Beursdagboek Trader Guy 26 april 2021, 08:03

...

Belangrijke week voor de tech, top 5 komt met cijfers

26 april 2021, 08:03 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

We zien weinig beweging vanmorgen via de futures, een beetje een verdeeld beeld bij de start van de nieuwe week. De AEX en DAX future staan wat hoger maar zeer beperkt, de SP en de Dow future laten een zelfde beeld zien via de futures die iets hoger staan. De Nasdaq future daarentegen moet iets laten liggen vanmorgen. Maar even kijken wat de markt verder van plan is in de loop van deze week waar er toch heel wat belangrijke bedrijfs resultaten naar buiten zullen komen.De BIG-5 komen met cijfers:
Dan nog de belangrijkste cijfers deze week, de 5 grootste bedrijven op Wall Street presenteren hun cijfers over het eerste kwartaal. We letten tussen morgen en donderdag op het volgende en dan telkens nabeurs (na 22:00), morgen 27 april Microsoft en Alphabet (Google), op woensdag 28 april komen Apple en Facebook met cijfers en donderdag 29 april als laatste komt Amazon nabeurs.

De markten vrijdag:
De week werd vrijdag sterk afgesloten door dat er op Wall Street toch weer een rally op gang kwam richting het slot. De Dow kon 227 punten omhoog terwijl de SP 500 met 45 punten winst het weekend inging. Verder zien we een plus van 198 punten bij de Nasdaq en 179 punten winst bij de Nasdaq 100 index. Verder won de SOX index 64 punten terwijl de Dow Transport 212 punten hoger sluit.

In Europa zien we dat de AEX index die een groot gedeelte van de sessie in de min stond 2,8 punten hoger sluiten, de DAX verloor dan weer 40 punten terwijl ook de CAC 40 een klein verlies (-9 punten) moest toestaan vrijdag.

Indexen op weekbasis:
Op weekbasis zien we op Wall Street een klein verlies van 5 punten bij de S&P 500, de Dow Jones verloor 157 punten bekeken over de gehele week. De Nasdaq verloor 35 punten terwijl de Nasdaq 100 het met 100 punten verlies slechter deed, de SOX index verloor 56 punten.

De bekende Dow Transport index kon als enige index op Wall Street de week met winst afsluiten, er werd zelfs een nieuw record neergezet afgelopen vrijdag. De index won op weekbasis 214 punten.

Europa liet via de AEX op weekbasis 1 punt verlies zien, de DAX verloor met 180 punten meer. De Franse CAC 40 verloor over de gehele week 29 punten. Dus Europa laat ook een week met wat verlies achter en dat na enkele sterke weken.

We zien op weekbasis deze keer wat verlies over de gehele lijn, alleen de Dow Transport deed het veel beter dan de rest en is een uitzondering deze keer. De nieuwe top en dus record wil niet meteen zeggen dat de index ook uitbreekt nu want deze index beweegt nog in een vrij kleine range. Voor alle indices is het nu opletten, ik merk dat er nogal wat indicaties zijn die een aanstaande correctie zouden kunnen aangeven. Zoals ik vorige week ook al aangaf is het niet zo dat we van een zekerheid kunnen spreken, wel is het zo dat ik hier en daar wat twijfels opmerk. Dat is zowel technisch en door de hoge waardering van de markt ook fundamenteel.

Strategie nieuwe posities:
Om posities omhoog op te nemen moet je hier wel durf tonen maar het is niet zo dat ze geen kansen meer bieden. Aan de andere kant lijkt het mij nog meer logisch om strategisch short posities uit te kiezen met een ruime stoploss, daar zie ik eerlijk gezegd meer kansen in op de wat kortere termijn. Voor de leden zal ik wel weer een en ander uitzoeken de komende sessies, we zitten nu zonder posities en ik zoek dus een nieuwe instap. Alles op zijn tijd, u kunt uiteraard door lid te worden mee met de posities die ik per mail en SMS stuur naar de leden.

Technische conditie AEX en DAX:
De AEX ziet u via een chart hieronder, ik zie zowel bij de indicatoren als bij het koersverloop door het ontbreken van een nieuwe top verzwakking optreden. Wel blijft de weerstand nu eerst de 715 en meteen daarna de 718 punten, pas later mocht de index uitbreken kansen tot 725 of zelfs 735 punten. Of de index het nog in zich heeft om uit te breken betwijfel ik maar we moeten er altijd wel rekening mee houden.

Steun nu de 712, de 708, de 702-703 en later de 688-690 punten zone waar de meest recente top en zware weerstand wacht. De komende week maar eens heel goed kijken en vooral overwegen wat we met de AEX index kunnen doen. Let daarbij vooral op de zone 708-710 punten. Ik heb wel een mooi plan in gedachte de komende dagen.

De DAX komt weer terug naar de range 15.100-15.300 punten en zo blijkt maar weer eens dat de stevige uitbraak eind vorige week te voorbarig was. Een valse move ofwel een zogenaamde "BULL TRAP" zoals we dat ook noemen. De DAX zit dus weer in de slopende range 15.100-15.300 punten. Weerstand nu de 15.300 en de top die werd gezet rond de 15.500 punten. Steun nu die 15.150, de 15.000, de 14.850 en de 14.750 punten. Ik denk dat we moeten opletten met de DAX de komende week, er staat denk ik iets te gebeuren met deze index.

S&P 500 analyse:
Op Wall Street blijft alles dicht bij de toppen, de records en dat is ook zo bij de S&P 500 die u via de grafiek hieronder kunt zien. Testen van de top ofwel de recordstand dat gaat nog wel, voorzichtige nieuwe records zouden nog kunnen maar ik zie dat er wat kracht ontbreekt om definitief door te trekken richting niveaus die nog 5% of meer boven de recente top wachten. Net als bij de AEX en de DAX waar ik het net over had moeten we ook voor wat betreft Wall Street en dus deze S&P 500 index op onze goede zijn.

De indicatoren verzwakken, we zien moeite om verder door te stoten, de waarderingen blijven zeer hoog ende index staat behoorlijk ver boven de belangrijke MA's. Het 50-MA zien we rond de 3976 punten, het 200-MA rond de 3630 punten. De gemiddelde waardering komt vrijdag op slotbasis uit op 42.36 keer de winst. Er branden genoeg rode lichten nu, dus opletten. Ook op de beurs is het niet zo dat de bomen tot in de hemel groeien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
Deze maand nog amper wat kunnen doen, we staan dan ook nagenoeg vlak tot nu toe voor de lopende maand april. De eerste 3 maanden dit jaar heb ik in ieder geval positief kunnen afsluiten en met december vorig jaar erbij komen we uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Het handelen moet nog altijd voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities. We moeten ook niet constant in de markt zitten in deze fase, er komt vrij snel wel een periode aan waar dat wel zal kunnen maar nog even wat geduld tot dat moment.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.211 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1780 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...


LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »