Beursdagboek Trader Guy 13 mei 2021, 08:51

...

Wall Street weer stevig onderuit, Europa bleef vrij kalm

13 mei 2021, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De 3 tot 5% daling hebben we te pakken nu, de Nasdaq en de Nasdaq 100 zitten al in de volgende fase van 5 tot 8%. Het viel gisteren en dinsdag al op dat alles gezamenlijk omlaag gaat zodat we op Wall Street op dagbasis even van die vervelende divergentie af zijn. Dat wil niet zeggen dat die er niet meer is want als we naar de regio's kijken (Europa-Wall Street) dan was er wel een behoorlijke divergentie. We gaan het merken de komende dagen, komt die weer terug of hebben we een tijdelijke bodem te pakken en kan Wall Street met een herstel beginnen na die slechte dagen?



Verwachting vandaag:
Europa reageert nog wat op de stevige terugval van Wall Street van woensdag, een lagere indicatie via de futures zie ik vanmorgen. Europa is vandaag gewoon open, excuus voor gisteren toen ik aangaf dat we een vrije dag zouden krijgen vandaag, vroeger was dat wel het geval 😂😂 ..

Met het weekend voor de deur en het gedrag van de markt vraagt wel om verstandig te blijven en even de markt zijn gang te laten gaan. Wel is het zo dat gezien de afgelopen correcties het heel snel kan gaan als er een draai komt. Dat maakt het ook zo moeilijk maar soms moet je durf tonen. Wat ik wil is even de markt volgen en waar het kan zal ik wel wat doen. Het zou best zo kunnen zijn dat we de bodems van gisteren nog even terug testen om daarna ofwel door te zakken of te herstellen. Voorlopig zitten we zonder posities, als u mee wilt doen dan kunt u nu gebruik maken van de scherpe aanbieding, dat is voor €25 tot 1 JULI ... Inschrijven kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Eind vorige week en maandag heb ik wat short posities kunnen opbouwen die dinsdag tijdens de daling werden verkocht met winst. Zo staan we deze maand op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) loopt alles prima. We bouwen gestaag verder en ik verwacht dat we nog wat kunnen doen de komende sessies. Morgen of maandag kunnen we mogelijk wat doen.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Technisch bekeken zou een en ander nu op een belangrijke steun terecht zijn gekomen, de ene index dan wel de andere krijgt het wel moeilijk en dan zijn dat vooral de technologie indexen zoals de Nasdaq, de Nasdaq 100 en vooral de SOX die heel diep terug zakt en zelfs tot onder de bodem van maart. De S&P 500 sluit op het 50-MA terwijl de Dow Jones er nu nog iets boven staat. De AEX en de DAX kunnen dat 50-MA ook nog vast houden al wordt het bij de AEX nu opletten. Bij de DAX zie ik een raar verloop en het lijkt erop dat men het daar even niet meer weet en vooral kijkt naar een herstel op Wall Street om dan weer aan te haken naar omhoog. De komende sessies worden dan belangrijk, mogelijk kunnen we zodra het wat rustiger wordt wat kleine LONG posities opnemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX blijft voorlopig boven de belangrijke zone 688-690 punten ofwel de toppen van februari en maart hetgeen belangrijk is voor het vervolg. Zo simpel is het puur technisch bekeken, gelukkig trok de AEX zich deze keer niet veel aan van wat er op Wall Street gebeurd gisteren want de daling daar was fors. De bodem van dinsdag blijft nu belangrijk en die zien we rond die steun 688-690 punten dus er was al een test van de sterke steun.

Weerstand nu de 698 met daar net boven de oude top rond de 702-703 punten, als de index daar weer boven geraakt weerstand rond de 708, de 712 en de topzone rond de 718-719 punten. De AEX staat daar nu zo'n 24 punten onder ofwel iets meer dan 3%. Vergeleken met de Dow Jones, de DAX en de S&P 500 vergelijkbaar ofwel ongeveer in die mate. De komende sessies worden dus belangrijk want veel indices bereiken zoals ik al aangaf een belangrijke steunzone nu. We blijven rustig naar kansen zoeken maar voorzichtig en nog altijd het best met kleine posities.

De DAX bleef sterk liggen deze keer en wist zelfs met een plus de sessie af te sluiten, we komen we van de 15.400 punten terug deze week maar vergeleken met Wall Street valt het allemaal mee tot nu toe. Dat wil niet zeggen dat de DAX vrij spel omhoog krijgt maar aan de andere kant moeten we wel heel goed opletten met wat het vervolg wordt nu. Ik heb het de hele tijd al over de divergenties in de markt, divergentie tussen de sectoren en de regio's, gisteren was dat duidelijk een regio verhaal want op Wall Street ging deze keer alles omlaag en was er voor een keer geen sector rotatie.

De DAX blijft dus boven de 15.000 punten voorlopig, steun nu die 15.000 en de bodem van vorige week rond de 14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar we hebben nog een houvast voorlopig bij de DAX. We zien ook lagere toppen via de grafiek hieronder en de indicatoren zien er nog steeds niet goed uit. Weerstand nu eerst de 15.300 en de 15.400 punten, later de top rond de 15.500 punten.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street moest alles behoorlijk inleveren, zowel traditioneel als de tech. We zien ook bij alle indices een breuk omlaag wat niet goed is voor het vervolg. De S&P 500 zakt terug tot de steunlijn onder de bodems en daar zien we meteen ook het 50-MA uitkomen. Een belangrijke steun waar de index nu op leunt. De index staat al zo 175 punten onder de top en dat is toch al goed voor 3% ongeveer. Hetzelfde zien we bij de Dow Jones die ook al een terugval van ruim 3% laat zien. We zitten nu in die 3 tot 5% correctiefase bij de traditionele indices ofwel sectoren. Bij de Nasdaq is de daling groter, daar al ruim 8% onder de top zodat de fase 5 tot 8% al is ingegaan en de signalen veel meer op rood staan. De Nasdaq staat nu ook al ruim onder het 50-daags gemiddelde en lijkt onderweg naar de bodems van maart en zelfs richting het 200-MA.

Kijken we naar de S&P 500 dan zien we dat de bodem van vorige week rond de 4120 punten werd doorbroken, steun nu die 4060 punten waar zoals ik al aangaf de lijn onder de bodems en het 50-MA uitkomen. Onder deze steun wordt het moeilijker en moeilijker zodat we er niet van moeten opkijken als de index onder de 4000 punten zakt. Zo ver is het nog niet maar het wordt spannend nu. Weerstand nu de bodem van vorige week rond de 4120-4125 punten, eerst maar eens zien of de index daar weer boven geraakt. Later weerstand rond de 4175 en de 4200 punten, daarna de top rond de 4235-4240 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.2075 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1816 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.