Beursdagboek Trader Guy 30 april 2021, 08:34

...

Volatiele markten, opletten nu voor echte topvorming

30 april 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op een druilige dag als vandaag is het ook op de beurs nu moeilijk om aan te geven wat we kunnen verwachten. Alles geraakt tot de topzone maar ik zie nergens een duidelijke indicatie dat het makkelijk verder omhoog zou kunnen behalve bij de Dow Transport index die plots weer tot leven komt en al een reeks nieuwe records neerzet. Of dat nu ook een indicatie zal zijn voor de rest moeten we afwachten, u weet dat ik er twijfels over heb ...Marktoverzicht:
Tot gisteren veel cijfers en nieuws over de FED, dat ligt nu achter ons en het lijkt erop dat alles al in de prijzen zit verwerkt. Vanmorgen willen de markten wat lager openen via de futures, ook Wall Street laat wat lagere futures zien maar het is vrijdag en dat blijft elke week een rare dag. Hoe het echt zal verlopen moeten we afwachten, de BIG-5 bedrijven zijn met cijfers gekomen en de reacties op de koersen is wat verdeeld merken we. Alphabet en Amazon lieten een forse reactie omhoog zien, Microsoft verloor behoorlijk na de cijfers. Apple blijft na een sterke opening gisteren wat hangen merken we. Veel meer valt er niet over te melden, we zien bij vrijwel elke index een consolidatie rondom de topzone.Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je zoals ik al enkele keren aangaf wel durf tonen maar het is ook niet zo dat ze momenteel geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss maar ook dat blijft moeilijk momenteel zodat ik besloten heb om nog even te wachten. Voor short posities zie ik eerlijk gezegd wat meer kansen op de kortere termijn.

Voor de leden zal ik in ieder geval een en ander uitzoeken de komende sessies, op dit moment zitten we nog zonder posities omdat het nu wat te onduidelijk is. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, ik zie zowel bij de indicatoren als bij het koersverloop door het ontbreken van een nieuwe top een behoorlijke verzwakking bij de index. Wel blijft de weerstand nu eerst de 715 en meteen daarna de 718 punten, pas later mocht de index uitbreken kansen tot 725 of zelfs 735 punten. Of de index het nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 708, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand wacht. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let nu vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte voor wat betreft de AEX index. Ook bij enkele andere indices zie ik kansen maar we moeten geduld hebben voor we echt wat kunnen gaan doen.

De DAX kwam na een valse uitbraak tot net boven de 15.500 punten weer helemaal terug naar de range 15.100-15.300 punten, zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week nogal voorbarig was. Een valse move ofwel een "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen.

De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.150, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende dagen, er staat denk ik iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles dicht bij de toppen en dus rondom de recordstand hetgeen we ook zien bij de S&P 500 want er werd opnieuw een record neergezet bij deze index. Wel is duidelijk te zien via de grafiek hieronder dat de reeks toppen er niet echt overtuigend uitziet en er van een uitbraak nog lang geen sprake is. Het testen van de topzone ofwel de recordstand of er net iets boven geraken dat lukt nog wel maar echt fors uitbreken zit er blijkbaar niet meer in voorlopig. Net als bij de meeste indices moeten we ook voor wat betreft Wall Street en dus bij deze S&P 500 index op onze goede blijven in welke richting dan ook.

Dat de indicatoren verzwakken is duidelijk te zien is via de chart hieronder en dat terwijl de waarderingen zeer hoog blijven hetgeen we er maar bij moeten nemen voorlopig. Verder valt het ook op dat de index een behoorlijk eind boven de belangrijke MA's staat. Het 50-MA zien we rond de 3997 punten, het 200-MA rond de 3650 punten.

De gemiddelde waardering komt op slotbasis nu al uit op gemiddeld 42.88 keer de winst. Er branden genoeg rode lichten nu, dus opletten. Ook op de beurs is het niet zo dat de bomen tot in de hemel groeien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
Deze maand heb ik nog niet veel kunnen doen, we staan dan ook nagenoeg vlak tot nu toe voor de lopende maand april, wat in de plus maar door amper te handelen heb ik geen groot verschil kunnen maken. De eerste 4 maanden dit jaar waren in ieder geval positief en met december vorig jaar erbij komen we uit op 5 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. De grote reden dat ik deze maand weinig kon doen is omdat er telkens weer behoorlijke divergenties zijn, de ene sector of regio beweegt tegengesteld aan de andere en dat maakt de keuze enorm moeilijk. Dat heb ik ook een paar keer aangegeven richting de leden en die geven aan dat dit hoe dan ook de juiste keuze is in deze fase. Een abonnement is meer dan alleen maar signalen versturen, het is ook de leden proberen te coachen waar dat nodig is zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.212 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1768 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »