­er­aard verwacht 90 – 95% wel weer een groene maandag, men is dat gewend en het was de afgelopen 10 keer wel 9 keer zo dus maandag voor vri­jwel iedereen zon­der gevaar de nieuwe week in.



De vraag is natu­urlijk kun­nen we op deze automa­tis­che piloot vertrouwen? En zal er om 22:00 maanda­gavond nog steeds een trouwe plus op de bor­den staat. We gaan het zien, in ieder geval luk­te het de Dow Jones na weer een test net boven de 30.000 pun­ten vri­jdag niet om er boven af te sluiten en dat net voor het weekend …

De AEX stoomde door tot de 612 pun­ten, een herken­baar niveau van voor de cri­sis begon, het is nu ook hier de vraag of we deze stand kun­nen vasthouden? Of komt er nog een uitsch­i­eter tot rond de 620 – 625 pun­ten? Let ook hier op want vri­jwel iedereen denkt dat nu, we gaan zek­er deze niveaus halen lees ik, wel als ik 1 iets zek­er weet is dat er op de beurs geen zek­er­he­den bestaan. Er kan sneller dan velen denken een vlieg in de soep” zit­ten en dan moet u eens kijken hoe snel men richt­ing de uit­gang wil. 

Het enige wat ik lees en hoor is dat er geen alter­natieven zijn voor de beurs dus niks lijkt veiliger te zijn dan de beurs denken velen nu. Maar elke euro of dol­lar dat een aan­deel omhoog gaat zet de waarder­ing van dat bedri­jf hoger. De vraag is of bedri­jven met waarderin­gen van 30 tot 35 (gemid­deld genomen) de winst vooruitzicht­en kun­nen vol­houden, daar twi­jfel ik sterk aan en als deze gedachte klopt dan zullen de KW ver­houdin­gen zon­der dat de koers verder sti­jgt al oplopen richt­ing de 40 – 45 of zelfs 50 gemiddeld. 

Dat is de reden dat ik (mogelijk te) voorzichtig bli­jf bij het ver­loop van de markt, er ontstaan steeds meer bubbels … Er kan van de beurzen nu makke­lijk 10 tot 12% dal­ing komen en ook dat zal snel gaan mijn inziens. Daar zullen we moeten kijken wat het ver­volg daarop zal zijn … Voor­lop­ig zoek ik naar nieuwe short posi­ties, voor de nieuwe maand decem­ber zie ik behoor­lijk veel mogelijkhe­den om te handelen …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we vri­jda­gavond rond de 1.196 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie staat op 48,3 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu terug­valt tot 1783 dollar.

Maak nu nog gebruik van deze unieke Black Fri­day aan­bied­ing:
Denk eraan, ik sta hoe dan ook klaar om me te her­pakken in 2021 wat mijn jaar zal wor­den wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is dus belan­grijk om alles opti­maal te vol­gen. Dat kan deze week via de Black Fri­day aan­bied­ing en dat voor €25 tot 1 FEB­RU­ARI. Dan pakt u decem­ber mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trad­ing is dan €30 … Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst, en ont­vangt u de updates en sig­nalen meteen !!

Mark­toverzicht vrijdag:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.