Beursdagboek Trader Guy 10 mei 2021, 07:37

...

Wat komt er nu na de nieuwe records? En let op de mooie nieuwe aanbieding!!

10 mei 2021, 07:37 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een nieuwe week die volgens de futures vlak tot iets hoger kan starten, in Europa verwacht men via de DAX en de AEX future een weinig verandering ten opzichte van de slotstanden van afgelopen vrijdag. Op Wall Street staat er bij de Dow Jones en de SP future een kleine plus terwijl de Nasdaq future rond het slot van vrijdag uitkomt. Weer wat verschillende interpretaties zo te zien zodat het de vraag is hoe de dag verder zal verlopen.



Er staan vrijwel overal recordstanden na het slot van vorige week, de indices staan dus in een onbekend gebied. Op een gegeven moment zal de markt corrigeren, dat is een feit maar we kunnen beter uitkijken naar het vervolg? Komen er snel weer kopers? Of laat men het een keer echt afweten zodat er een grotere terugval op gang komt? Blijf letten op de gemiddelde koers-winst verhouding van de 500 aandelen in de S&P 500 index, die staat nu op maar liefst 45 en dat in een markt op recordniveau. Dat maak je zelden tot nooit mee. Dat kan wel een keer voorkomen als de markt na een stevige correctie zeer laag staat maar niet in deze fase.

Deze waarderingen geven aan hoe overspannen de markt nu wel niet moet zijn. Neem er ook bij dat de cijfers over de werkgelegenheid veel slechter waren dan men had voorzien, in tijden van herstel verwacht je zoiets niet maar we zitten nu eenmaal in tijden waar je moet denken "Hoe slechter de cijfers des te beter voor de beurs" al is en blijft dat een tegendraadse gedachte zoals we die al vaker hebben moeten uiten de afgelopen jaren. Maar men denkt dan meteen dat de rente langer laag zal blijven en dat de FED meer en meer geld de markt op zal pompen. Ook zie je dan meteen een goedkopere dollar ofwel de euro loopt dan verder op hetgeen dan weer niet goed is voor de beurzen in Europa al wisten die ook van het sentiment op Wall Street te profiteren vrijdag ...

Weekoverzicht Wall Street:
Op weekbasis even de cijfers, de S&P 500 won 51 punten terwijl de Dow Jones het met een plus van 903 punten beter deed. De Dow Transport index won zelfs 596 punten, zowel de Dow Jones, de S&P 500 index en de Dow Transport index zetten nieuwe records neer. Aan de andere kant sluit de SOX index (halfgeleiders) de week 3 punten hoger af. En zoals ik al aangaf deed de Nasdaq samen met de Nasdaq 100 het slecht, beide indexen sluiten de week af met een redelijk verlies. De divergentie waar ik het over heb valt hierbij nog meer op dan dat ik het op dagbasis al een tijdje meld. De Nasdaq verloor de afgelopen week 210 punten terwijl de Nasdaq 100 met 141 punten terug moest.

Weekoverzicht Europa:
In Europa ook een positieve week na een matige sessie dinsdag waar alles even fors terug moest. De AEX sluit de week af met 10,85 punten winst. Kijken we naar de DAX dan staat er desondanks de grote duik omlaag van dinsdag nog een plus van 264 punten. De Franse CAC 40 won 116 punten. Europa wint op weekbasis tussen de 1,5 en 1,85%. Een positieve week en de AEX zelfs net met een nieuw record.

Overzicht markt:

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX trok door vrijdag en kwam op slotbasis net tot de vorige top zodat we een nieuw hoogtepunt hebben behaald. Geen uitbraak maar een hertest van de top deze keer. Het ging heel snel vanaf de bodem van dinsdag die net onder de 700 punten uitkwam. Wat betreft de AEX zitten we in een fase waar we moeite mee hebben, veel indicaties geven aan dat er normaal gezien een top aan zit te komen via de technische analyse want de indicatoren verliezen behoorlijk wat kracht. Via de grafiek kunt u dat zien via de RSI en de MACD. Een nieuw record staat er maar ik ben zeer benieuwd naar wat er gaat volgen voor wat betreft de AEX index.

Weerstand nu de topzone rondom de 718 punten, mocht de index uitbreken dan weerstand rond de 725 en de 730-735 punten. Steun nu de 712, de 708, de 702-703 en de bodem van dinsdag rond de 698 punten. Later een belangrijk steun niveau rond de 688-690 punten.

De DAX herpakt zich vrijdag stevig en kon met 203 punten winst sluiten op 15.400 punten. Ook bij de DAX zijn de bewegingen behoorlijk want afgelopen dinsdag kwam de DAX nog even op 14.845 punten terecht. Een herstel tot het slot van vrijdag van maar liefst 555 punten, er zijn tijden geweest waar je dat niet voor mogelijk hield maar zoals u merkt krijgen we ermee te maken. Let op, dat bied kansen en zeker als je een goed momentum weet te kiezen. De indicatoren zien er nog altijd maar matig uit en het helpt niet echt om in een positief vervolg te geloven, ik kan alleen maar zeggen dat we moeten opletten vanaf nu.

Weerstand wordt nu de 15.500 en we weten dat het een moeilijk punt zal worden door de zware weerstand rond deze top. Verder mocht er een uitbraak komen kan de index de 15.750 punten opzoeken met daarboven de top rond de 15.850 punten. Steun nu de 15.300 punten uiteraard, later de 15.100 en de bodem van afgelopen dinsdag rond de 14.850 punten. We blijven voorzichtig met de DAX maar ik zie toch wat kansen om de index hier short op te pakken. De leden kregen daar al informatie over vrijdag.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street een verdeelde weer, de Dow Jones en de S&P 500 boeken winst maar de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten de week met verlies af. Het bekende woord divergentie kreeg ook de afgelopen week de nodige aandacht want men stapt gestaag uit de dure tech aandelen om dan meteen over te stappen richting de traditionele sectoren zoals pharma, industrie, cyclisch sectoren en de banken. Daarom sluit de S&P 500 vrijdag af op een nieuw record, de tech sector kon wel in de plus sluiten maar overtuigend zag het er niet uit, dat zorgt er wel voor dat de S&P 500 die op alle fronten beïnvloedbaar is hoger kon sluiten en er voor het eerst sinds een week of 2 geleden op een nieuwe recordstand afsluit.

Technisch valt er maar weinig over te zeggen, dinsdag stond de index nog even op 4120 punten maar het slot en dus record van vrijdag komt uit op 4232,6 punten. De grote bewegingen die we nu zien blijven moeilijk te voorspellen maar ze zijn er wel steeds en dan vaak ook nog op een moment waar je het niet verwacht. Ook in de tegengestelde richting kan het snel gaan, dat hebben we dinsdag kunnen merken al was het maar voor even want de index herstelde grotendeels in de loop van de avond. Tot vrijdag werd dat herstel doorgezet en we komen nu boven de vorige toppen uit.

Als u naar de grafiek van de S&P 500 kijkt dan is het niet zo dat alles met de nodige kracht verloopt, de index maakt dan wel een nieuw record maar aan de andere kant zien we dat de indicatoren het daar niet mee eens zijn, de RSI laat lagere toppen zien (divergentie ten opzichte van de koers), de MACD lijkt te draaien en het volume bleef laag. Opletten dus ook al voelt het aan dat alles vanzelf gaat. Ik merk veel ongewone zaken op de beurzen momenteel, al die divergenties op zowel sector, regio en technisch vlak geven een grote onzekerheid aan.

Steun nu de 4200, de 4175 en de 4125 punten, weerstand nu rond de huidige stand (4235) met later mocht de uitbraak doorzetten weerstand rond de 4290-4300 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
De eerste resultaten van de maand mei zijn een feit, afgelopen maandag werden er wat kleine posities opgenomen die dinsdag tijdens de stevige terugval werden verkocht met een mooie winst. Zo staat er al een positief resultaat voor de maand mei, ook bekeken vanaf begin dit jaar loopt de winst rustig op.

We blijven op de goeie weg en dat wil ik graag volhouden uiteraard. Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.215 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,25 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1832 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van deze maand (mei) en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.