Beursdagboek Trader Guy 5 mei 2021, 08:50

...

Forse terugval AEX en DAX, weer divergentie op Wall Street

5 mei 2021, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een moeilijke dag gisteren voor de meeste beurzen, alleen op Wall Street wisten de Dow Jones en de Dow Transport zich af te zonderen van de rest door zelfs nog net in de plus te eindigen. Het woord van de afgelopen weken dook dus weer op, divergentie tussen de belangrijke sectoren en regio's want deze keer moest ook Europa en daar ook de traditionele sectoren het daar afweten. De komende sessies worden mijn inziens belangrijk waardoor ik weer voorzichtig zal moeten blijven met het handelen.



Dat we moeten opletten met het handelen werd gisteren nog maar eens duidelijk, eerst ging alles wel behoorlijk omlaag maar alles sloeg weer om zodat er opnieuw divergenties ontstaan tussen traditioneel en de tech sector. Gelukkig voelde ik dat op tijd aan zodat ik de short posities die maandag werden opgenomen ruim op tijd werden gesloten met een mooie winst. Vanmorgen zien we wat herstel via de futures maar we merken ook meteen weer dat de Nasdaq future het niet makkelijk heeft, er lijkt opnieuw een verschil te ontstaan tussen de tech en traditioneel.

Ook de AEX en de DAX laten wat herstel zien vanmorgen via de futures, wel valt het op dat de DAX duidelijk in een moeilijke fase zit want het herstel is zwak door dat de index onder de steunzone van 15.000 punten blijft. Ook moeten we op de AEX index letten, wat kan de index doen rondom de 700 punten? Er weer boven of toch verder omlaag?

Marktoverzicht:
Er kwam een behoorlijke correctie op gang gisteren maar op Wall Street zette die zoals vaker niet door, wel komen er breukjes in het verloop want de Dow geraakt dan wel weer tot de top maar geraakt er weer niet boven. Voor wat betreft Wall Street kan dat weer nieuwe kansen bieden en dan zeker op de Dow Jones. Bij de andere indices moeten we wat meer geduld hebben, de divergenties blijven het behoorlijk lastig maken en dat al een tijdje. Daarom moeten we nu zeer goed op blijven letten want je kunt snel een verkeerde keuze (index) maken in deze fase. Het intraday verschil tussen de Dow Jones en de Nasdaq was gisteren weer eens 2%.

Het komt wel goed zoals ik het nu bekijk, voor de leden heb ik deze week al wat posities opgenomen die ik gisteren met een mooie winst weer heb laten sluiten. Dat neemt zeker niet weg dat er snel nieuwe mogelijkheden komen, zodra het kan zal ik een signaal naar de leden sturen met wat posities (2 of 3).

Overzicht markt:

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX kreeg het gisteren na eerst nog een positieve start heel moeilijk, vooral zwaargewicht ASML moest fors inleveren en dat hakt erin bij de AEX index. De index zakt meteen tot onder de 700 punten en sluit op 697 punten. Al een paar keer gaf ik aan dat de 702-703 ofwel de oude top van 2000 belangrijk kon worden maar ik heb wel steeds aangegeven dat de oude toppen van dit jaar belangrijker zijn. Die zien we rond de 688-690 punten en daar komt nu ook het 50-daags gemiddelde uit. Let nu dus op de steunzone, er kan daar een rebound komen, zo niet dan kan de AEX in de problemen geraken. Daarna pas steun rond de 680 en de 668 punten, verder zie ik nog steun rond de 650 punten.

Weerstand nu vanzelfsprekend weer de oude top van 2000 rond de 702-703 punten, later de 708 de 712 de 715 en de topzone rond de 718 punten. Ik zal de komende sessies zeker bekijken wat ik met de AEX kan gaan doen.

De DAX maakt een diepe duik dinsdag, de index kwam onder de steun terecht en daalde in een snel tempo tot ver onder de 15.000 punten met een low net onder het slot. De index doorbreekt een belangrijke steun en staat nu al ruim 600 punten onder de top die net boven de 15.000 punten uitkomt. de volgende steun zien we nu rond de 14.760 punten, later pas rond de 14.200 punten steun. Weerstand wordt nu de 15.100 en de 15.300 met daarboven de top rond de 15.500 punten. De negatieve doorbraak die de DAX liet zien gisteren ziet er niet best uit voor het vervolg, opletten dus maar dag geef ik al een paar dagen duidelijk aan.

Ik zal de komende sessies zeker bekijken wat ik met de DAX kan gaan doen.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street gisteren behoorlijk wat twijfels maar hoe hadden we het anders verwacht, er kwam herstel richting het slot zodat de Dow Jones nog in de plus kon afsluiten, ook de Dow Transport behaalde weer een plus en meteen ook weer een nieuw record na eerst even redelijk ver in de min te duiken beide indices. Wederom divergentie dus en dat blijft maar duren, ook al krijgen we af en toe een voorproefje van hoe de markt snel terug kan vallen.

De S&P 500 verloor wel gisteren en dat kwam omdat deze index toch meer gevoelig blijft voor de tech aandelen die erin zitten, de BIG-5 wegen dus zwaar mee binnen de S&P 500. Een terugval van 28 punten, weer iets verder van de topzone nu maar intraday stond deze index wel even 65 punten lager. Let op de bodemzone in de buurt van de 4120 punten, daar nu een belangrijke steun. Later wordt het meteen de 4000-4005 punten waar we steun zien en dat ligt ver onder de stand van nu (4165 punten). Weerstand blijft de topzone rond de 4220-4225 punten, ook niet ver boven de slotkoers van dinsdag maar wel een moeilijke zone zien we aan het verloop van de afgelopen 2-3 weken. Blijf zeer alert op deze index en dus op heel Wall Street ...

Ik zal de komende sessies zeker bekijken wat ik met de indexen op Wall Street kan doen.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
De eerste resultaten van de maand mei zijn een feit, maandag wat kleine posities opgenomen en gisteren tijdens de stevige terugval werd er winst genomen. Zo staat er een mooi resultaat voor de maand mei en vooral ook bekeken vanaf begin dit jaar waar de winst rustig oploopt. We hebben ook nog geen enkele maand verlies gemaakt dit jaar, ook de laatste maand van vorig jaar (december) werd met een leuke winst afgesloten. We blijven op de goeie weg en dat wil ik volhouden uiteraard. Wordt dus lid en volg de signalen, er komen ook nog hele leuke kansen dit jaar want ik verwacht nog enkele mooie momenten op de beurzen om mee te scoren ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.201 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 69,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1777 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van deze maand (mei) en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.