Beursdagboek Trader Guy 4 mei 2021, 08:28

...

Europa start maand positief, Dow ook sterk maar Nasdaq omlaag ...

4 mei 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we lagere futures over de gehele lijn al blijven de verschillen ten opzichte van gisteren minimaal. Ook Europa kan wat lager van start zien we via de futures. Het is wel zo dat men nu kijkt vooral kijkt naar de cyclische aandelen en dan worden de Tech aandelen weer verkocht en zo krijgen we weer een divergentie hetgeen wat er nu al weken gaande is. Dat zien we het best op Wall Street, de Dow Jones en ook de Dow Transport stijgen dan terwijl Nasdaq een stapje terug moest en dat ondanks een sterke start na de opening.Beleggers blijven optimistisch gestemd door de signalen die erop duiden dat de economische groei aantrekt waardoor de winstgroei en ook de verwachtingen van bedrijven blijven bijdragen aan het positieve sentiment van de afgelopen periode. Er zijn ook wel zaken om vooral voorzichtig te blijven want de verdere verspreiding van het coronavirus in veel delen van de wereld blijft niet ongezien terwijl men zich ook zorgen begint te maken over te verwachten inflatie. Neem daar nog bij dat President Biden met duizenden miljarden aan het gooien is en dat hij meteen ook de belastingen zal verhogen. Toch een MIX van feiten die beleggers kunnen doen twijfelen en dat zien we ook aan het verloop van de indexen, de top evenaren lukt nog wel maar een uitbraak blijft voorlopig uit.

Marktoverzicht:
Volgens mij ligt er hoe dan ook een grotere correctie op de loer zodra men meer gaat kijken naar de economische data die wel heel goed overkomen momenteel maar gelijktijdig zal men ook inzien dat een dubbele waardering ten opzichte van normaal wat te optimistisch overkomt om dat voor een langere periode vol te houden. Verder ziet het er technisch ook zo naar uit dat de markt enorm aan het twijfelen is, als de markt niet door de toppen geraakt dan zal die eerst moeten corrigeren. Via de grafieken is dat goed te zien momenteel.

Het komt wel goed zoals ik het nu bekijk, voor de leden heb ik al wat posities opgenomen in die richting waarbij het de bedoeling is om wat langer in de posities blijven, ik wil graag inzetten bij deze keuze op een correctie van 2 tot 5%.

Overzicht markt:
LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, zowel via de indicatoren en het koersverloop merken we dat het ontbreken van een nieuwe top een behoorlijke verzwakking aangeeft bij deze index. Wel blijft de weerstand nu eerst de 712 en meteen daarna de 715 punten met later de topzone 718 punten. Pas als er echt een uitbraak komt met kracht zijn er kansen richting de 725 of zelfs 735 punten. Of de index het na die vlakke toppen nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 707, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand van februari en maart wacht als belangrijke steun. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let nu vooral op de zone 712-715 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte voor wat betreft de AEX index. Ook bij enkele andere indices zie ik kansen maar we moeten geduld hebben voor we echt wat kunnen gaan doen.

De DAX kwam na een valse uitbraak tot net boven de 15.500 punten weer helemaal terug naar de range 15.100-15.300 punten, zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak vorige week nogal voorbarig was. Een valse move ofwel een "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen.

De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.100, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende dagen, er staat iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles nog dicht bij de toppen hangen al kwam er een terugval op gang eind vorige week. Op de grafieken merken we een vrijwel vlak verloop op Wall Street bekeken over de afgelopen weken, er zit wel een sessie tussen die even boven de weerstand geraakt maar er zit geen nieuwe stevige vooruitgang meer in zo te zien. Ook blijven de divergenties opvallen tussen de verschillende sectoren op Wall Street, op zich is dat ook geen goed teken voor het vervolg.

Weerstand nog altijd de zone 4150-4200 punten, alleen bij een duidelijke uitbraak kansen richting de 4250-4300 en hoger. Steun nu die 4150 en de 4100 punten, later het 50-MA rond de 4010 punten. Het 200-MA wacht nu rond de 3660 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De maand april werd afgerond en we sluiten zonder verlies maar ook werd er geen winst behaald, wel iets zodat we de 5e maand na elkaar met winst kunnen afsluiten en dat is een mooie reeks en dat zeker bij de huidige marktomstandigheden. We starten nu de nieuwe maand (MEI) op en er lopen voorlopig nog geen posities, dat komt er wel aan de komende week denk ik, zorg dat u op tijd lid wordt om mee te doen met de signalen die ik verstuur op onder andere de AEX, de DAX, de Dow Jones of de Nasdaq 100.

De grote reden dat ik de afgelopen weken weinig kon doen is omdat er telkens behoorlijke divergenties zijn, de ene sector of regio beweegt tegengesteld aan de andere en dat maakt de keuze momenteel enorm moeilijk. Dat heb ik ook een paar keer aangegeven richting de leden en die geven vaak aan dat dit hoe dan ook de juiste keuze is in deze fase. Een abonnement is meer dan alleen maar signalen versturen, het is ook de leden proberen te coachen waar dat nodig is zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.204 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1785 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »