Beursdagboek Trader Guy 15 mei 2021, 10:45

...

Stevige rebound markt maar opletten voor valse beweging nu

15 mei 2021, 10:45 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Op veel vlakken een merkwaardige week met up en down die elkaar snel afwisselen, de markt maakt wel een nieuwe bodem die wat lager uitkwam dan de bodem van de week ervoor. Ik merk ook dat de markt er veel onzekerder uitziet dan een paar weken geleden zodat we moeten opletten voor mogelijk nog een veel grotere beweging. Het is een beetje zoeken naar de echte waarderingen, dat die veel te hoog zijn weten we de markt zal de juiste waardering wel gaan opzoeken op een gegeven moment. De rente is ook iets om naar uit te kijken, de inflatiecijfers blijven moeilijk in deze fase. Kortom, ik denk niet dat de markten tot rust gaan komen ...



Verwachting markt:
Het herstel van de afgelopen 2 dagen voelt niet echt betrouwbaar, de snelheid en het FOMO gevoel stak de kop weer op en het is soms zo herkenbaar. Wel is het zo dat de daling de afgelopen week sneller en dieper ging dan die van de week ervoor. Kortom, er stonden lagere bodems dan die van de week ervoor en op zich is dat geen goed teken als we dat naar beurstermen vertalen. Daarom ben ik net als iedereen zeer benieuwd naar het vervolg de komende week, kalmte is er amper op de markten nu dus we moeten alert blijven en proberen om te handelen op grote bewegingen ofwel rond de topzone of rond de bodem.

Maar dat er zich kansen genoeg voordoen is een feit, ook nu weer, het stevige herstel zou wel eens een momentum kunnen opleveren voor een nieuwe instap omlaag hetgeen ik voorzichtig ook doe met kleine posities voor de leden.

Weekoverzicht:
Op Wall Street sluit alles desondanks de rally van donderdag en vrijdag de week af met verlies, de Dow Jones kreeg alle kanten van het spectrum te zien want na het nieuwe record van maandag op 35.091 punten terwijl de bodem van de afgelopen week uitkwam op 33.555 punten. Een verschil tussen hoog en laag toch 1535 punten ofwel 4,5%. Door de rally van donderdag en vrijdag beperkt de Dow het verlies tot 395 punten bekeken over de gehele week. De S&P 500 verloor 59 punten terwijl de Dow Transport slechts 26 punten lager sloot. De grootste verliezen zien we bij de tech indices, de Nasdaq verloor 322 punten terwijl de Nasdaq 100 de week 326 punten lager sluit. De SOX index (semiconductor index) verloor 131 punten. De tech indices staan na de rally nog altijd onder hun 50-daags gemiddelde. Hoe dan ook een behoorlijk volatiele week op Wall Street.

Europa lag er ook weer verdeeld bij want de AEX verloor 15 punten (-2,1%) terwijl de DAX net in de plus sluit op weekbasis (+17 punten). De Franse CAC 40 sluit de week vlak af, er staat een verliesje van -0,4 punt. In Europa dus een vreemd verloop en vooral de divergentie valt ook hier op, zie het verschil tussen de AEX en de DAX, wel werd het een volatiele week alles bij elkaar genomen want de indices laten een brede range zien tussen hoog en laag. De top bij de AEX kwam uit op 718,5 punten, de bodem zien we rond de 678 punten, tussen hoog en laag goed voor ruim 40 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik al 2 keer met posities winst kunnen behalen, we zitten nu weer met wat kleine posities in de markt die op de komende week zijn gericht, dit na het stevige herstel van de afgelopen 2 sessies, ofwel ik ga voor een nieuwe terugval na de heropleving. Zo staan we deze maand op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) loopt alles prima. We bouwen gestaag verder en ik verwacht dat we nog wat kunnen doen de komende sessies. Morgen of maandag kunnen we mogelijk wat doen.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement. De posities die nu open staan kunt u maandag nog opnemen.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Technisch bekeken blijft alles moeilijk nu, we zien veel beweging en dat maakt alles er niet makkelijker op. Toch kunnen we op extremen wat doen, dat is ook weer een voordeel bij het handelen. Wel is het zo dat de indices nu onder hun toppen staan maar waar ik dacht dat het even voorbij zou zijn (wat nog altijd kan) zien we dat alles behalve de tech indices er weer naartoe kruipt. Wel is het ook zo dat de beweging van pakweg 2-3% omhoog vanaf de bodem kan worden gecorrigeerd de komende week. Dus technisch even moeilijk maar aan de andere kant is het ook zo dat de rally snel weer kan worden verkocht.

De komende dagen weten we meer, even maandag afwachten. En nogmaals, technisch neig ik meer naar een nieuwe poot omlaag, dus opletten en niet te gretig worden.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX herpakt zich sterk en dat na de piek onder de belangrijke steun, het was wel slecht dat die even niet werd gehouden maar het slot erboven is in ieder geval positief voor op de korte termijn. Wel twijfel ik of de index nu zomaar weer naar de top kan, een hertest van die zone 688-690 punten zit er nog zeker in de komende week. We gaan het zien, steun nu de zone 695-698 met snel daaronder die bodemzone 688-690 punten. Dat wordt belangrijk nu. Weerstand rond de huidige stand en de 708 punten, later de bekende 712 en de topzone 718-719 punten.


Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog steeds sterk liggen en wist zich desondanks de stevige schuiver van donderdag te herpakken tot net onder de topzone. Dat wil niet zeggen dat we er vanuit moeten gaan dat de DAX vrij spel omhoog krijgt, wel is het zo dat de index zich sterk weet te houden in deze toch moeilijke fase.

De DAX blijft dus boven de 15.000 punten voorlopig, steun nu die 15.200, de 15.100 en de bodemzone rond de 14.800-14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar we hebben voorlopig nog een houvast bij de DAX. We zien ook de lagere toppen via de grafiek hieronder en de indicatoren blijven nog altijd zwak bij de DAX. Het ziet er desondanks het verloop van de afgelopen 2 sessies nog steeds niet al te best uit. Weerstand nu de top rond de 15.500 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P herpakt zich sterk vanaf het 50-MA en de steunlijn onder de bodems, het ging wel weer heel snel zodat ik nog wel een correctie verwacht op deze grote move omhoog. Weerstand nu de zone 4175-4200 punten, later de topzone rond de 4230-4235 punten. Steun blijft de 4120 en de bodem van de afgelopen week rond de 4065 punten, dat het snel kan gaan hebben we gemerkt en daar moeten we hoe dan ook rekening mee blijven houden.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft zwak, de index staat na het herstel van vrijdag nog altijd onder het 50-MA en de indicatoren staan negatief. Zowel de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn. Steun nu de bodem van afgelopen week rond de 13.000 punten, later de 12.750 punten. Weerstand nu het 50-MA rond de 13.550 punten en de 13.725 punten. De index staat nu redelijk ver onder de top zodat ik niet verwacht dat we daar na 2 pogingen weer snel gaan geraken. We kijken ook hier naar het verloop de komende sessies ... Ik verwacht via de Nasdaq dat er snel een volgende daling op gang kan komen.


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1844 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.