Beursdagboek Trader Guy 11 augustus 2021, 08:20

...

Een overzicht met charts, analyses en mogelijkheden

11 augustus 2021, 08:20 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt lag er wat verdeeld bij met vooral de cyclis­che, Trans­port en infra­struc­tu­ur sec­toren die het goed deden ter­wi­jl de tech sec­toren wat onder druk ston­den. We zien een plus met een nieuw record bij de AEX en de Dow Jones, de Dow Trans­port index kende een sterke sessie met bij­na 2% winst. Bij deze sec­toren waren beleg­gers vooral tevre­den met de goed­keur­ing van het grote plan om de infra­struc­tu­ur aan te pakken.



Update 11 augus­tus:
Dat de markt er dins­dag redelijk bij lag kwam door dat veel indices op of rond hun hoog­ste stand ooit uitkomen maar men kreeg ook een posi­tief bericht over de goed­keur­ing van het plan om fors te investeren in de infra­struc­tu­ur in de VS. Men gaat er vanu­it dat het veel nieuwe banen zal oplev­eren en dat er daar­voor de komende jaren heel veel geld voor beschik­baar komt. 

Mark­toverzicht:
Hieron­der zien we dat vooral de AEX het weer heel goed deed ter­wi­jl de SOX index een draai omlaag laat zien. Bij de Nas­daq en de Nas­daq 100 ger­ak­en we voor­lop­ig niet meer aan een nieuwe top. Verder bli­jft de DAX haperen rond de hoog­ste stand ooit die op 15.80015.810 pun­ten uitkomt. We proberen zek­er weer wat te doen de komende sessies op wat indices, de leden kun­nen dus een sig­naal om in te stap­pen verwachten.

Dow Jones:
De Dow Jones won 163 pun­ten en sluit zo weer op een nieuw record dat nu uitkomt op 35.264 pun­ten, de Dow stond ook heel even op 35.285 pun­ten gedurende de sessie zodat we daar de nieuwe hoog­ste stand ooit zien uitkomen voor wat betre­ft de Dow Jones. De Dow bli­jft zich sterk houden aan de bovenkant maar toont wel de nodi­ge moeite om echt door te zetten bij het mak­en van nieuwe records.

We let­ten vooral op de ste­un­li­jn die in feite niet al te ver onder de huidi­ge koers uitkomt. Het gaan om ongeveer 650 – 700 pun­ten ofwel ongeveer 2%. Aan de bovenkant houden we de 35.30035.350 pun­ten in de gat­en, aan de onderkant de 34.60034.650 pun­ten. De weer­stand onder­drukt de Dow Jones voor­lop­ig dus een terug­val tot die blauwe ste­un­li­jn zit er denk ik wel in bij het weg­vallen van nieuws en cijfers. Een redelijk gezonde cor­rec­tie van 1 tot 3% moeten we reken­ing mee begin­nen houden en ook een aan­tal dagen na elkaar.

AEX index:
Wat betre­ft de AEX index zien we weer een record met nu de hoog­ste stand ooit op 777,26 pun­ten, de index zet op 775,12 pun­ten een nieuwe hoog­ste slot­stand ooit neer. De index cor­rigeerde de afgelopen pak­weg 15 sessies nog niet en zet een lange sterke reeks neer met meerdere records die elka­ar opvol­gen. De AEX kan wel stru­ike­len nu door de trendli­jn (rood) aan de bovenkant en door de indi­ca­toren die heel sterk bli­jven momenteel. De AEX laat ook een ander beeld zien dan bijvoor­beeld de Dow Jones en de DAX.

De AEX lijkt zek­er rijp voor een terug­val van min­i­maal 3%, lat­en we uit­gaan van ongeveer 2 tot 4% in eerste instantie. Bij de AEX is 2% nu ongeveer 16 pun­ten, als de index 4% terug moet dan hebben we het over 32 pun­ten, we staan op 775 pun­ten nu dus ofwel de index kan naar de 760 pun­ten (-2%) ofwel de index kan naar de 743 pun­ten (-4%). In bei­de gevallen zal de trend dan nog posi­tief bli­jven dus de index kan die cor­rec­tie wel doorstaan zon­der schade aan te richten.

Daar zal ik wat mee doen in ieder geval, het is nu wacht­en op een mooi momen­tum om in te stap­pen. De leden zal ik dan op tijd een mail en een SMS sturen in ieder geval. Om mee te doen kunt u lid wor­den, schri­jf u in via deze link …

Nas­daq:
De Nas­daq doet een stap­je terug deze keer en laat een diver­gen­tie zien ten opzichte van andere sec­toren. Die diver­gen­ties zijn we al gewend maar deze keer duurt dat bij­zon­der lang alle­maal. We smacht­en naar een markt met een nor­maal ver­loop waar vri­jwel alles dezelfde kant op gaat maar dat ont­breekt duidelijk tegen­wo­ordig. Daarom zeg ik steeds dat we in een fase zit­ten, en dat al sinds novem­ber vorig jaar, waar we een keer uit moeten ger­ak­en want veel traders, han­de­laren en strate­gen kun­nen in deze markt moeil­ijk een keuze mak­en over de richting.

We merken dat de Nas­daq het moeil­ijk kri­jgt en niet door de top­zone ger­aakt, aan de bovenkant zit er zelfs nog iets ruimte tot de rode lijn over de top­pen maar ook tot daar weet de Nas­daq niet te ger­ak­en, voor­lop­ig nog niet in ieder geval. We kun­nen natu­urlijk niks uit­sluiten maar dat de index het al een paar dagen moeil­ijk heeft zien we duidelijk via de grafiek hieron­der. Let nu vooral op de lijn onder de bodems die uitkomt op 14.700 pun­ten, dat is niet zo ver meer onder het slot van gis­teren. Onder die 14.700 pun­ten kan de weg open liggen tot de 14.425 en zelfs tot de oude top­pen rond de 14.200 pun­ten. Oplet­ten dus, het kan snel gaan eens de index doorza­kt. Ik zie mogelijkhe­den om wat te gaan doen met de Nas­daq op korte ter­mi­jn, de leden kri­j­gen op tijd een sig­naal zodra het kan.

Overzicht resul­taat 2021 bli­jft goed:
Dit jaar bli­jft alles goed ver­lopen, deze maand heb ik wel met de eerste posi­ties een klein ver­lies moeten nemen maar we waren opnieuw op tijd uit de markt zodat ik de han­den vrij heb om waar het kan weer in te stap­pen met wat posi­ties. En er komt naar mijn mening weer een mooi moment aan om in te stap­pen met wat kleine posi­ties, we bli­jven het kalm aan doen in deze markt en de reden daar­voor heb ik al meerdere keren aangegeven, door de volatiliteit kun­nen we ook met kleinere posi­ties een mooi resul­taat behalen. 

Doe nu mee tot 1 OKTO­BER voor €35 via de nieuw aan­bied­ing. Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade… en schri­jf u meteen in en doe mee met de nieuwe posities …

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.