Beursdagboek Trader Guy 29 april 2021, 08:40

...

Apple voldoet ruim, FED blijft hetzelfde

29 april 2021, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Gisteren was het een dag vol met cijfers en met de FED die kwam met een statement. Verder mocht President Biden het Congres toespreken over zijn eerste 100 dagen en zijn plannen die eraan zitten te komen. Wat duidelijk is, hij smijt met miljarden, nog niet eerder hebben we een President gezien die in zijn eerste 100 dagen al 6000 miljard uit wil geven. De eerste 1900 miljard waren er om de mensen een corona uitkering te geven, de tweede 2300 miljard zou er komen voor de infrastructuur en nu wil hij er nog 1800 miljard tegenaan gooien om het onderwijs en de druk op de gezinnen te verminderen (opvang en steun). Op die manier wil hij ook een enorm aantal nieuwe banen scheppen zodat er amper nog werkloosheid blijft.Marktoverzicht:
Tot gisteren vertoonde de markt wat vermoeidheid en op slotbasis zien we over het algemeen wat verlies, alleen de DAX en de CAC 40 wisten om 17:30 nog positief af te sluiten. Vlakke toppen is wat we kunnen zien op de grafieken, er gebeurde de afgelopen dagen amper wat op de beurzen. De vlakke toppen zien we bij de DAX, de AEX, de S&P 500 en nu lijkt dat ook op te vallen bij de Dow Jones.

Er komt nu normaal gezien een sterke beweging na deze consolidatie, ofwel omhoog ofwel omlaag op de korte termijn. Vanmorgen zien we via de futures wel wat herstel op Wall Street, vooral de S&P 500 index samen met de Nasdaq 100 trekken door maar ik zie nog steeds geen duidelijkheid of de markt nu uit zal breken omhoog of niet.

Dat de markt nu al klaar lijkt te staan om te corrigeren lijkt me via de indicatoren redelijk duidelijk maar het moet wel nog gebeuren en tot nu toe wil men nog niks toegeven. Hoe dan ook is dat de markt rond deze niveaus uiteindelijk een grotere correctie kan inzetten. Let op, zoals ik al vakar aangeef kan het wel zijn dat het er technisch bekeken slecht uitziet maar dat wil nog niet zeggen dat de markt meteen ook deze indicatie zal volgen. Het zou niet voor de eerste keer zijn dat we er vrij zeker van zijn dat er een bepaalde beweging op gang kan komen maar dat het uiteindelijk niet zo was. Maar nogmaals, de indicatoren zien er in ieder geval niet al te best uit.

Cijfers Amazon vandaag:
We letten vandaag op de cijfers van Amazon nabeurs, na Apple en Facebook gisteren, Microsoft en Alphabet (Google) dinsdag en Tesla maandag hebben we dan na vanavond de BIG-5 + Tesla gehad.

Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je hier wel durf tonen maar het is niet zo dat ze geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss maar ook dat blijft nu met al die cijfers en de FED moeilijk zodat ik besloten heb om even te wachten. Voor short posities zie ik eerlijk gezegd wat meer kansen op de kortere termijn.

Voor de leden zal ik wel een en ander uitzoeken de komende sessies, op dit moment zitten we nog zonder posities omdat het nu wat te onduidelijk is. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, ik zie zowel bij de indicatoren als bij het koersverloop door het ontbreken van een nieuwe top verzwakking optreden. Wel blijft de weerstand nu eerst de 715 en meteen daarna de 718 punten, pas later mocht de index uitbreken kansen tot 725 of zelfs 735 punten. Of de index het nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 712, de 708, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand wacht. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let daarbij vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte de komende dagen. Ook bij enkele andere indices zie ik kansen maar we moeten geduld hebben voor we echt wat kunnen gaan doen.

De DAX kwam na een uitbraak die vals blijft te zijn weer terug naar de range 15.100-15.300 punten, zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week te voorbarig was. Een valse move ofwel een "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen. De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.150, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende dagen, er staat denk ik iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles dicht bij de toppen en dus rondom de recordstand hetgeen we ook zien bij de S&P 500, via die de grafiek hieronder kunt u de reeks toppen zonder dat er een uitbraak komt duidelijk zien zodat alles onzeker blijft. Het testen van de top ofwel de recordstand of er iets boven geraken dat lukt nog wel maar echt fors uitbreken zit er blijkbaar niet meer in voorlopig. Net als bij de meeste indices moeten we ook voor wat betreft Wall Street en dus bij deze S&P 500 index op onze goede blijven in welke richting dan ook.

Dat de indicatoren verzwakken zoals dat duidelijk te zien is via de chart hieronder en de waarderingen zeer hoog zijn moeten we er maar bij nemen voorlopig. Verder valt het ook op dat de index een behoorlijk eind boven de belangrijke MA's staat. Het 50-MA zien we rond de 3992 punten, het 200-MA rond de 3645 punten. De gemiddelde waardering komt vrijdag op slotbasis uit op 42.6 keer de winst. Er branden genoeg rode lichten nu, dus opletten. Ook op de beurs is het niet zo dat de bomen tot in de hemel groeien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
Deze maand heb ik nog niet veel kunnen doen, we staan dan ook nagenoeg vlak tot nu toe voor de lopende maand april. De eerste 3 maanden dit jaar waren in ieder geval positief en met december vorig jaar erbij komen we uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities. We moeten ook niet constant in de markt zitten in deze fase, er komt vrij snel wel een periode aan waar dat wel zal kunnen maar nog even wat geduld tot dat moment.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1785 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »