Beursdagboek Trader Guy 2 mei 2021, 11:36

...

Indices redelijk zwak vrijdag, topvorming gaande ...

2 mei 2021, 11:36 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag een vrij zwak verloop over de gehele breedte van de markt, ik zie aan veel indices dat het moeilijk aan het worden is om uit te breken en dus alles nog een stap hoger te zetten. Het lijkt er sterk op dat er geen duidelijke nieuwe top meer inzit de komende periode zodat we rekening moeten houden met een terugval van pakweg 2 tot 5%. De bevestiging moet er wel nog komen maar gezien de indicatoren en het ontbreken van kracht in de markt lijkt de kans met de dag groter dan we met een mindere fase te maken gaan krijgen. Waar het kan zal ik daarop reageren met posities, de volgende korte opleving kan daarvoor dienen zoals ik het nu kan inschatten ...


Marktoverzicht:
Vrijdag een terugval over de gehele lijn zoals ik via het overzicht kunt zien, de markt probeert het wel om uit te breken en dat zelfs een paar keer vorige week maar het is nu zeer duidelijk dat men boven de zware weerstand die zich al een tijdje aan het vormen is nog niet volop door wil zetten. Gevolg dus een slepende topvorming met de intentie om straks definitief een richting te gaan kiezen. Aangezien de waarderingen zeer hoog liggen maakt dat het extra moeilijk om nieuwe kopers de markt in te lokken hetgeen we dus merken aan de topvorming in de markt.

De kans groeit nu dat de markt een grotere correctie kan inzetten maar we moeten die wel zo goed als mogelijk proberen te timen en dus niet te snel instappen. Het komt wel goed zoals ik het nu bekijk, als we het goeie moment kiezen dan kunnen we wat langer in de posities blijven mocht er een correctie van 2 tot 5% op gang komen. Daarna zien we verder, ik zie nog geen reden om uit te gaan van een crash, die komt er later denk ik wel maar dan in het najaar of zo.

Op weekbasis wint de S&P 500 slechts 1 punt, de Dow Jones verloor 169 punten terwijl de Nasdaq 55 punten verlies moest toestaan. De Nasdaq 100 verloor 80 punten terwijl de SOX index met 88 punten verlies het weekend in gaat. De index die het wel goed deed is de Dow Transport, deze index won de afgelopen week 214 punten.

Kijken we de afgelopen week naar Europa dan zien we dat de AEX index 8 punten verlies laat zien terwijl de DAX met 143 punten verlies de week afsluit. De Franse CAC 40 deed het met een winst van 11 punten weer beter dan de rest merken we, de CAC staat naar mijn mening wel wat te hoog nu en laat dus een divergentie zien ten opzichte van de AEX en de DAX, een kanshebber om wat mee te doen nu.Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je zoals ik al enkele keren aangaf wel durf tonen maar het is ook niet zo dat die momenteel geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss maar ook dat blijft moeilijk momenteel zodat ik de afgelopen week heb besloten om nog even te wachten en zo te zien was dat een terechte keuze. Voor short posities zie ik eerlijk gezegd wat meer kansen op de kortere termijn.

Voor de leden zal ik in ieder geval een en ander uitzoeken de komende sessies, op dit moment zitten we nog zonder posities omdat het nu wat te onduidelijk is. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, zowel via de indicatoren en het koersverloop merken we dat het ontbreken van een nieuwe top een behoorlijke verzwakking aangeeft bij deze index. Wel blijft de weerstand nu eerst de 708-710 en meteen daarna de 715 punten en later de topzone 718 punten. Pas als er echt een uitbraak komt met kracht zijn er kansen richting de 725 of zelfs 735 punten. Of de index het na die vlakke toppen nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 707, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand van februari en maart wacht als belangrijke steun. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let nu vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte voor wat betreft de AEX index. Ook bij enkele andere indices zie ik kansen maar we moeten geduld hebben voor we echt wat kunnen gaan doen.

De DAX kwam na een valse uitbraak tot net boven de 15.500 punten weer helemaal terug naar de range 15.100-15.300 punten, zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week nogal voorbarig was. Een valse move ofwel een "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen.

De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.100, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende dagen, er staat denk ik iets te gebeuren met de DAX index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles nog dicht bij de toppen hangen al kwam er een terugval op gang vrijdag zodat alle indices het weekend met verlies ingaan. Op de grafieken merken we een vlak verloop bij de indices, er zit wel een sessie tussen waar men even gaat kijken boven de weerstand maar er zit geen nieuwe stevige vooruitgang meer in zo te zien. Ook op weekbasis geen stevige plus meer deze keer, de S&P 500 won slechts 1 punt.

Weerstand nog altijd de zone 4150-4200 punten, alleen bij een duidelijke uitbraak kansen richting de 4250-4300 en hoger. Steun nu die 4150 en de 4100 punten, later het 50-MA rond de 4000-4010 punten. Het 200-MA wacht nu rond de 3655 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De maand april is afgerond en we sluiten zonder verlies maar ook werd er geen winst behaald, wel iets zodat we de 5e maand na elkaar met winst kunnen afsluiten en dat is een mooie reeks en dat zeker bij de huidige marktomstandigheden. We starten nu de nieuwe maand (MEI) op en er lopen voorlopig nog geen posities, dat komt er wel aan de komende week denk ik, zorg dat u op tijd lid wordt om mee te doen met de signalen die ik verstuur op onder andere de AEX, de DAX, de Dow Jones of de Nasdaq 100.

De grote reden dat ik de afgelopen weken weinig kon doen is omdat er telkens behoorlijke divergenties zijn, de ene sector of regio beweegt tegengesteld aan de andere en dat maakt de keuze momenteel enorm moeilijk. Dat heb ik ook een paar keer aangegeven richting de leden en die geven vaak aan dat dit hoe dan ook de juiste keuze is in deze fase. Een abonnement is meer dan alleen maar signalen versturen, het is ook de leden proberen te coachen waar dat nodig is zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.202 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66,65 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1768 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »