Beursdagboek Trader Guy 28 april 2021, 08:39

...

Cijfers BIG-5 stromen binnen, reacties verdeeld tot nu toe

28 april 2021, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Gisteren kwamen Alphabet en Microsoft met cijfers, maandag kwam Tesla al met cijfers. Als ik naar de reactie kijk dan zien we allen bij Alphabet een positieve reactie bij het aandeel want na de cijfers ging het aandeel met meer dan 100 dollar omhoog (+4%) nabeurs. We moeten nog zien hoe dat vandaag zal worden na dat de beurzen in de VS open gaan. Ook AMD ging omhoog na de cijfers, de koers van de chipmaker won nabeurs 3% omhoog. Kijken we naar Tesla dan zien we gisteren een verlies van 4,5% na de cijfers, Microsoft moest na het sterkste kwartaal in jaren ook 2,5% inleveren nabeurs.De markt lijkt nu wel wat vermoeidheid te tonen, het is niet voor niets dat de koersen stabiliseren, het enige wat we nog zien is dat er stabilisatie komt rond de recordstanden. Vlakke toppen dus hetgeen u duidelijk kunt zien bij de DAX, de AEX, de S&P 500 en nu lijkt dat ook op te vallen bij de Dow Jones. Er komt hoe dan ook een sterke beweging aan op de korte termijn, ofwel breekt alles uit met hogere doelen en dus nieuwe records. Of de markt begint het genoeg te vinden rond deze niveaus en staat er uiteindelijk een grotere correctie voor de deur. Let op, zoals ik al vakar aangeef kan het wel zijn dat het er technisch bekeken slecht uitziet maar dat wil nog niet zeggen dat de markt meteen ook de indicatoren zal volgen. Het zou niet voor de eerste keer zijn dat we er vrij zeker van zijn dat er een bepaalde beweging zou komen maar dat het niet zo was. Maar nogmaals, de indicatoren zien er in ieder geval niet goed uit.

Cijfers en FED vanavond en Amazon morgen:
We letten vandaag en morgen op het volgende, vandaag cijfers van Facebook en Apple en rond 20:00 komt de FED nog met een besluit over de rente en vooral ook hun strategie voor de komende periode. Morgen komt dan als laatste uit die groep dure aandelen met cijfers, dan is Amazon aan de beurt.

Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je hier wel durf tonen maar het is niet zo dat ze geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss, daar zie ik eerlijk gezegd meer kansen in op de wat kortere termijn. Voor de leden zal ik wel weer een en ander uitzoeken de komende sessies, op dit moment zitten we nog zonder posities omdat het nu wat te onduidelijk is. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, ik zie zowel bij de indicatoren als bij het koersverloop door het ontbreken van een nieuwe top verzwakking optreden. Wel blijft de weerstand nu eerst de 715 en meteen daarna de 718 punten, pas later mocht de index uitbreken kansen tot 725 of zelfs 735 punten. Of de index het nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 712, de 708, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand wacht. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let daarbij vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte de komende dagen. Ook bij enkele andere indices zie ik kansen maar we moeten geduld hebben voor we echt wat kunnen gaan doen.

De DAX kwam na een uitbraak die vals blijft te zijn weer terug naar de range 15.100-15.300 punten, zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week te voorbarig was. Een valse move ofwel een "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen. De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.150, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende dagen, er staat denk ik iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles dicht bij de toppen en dus rond hun recordstand hetgeen we ook zo is bij de S&P 500, via die de grafiek hieronder kunt u de reeks toppen zonder dat er een uitbraak komt duidelijk zien zodat alles onzeker blijft. Testen van de top ofwel de recordstand dat gaat nog wel, voorzichtige nieuwe records zouden nog kunnen maar ik zie dat er wat kracht ontbreekt om definitief door te trekken richting niveaus die nog 5% of meer boven de recente top wachten. Net als bij de meeste indices moeten we ook voor wat betreft Wall Street en dus bij deze S&P 500 index op onze goede blijven in welke richting dan ook.

Dat de indicatoren verzwakken zoals dat duidelijk te zien is via de chart hieronder, de waarderingen blijven zeer hoog en de index staat behoorlijk ver boven de belangrijke MA's. Het 50-MA zien we rond de 3987 punten, het 200-MA rond de 3640 punten. De gemiddelde waardering komt vrijdag op slotbasis uit op 42.63 keer de winst. Er branden genoeg rode lichten nu, dus opletten. Ook op de beurs is het niet zo dat de bomen tot in de hemel groeien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
Deze maand heb ik nog niet veel kunnen doen, we staan dan ook nagenoeg vlak tot nu toe voor de lopende maand april. De eerste 3 maanden dit jaar heb ik in ieder geval positief kunnen afsluiten en met december vorig jaar erbij komen we uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities. We moeten ook niet constant in de markt zitten in deze fase, er komt vrij snel wel een periode aan waar dat wel zal kunnen maar nog even wat geduld tot dat moment.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.207 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1770 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »