Beursdagboek Trader Guy 12 mei 2021, 08:28

...

Markten volop in beweging, divergenties blijft aanhouden

12 mei 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De beurzen blijven volatiel, dat ziet iedereen maar de kunst is om de juiste keuzes te maken zonder dat je teveel risico neemt. De daling werd verwacht maar de vraag is wanneer de echte terugval er komt ofwel wanneer de correctie echt doorzet. Zelf heb ik al aangegeven dat ik de terugval van 3 tot 5% eraan kwam, die kunnen we afvinken nu, de volgende range wordt dan een 5 tot 8% correctie.



Bij die 3 tot 5% blijf je de toppen in beeld houden, bij de range 5 tot 8% geraken die uit beeld. Omdat we nu nog in de eerste range zitten blijft een heropleving mogelijk en dat nog steeds met nieuwe records bij sommige indices. Wel wordt dat moeilijk bij de tech indices die wel al in die 5 tot 8% range zitten, ik heb het dan over de Nasdaq, de Nasdaq 100 en vooral ook de SOX index (semi-conductor index). Wel kan het een het andere aanwakkeren en zeker als die divergenties verdwijnen. Blijf dus vooral voorzichtig met het handelen in deze fase ...

Verwachting vandaag:
Europa wat lager gezien de futures maar ik merk dat we niet opnieuw heel diep gaan, we kijken verder naar het verloop en moeten nog maar zien of de AEX de 700 punten grens weer makkelijk kan hernemen. Verder lijkt het erop dat de DAX voorlopig boven de 15.000 punten blijft maar ook hier wel blijven opletten voor de 15.000 punten grens als eerste steun. De DAX speelde daar gisteren al mee maar kon er boven blijven om net boven de 15.100 punten te sluiten. De DAX doet het iets beter dan de AEX in deze fase.

Wall Street gaf het op via de Dow en de S&P 500 terwijl het deze keer meeviel met de tech die rond het slot van maandag bleef op slotbasis. Intraday bekeken moest alles wel even diep in de min. Vanmorgen zien we ook weer de nodige volatiliteit via de futures, het is afwachten hoe alles zich zal ontwikkelen vandaag. Ik kan er weinig over zeggen, we zitten nu even in een fase waar beide scenario's mogelijk zijn, ofwel na een kort herstel weer omlaag ofwel een herstel dat een paar dagen kan aanhouden. Vergeet vooral niet dat de records bij de Dow Jones, de Dow Transport en ook de S&P 500 nog altijd in beeld blijven, 1 a 2 sterke dagen en we zijn er weer.

Verstandig om even het kruit droog te houden, gisteren heb ik winst genomen en wacht ik voorlopig even af.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Eind vorige week en maandag heb ik wat short posities kunnen opbouwen die gisteren tijdens de daling werden verkocht met een mooie winst. Zo staan we deze maand op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) loopt alles prima. We bouwen gestaag verder en ik verwacht dat we nog wat kunnen doen de komende sessies, ik wacht wel tot vrijdag omdat we morgen dicht blijven door Hemelvaart, Wall Street is dan wel gewoon open en door dat de markt te wispelturig is kunnen we beter wachten zonder dat er posities open staan. Maar het komt er wel weer aan, vrijdag of maandag kunnen we mogelijk wat doen.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Technisch blijkt het plaatje te kloppen momenteel al moeten we blijven opletten omdat we nog altijd met die divergentie blijven zitten. Juist wanneer je zoals gisteren gaat denken dat het voorbij is dan zie je snel dat er een switch komt want nu ging de Dow Jones samen met de Dow Transport behoorlijk onderuit terwijl de Nasdaq de andere kant op ging. Na een dag met volop beweging sloot de Dow bijna 500 punten lager terwijl de Transport ruim 220 punten moest inleveren. De S&P 500 moest ook met 36 punten terug.

Aan de andere kant verloor de Nasdaq 100 maar 7 punten terwijl de index intraday even op 250 punten verlies stond. Ook de SOX index herpakte zich goed met een plus van 8 punten. Het blijft technisch bekeken een markt waar je mee op moet letten, de divergentie maakt het zoals ik telkens aangeef moeilijk voor velen. In dit geweld zoek ik wel naar mijn kansen en dat lukt zoals u merkt aardig momenteel, ik blijf wel voorzichtig bij de keuzes die ik maak.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX krijgt het moeilijk en na het slot van gisteren valt het meteen op dat de AEX onder de bodem van precies 1 week geleden sluit. Meteen bij de start van de nieuwe week viel het al op dat het moeilijk zou worden want na de nieuwe hoogste stand ooit van afgelopen vrijdag staan we daar nu al zo'n 24 punten onder.

Wel een hertest van de vorige top vrijdag die op 29 april werd neergezet vrijdag, vanaf maandag toen we nog heel even in de plus wisten te geraken begon er een grote terugval bij de AEX waar meteen een paar belangrijke steunpunten werden doorbroken. Zo ging de steunzone 712 punten er meteen aan, later onder die 712 dook de AEX snel onder de 708 en daarna onder de oude top 700-703 punten.

Bij de AEX moeten we nu vooral gaan opletten wat er rond de 688-690 punten gaat gebeuren want deze steun noem ik al een tijdje, als de index daar onder terecht komt dan worden de oude toppen van begin dit jaar doorbroken en dat lijkt me een zeer slecht vooruitzicht. Weerstand nu rondom de 702-703 punten, later rond de 708 en de 712 punten en de topzone rond de 718-719 punten.

Ook bij de DAX blijven de bewegingen behoorlijk want vorige week dinsdag kwam de DAX nog even op 14.845 punten terecht. De index wist zich tot vrijdag en aan het begin deze week stevig te herpakken tot rond de 15.400 punten. De indicatoren zien er nog altijd maar matig tot slecht uit en dat helpt niet echt om in een positief vervolg te geloven. De verkoopdruk neemt nu al toe met weer een behoorlijke daling tot rond de 15.000 punten. De komende dagen moeten we letten op de bodem van vorige week die zoals ik net aangaf rond de 14.845 punten uitkomt. Ik moet u niet meer uitleggen dat het allemaal snel gaat, daarom probeer ik pas rond een top of rond de bodem wat te doen voor de leden.

Weerstand wordt nu de 15.200-15.300 met daarna de top van maandag rond de 15.400 punten. Daarna weten we dat het een moeilijk zal worden door de zware weerstand rond de top die rond de 15.500 punten wacht. Steun die 14.845 punten, later de 14.500 en de 14.250 punten.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street zoals ik al aangaf weer divergentie, de traditionele indices waaronder de S&P 500 omlaag maar de tech wist zich na een stevige terugval te herpakken tot vrijwel vlak. Wel is het zo dat de tech indices maandag al een stevige daling lieten zien.

De S&P kwam wel even tot onder de bodem van vorige week dinsdag terecht wat geen goed teken is, het slot op 4152 punten ligt daar wel ruim boven al zien we vanmorgen dat de index weer richting die steun zakt. Steun dus de 4120 met net daaronder de 4111 punten waar de bodem van gisteren uitkomt. Bij een verdere daling steun rond het 50-daags gemiddelde en dat zien we rond de 4050 punten. Weerstand nu de 4175 en de 4230-4235 punten.



Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1831 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €25 (Polleke Trading €35)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.