Beursdagboek Trader Guy 11 mei 2021, 08:34

...

Stevige terugval Tech aandelen, AEX fors lager, DAX en Dow vlak

11 mei 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Als we naar het marktoverzicht kijken dan valt het meteen op dat de Dow Jones een nieuwe top neerzet maar later op de avond stevig werd verkocht om zo ongeveer vlak te eindigen. Alleen bij de DAX zien we een vlak verloop met een slot dat nog redelijk dicht bij de topzone uitkomt en uiteraard de Dow Transport waar we intraday net als bij de Dow Jones een nieuwe piek hebben gezien maar ook werd verkocht.



De rest moest het ontgelden en dan vooral door de zwaar wegende tech aandelen, de TOP-5 moest fors inleveren met verliezen tussen de 2 en 3% wat op zich nog mee valt maar het hakt er wel meteen in. Bij deze aandelen moeten we niet opkijken als er op een dag een keer meer dan 5% van af gaat. De Nasdaq blijft dus in moeilijke papieren wat we ook zien als we naar de grafiek kijken, ook de SOX index waar de chip makers in zitten laten een grote streep omlaag zien gisteren. De SOX en de Nasdaq zetten zo zelfs een nieuw laagte punt bekeken vanaf begin april neer en sluiten zelfs onder het 50-daags gemiddelde wat ook al geen goed teken is.

De AEX is daarbij afhankelijk van wat ASML doet en het aandeel verloor fors maandag, het aandeel verloor 3.5% en door de weging binnen de AEX was onze index in Europa dan ook de grootste verliezer. De AEX die nog een record wist neer te zetten afgelopen vrijdag staat zo meteen 1% lager en nabeurs ging die daling verder. Ook de DAX verloor nabeurs zodat we ook in Europa vanmorgen een lagere opening mogen verwachten.

Verwachting vandaag:
Europa zal lager van start gaan als we naar de futures kijken vanmorgen vergeleken met de slotstanden van gisteren toen Wall Street nog niet met de grote schuiver was begonnen. De AEX future zie ik rond de 700-703 punten uitkomen en dat is weer rond de oude top van 2000. De DAX zie ik rond de 15.200 punten vanmorgen wat ook ver onder de slotstand van gisteren is, de DAX sloot op 14.400 punten gisteren. Ook Frankrijk zal wat lager openen vandaag.

Op Wall Street dus een hoge top bij de Dow Jones en zelfs tot 35.091 punten waar nu de hoogste stand ooit uitkomt. De index sluit de eerste sessie van de week af op 34.743 punten ofwel 350 punten onder die nieuwe hoogste stand ooit. Via de Dow future zien we de Dow Jones verder zakken. Ook de Nasdaq future staat vanmorgen lager net als de S&P future. Tot nu toe zien we dat Wall Street verder omlaag kan vanmiddag alleen moeten we de opening even afwachten.

Technische ontwikkeling markt:
Technisch ziet het er dus niet best uit, de SOX breekt verder door omlaag, de Nasdaq krijgt moeite met het 50-daags gemiddelde en de top met een nieuw record ligt behoorlijk wat hoger (1%) dan waar de Dow Jones op afsloot. Ik kan in deze markt er absoluut niet van uit gaan dat het nu over en uit is en we verder omlaag kunnen, we weten dat het zo makkelijk niet is. Puur technisch bekeken moet ik wel zeggen dat er nu een behoorlijk barst in de verdediging aan het ontstaan is en we op moeten letten. Zeer interessant om het te volgen de komende dagen, het kan zo maar een paar procent lager staan allemaal tegen vrijdag.

Handelen op de indices:
Er lopen al sinds vrijdag wat short posities en ik heb er gisteren nog eentje bij kunnen pakken bij enkele abonnementen. De posities lopen prima tot nu toe maar er kan nog wat bij merk ik, we moeten vooral naar het verloop kijken nu en als het kan de posities nog even aan zien te houden. Om mee te doen kan dat nu via de SUPER mooie aanbieding voor €25 tot 1 JULI, dan kunt u in ieder geval een tijdje meedoen en proberen te handelen op het verloop van de markten zoals ik het verwacht.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en schrijf u meteen in, er komen nog mooie mogelijkheden om op te handelen zoals ik het nu verwacht maar we blijven uiteraard voorzichtig in deze markt.

Overzicht markt:


Technische conditie AEX en DAX:
De AEX moest het al ontgelden bij de start van de nieuwe week, de index kon geen nieuwe top meer neerzetten en zoekt zo de eerste steunzone 712 punten op. Of de AEX daar kan overleven betwijfel ik want onder die 712 en de 708 steun wenkt meteen de zone 700-703 punten waar we mogelijk al op terecht komen meteen bij de opening. Daar moeten we opletten omdat de index bij een verdere daling heel snel naar de 688-690 punten terug kan met tussendoor de steun rond de 698 punten waar de bodem van vorige week uitkomt.

Weerstand nu de topzone rondom de 718 punten, mocht de index uitbreken dan weerstand rond de 725 en de 730-735 punten. Er loopt vanaf de top al een kleine short positie op de AEX index.

Ook bij de DAX zijn de bewegingen behoorlijk want vorige week dinsdag kwam de DAX nog even op 14.845 punten terecht. En wist zich vrijdag en aan het begin van de nieuwe week te herpakken tot rond de 15.400 punten. De indicatoren zien er nog altijd maar matig uit en het helpt niet echt om in een positief vervolg te geloven, ik kan alleen maar zeggen dat we moeten opletten vanaf nu. Zodra de verkoopdruk toe zal nemen, en dat start zo te zien vandaag al, dan staat de DAX in no-time weer rond die 14.800-14.850 punten.

Weerstand wordt nu de 15.500 en we weten dat het een moeilijk punt zal worden door de zware weerstand rond deze top. Steun nu de 15.200 punten uiteraard, later de 15.100 en de bodem van afgelopen dinsdag rond de 14.850 punten.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street draait alles vanaf gisteren en dan vooral de tech indices. We moeten nu bekijken of de daling door zal zetten en daarvoor zijn de bodems van vorige week belangrijk. De Nasdaq staat er al onder, de SOX zelfs diep eronder en dat voorspelt niet veel goeds. De S&P 500 staat er nog 68 punten boven en die bodem op 4120-4125 punten wordt nu een doel. Steun dus die zone (4120-4125 punten) met later de 4075 en de 4025 punten, het zou me niet verwonderen mocht de S&P 500 tot dicht bij die 4000 punten komen maar we houden alle opties open omdat het record natuurlijk niet al te ver boven de slotstand van gisteren uitkomt.

Weerstand nu de 4225-4235 punten, eerst maar die topzone in de gaten houden dus. Technisch ziet het er in ieder geval niet goed uit en dat zeker door de technische breuk omlaag bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
De eerste resultaten van de maand mei zijn een feit, vorige week maandag werden er wat kleine posities opgenomen die dinsdag tijdens de stevige terugval werden verkocht met een mooie winst. Zo staat er al een positief resultaat voor de maand mei, ook bekeken vanaf begin dit jaar loopt de winst rustig op. En we zitten sinds de top weer in wat short posities die het nu goed doen, ik moet even kijken wat ik ermee kan doen de komende dagen, tot nu toe loopt alles naar wens.

We blijven op de goeie weg en dat wil ik graag volhouden uiteraard. Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ...

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1837 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.