Beursdagboek Trader Guy 27 april 2021, 08:34

...

Wachten op FED en cijfers?

27 april 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Mooi weer zo te zien met Koningsdag, het zal wel buitenweer worden maar we kunnen pas vanaf morgen op een terrasje gaan zitten om een glaasje te drinken en we moeten nog steeds opletten. Als we naar de beurzen kijken speelt de divergentie weer een rol op Wall Street, in Europa werd het een kalme sessie met weinig verandering ten opzichte van afgelopen vrijdag ...Gisteren dus opnieuw de bekende divergentie op Wall Street, in mijn ledenupdate van zondag had ik het er al over, je kunt er weinig mee omdat de keuze juist moet zijn. De Dow Jones en de Dow Transport moeten wat inleveren terwijl de Nasdaq, de SOX index en ook de S&P 500 hoger sluiten. In Europa bleef alles dicht bij het slot van eind vorige week, de AEX sluit een tikje lager, de DAX kon wat winst boeken. Vanmorgen zien we via de futures niet veel verandering, Wall Street iets hoger, Europa wil ook iets hoger van start zien we via de futures.

Gisteren nabeurs kwam het eerste grote bedrijf in marktwaarde met cijfers, Tesla deed het wat beter dan verwacht maar door dat de koers al torenhoog staat zien we dat beleggers er wat meer van hadden verwacht. Een belangrijke kanttekening is dat Tesla winst blijkt te maken op bitcoin-verkoop, maar zijn ‘Technoking’ en ‘Master of Coin’ Musk zegt dat het geen gewoonte zal worden. Tesla verloor nabeurs 2,5%.

Verder viel het op dat Amazon.com 2% hoger wist te geraken na dat geruchten de markt opkomen over de mogelijke splitsing van de aandelen tijdens de presentatie van hun cijfers donderdag. We weten dat een stocksplit een aandeel fors hoger kan zetten terwijl er fundamenteel niks aan het bedrijf anders wordt. Het blijft een vreemde gang van zaken allemaal maar het is de gekheid van de markt momenteel.

Cijfers en FED deze week:
We letten tussen vandaag en donderdag op het volgende, vandaag cijfers van Microsoft en Alphabet (Google), morgen komen Apple en Facebook met cijfers en donderdag als laatste komt Amazon. Morgen krijgen we ook de FED nog rond 20:00, veel zaken die in ieder geval wat wat me de markt kunnen doen bekeken over de gehele week.

Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je hier wel durf tonen maar het is niet zo dat ze geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss, daar zie ik eerlijk gezegd meer kansen in op de wat kortere termijn. Voor de leden zal ik wel weer een en ander uitzoeken de komende sessies, we zitten nu zonder posities en ik zoek dus een nieuwe instap. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, ik zie zowel bij de indicatoren als bij het koersverloop door het ontbreken van een nieuwe top verzwakking optreden. Wel blijft de weerstand nu eerst de 715 en meteen daarna de 718 punten, pas later mocht de index uitbreken kansen tot 725 of zelfs 735 punten. Of de index het nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 712, de 708, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand wacht. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let daarbij vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte de komende dagen.

De DAX komt weer terug naar de range 15.100-15.300 punten en zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week te voorbarig was. Een valse move ofwel een zogenaamde "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen. De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.150, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende week, er staat denk ik iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles dicht bij de toppen, de records en dat is ook zo bij de S&P 500 die u via de grafiek hieronder kunt zien. Testen van de top ofwel de recordstand dat gaat nog wel, voorzichtige nieuwe records zouden nog kunnen maar ik zie dat er wat kracht ontbreekt om definitief door te trekken richting niveaus die nog 5% of meer boven de recente top wachten. Net als bij de AEX en de DAX waar ik het net over had moeten we ook voor wat betreft Wall Street en dus deze S&P 500 index op onze goede zijn.

De indicatoren verzwakken, we zien moeite om verder door te stoten, de waarderingen blijven zeer hoog ende index staat behoorlijk ver boven de belangrijke MA's. Het 50-MA zien we rond de 3976 punten, het 200-MA rond de 3630 punten. De gemiddelde waardering komt vrijdag op slotbasis uit op 42.36 keer de winst. Er branden genoeg rode lichten nu, dus opletten. Ook op de beurs is het niet zo dat de bomen tot in de hemel groeien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
Deze maand nog amper wat kunnen doen, we staan dan ook nagenoeg vlak tot nu toe voor de lopende maand april. De eerste 3 maanden dit jaar heb ik in ieder geval positief kunnen afsluiten en met december vorig jaar erbij komen we uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities. We moeten ook niet constant in de markt zitten in deze fase, er komt vrij snel wel een periode aan waar dat wel zal kunnen maar nog even wat geduld tot dat moment.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.207 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1782 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »