Beursdagboek Trader Guy 14 augustus 2021, 11:03

...

Met records het weekend in, tech en de AEX blijven nog wat achter

14 augustus 2021, 11:03 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Op Wall Street vooral bij de traditionele indices opnieuw records, de Dow Jones kon nog net in de plus eindigen zodat er een record staat, de S&P 500 sluit met 7 punten hoger makkelijker met een nieuw record af. In Europa records voor de DAX die zelfs eventjes boven de 16.000 punten wist te geraken en de sterke CAC 40 dat voor de 9e keer op 10 sessies een nieuw record neerzet vrijdag wat zeer indrukwekkend is.



Weekend update 14 augustus:
Een rustige laatste sessie van de week zonder veel bijzonderheden zoals cijfers en economische data. De meeste indices lagen er dan ook rustig bij, echt op automatische piloot en wel met records die men er makkelijk bij kon krijgen zo op de laatste sessie van de week. Van die rust lijkt de DAX het meest te profiteren nu, de index breekt uit en zet voor de 2e dag op rij een record op slotbasis neer. Het heeft heel lang geduurd voor dat de DAX kon volgen met een uitbraak, die is er nu maar we zien meteen een volgende hindernis rond de 16.000 punten.

Wat er volgende week op het programma staat moeten we afwachten, nog wat (kleine) records? Of uiteindelijk de lang verwachte winstnemingen? De mindset van pakweg 90-95% van de beleggers gaat natuurlijk uit naar het eerste maar juist als iedereen met de neus dezelfde richting opstaat is juist het momentum dat je op je goede moet zijn voor het tegenovergestelde. Het nadeel van dalingen is dat ze altijd veel harder gaan dan stijgingen, factor 2 tot 3 is meer dan normaal en ook dat weten we. Als de draai er komt zal het niet met kleine stapjes gaan zoals we met een stijging zien, veel sneller dus. Alleen er kunnen dus eerst nog een paar kleine stapjes bijkomen, dat moeten we erbij nemen. Wel positioneer ik me alvast voor die draai omlaag die eraan zit te komen.

Meedoen kan door lid te worden, schrijf u dus nog dit weekend in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder zien we bij de 6 indices dat vooral de AEX, de Dow Jones en nu plots ook de DAX er goed bijliggen, vooral dat de DAX nu plots aan het uitbreken is valt op. De Dow Jones valt wat stil nu na enkele sterke dagen maar de index zet net als donderdag ook vrijdag met een minimaal verschil van 15 punten weer een record neer. Verder nog records bij de S&P 500, de DAX en de CAC 40. De AEX index lukt het nu al 2 dagen op rij niet om een record neer te zetten, de index verzwakt nu wat.

De 3 indices die nu niet kunnen volgen zijn de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index (halfgeleiders), de SOX ligt er al enkele dagen slecht bij en leunt op het 20-daags gemiddelde. Ook de Nasdaq 100 kent nu duidelijk een mindere fase. We blijven met de divergenties zitten waardoor indices vaak afzonderlijk van elkaar een richting kiezen.

Dow Jones:
De Dow Jones kende een vrij rustige sessie maar kon nog net 15 punten hoger sluiten om er een nieuw record uit te persten met een slot op 35.515 punten. De Dow geraakte ook heel even boven de 35.600 punten gedurende de sessie zodat we nu op 35.610 punten de nieuwe hoogste stand ooit zien uitkomen. De Dow blijft zich sterk houden aan de bovenkant al zien we daar nu de lijn over de toppen uitkomen wat voor de nodige weerstand zorgt. Het blijft uiteraard moeilijk om er vanuit te gaan dat de index nu makkelijk verder omhoog kan, de markt schreeuwt nog steeds om een grotere correctie die er maar niet komt, de grote vraag blijft vanaf welk punt zal de terugval beginnen?

We letten vooral op de steunlijn die in feite niet al te ver onder de huidige koers uitkomt. Het gaat om ongeveer 750-800 punten ofwel ongeveer 2%. Aan de bovenkant houden we nu vooral de 35.600 punten in de gaten, aan de onderkant de 34.700-34.750 punten.

De index ligt er nog goed bij nu maar let dus op voor het vervolg, de markt lijkt behoorlijk overspannen te worden aan de bovenkant.

AEX index:
Wat betreft de AEX index slaagt er niet meer in om nieuwe records neer te zetten. Na een vlakke sessie moest de AEX richting het slot toch wat inleveren om ten opzichte van de andere indices net negatief te sluiten.

De AEX blijft dan ook zeker rijp voor een grotere terugval van minimaal 3%, zelf ga ik nu uit van ongeveer 3 tot 5% in eerste instantie. Eerst steun rond de 770 punten, later komt de 760 en de 748-750 punten als steun in beeld. De meer belangrijke steun zien we nog altijd rond de 738 punten. Weerstand nu de topzone rond de 779-780 punten, later de 790 en de 800 punten.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op te nemen, een mooi momentum om in te stappen kregen we woensdag al. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX breekt dan wel uit naar boven maar let op de zware weerstand net als bij de andere indices, die zien we door de rode lijn over de toppen waar de index nu een zware weerstand tegenkomt. Die zien we rond de 16.000 punten waar de index al even een test liet zien vrijdag. Later bij een verdere uitbraak weerstand rond de 16.050 en de 16.250 punten.

Steun zien we nu rond die bekende 15.810 punten, daaronder de 15.625 punten waar het 50-daags gemiddelde wacht. Verder de bekende 15.500-15.550 punten als steun. Bij de DAX kan alles snel gaan, dat weten we want het blijft een index die snel reageert op het sentiment.

Nasdaq:
Een index die nu een duidelijke divergentie laat zien is de Nasdaq, daar de nodige moeite om mee omhoog te gaan met de rest van de markt. Dat is ook zo bij de Nasdaq 100 en nog meer bij de SOX index die het wat laten afweten. Divergenties blijven moeilijk om ze te voorspellen maar we zitten er nu toch al een tijdje mee.

Bij de Nasdaq is er nog een oplopende steunlijn die snel dichterbij komt nu, de lijn onder de bodems vanaf begin mei. We zien de eerste belangrijke steunlijn nu rond de 14.700 punten en dat is ongeveer 125 punten onder de slotkoers van vrijdag. Een terugval tot die steun kan er snel komen maar dat is niet het belangrijkste, de grote vraag is nu of die steun de index weer kan opvangen of deze keer niet? Gaan we eronder dan kan het 50-daags gemiddelde snel worden opgezocht en dat zien we rond de 14.490-14.500 punten wat zo'n 325 punten lager wacht.

Op zich is dat ook nog niet de meest sterke steun voor wat betreft de Nasdaq, we zien die pas rond de 14.200 punten waar we de 3 bekende toppen zien uitkomen voor dat de uitbraak er kwam eind juni. Ook dat punt blijft zeer belangrijk voor de Nasdaq die het nu toch moeilijker krijgt.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt in de buurt van de 14.850 punten, later rond de 15.000 punten weerstand door de lijn over de recente toppen. Het zou te makkelijk zijn om te denken dat we daar niet meer gaan geraken dus we moeten ook deze route in het achterhoofd houden. Nu een wat mindere periode, de vraag is nu wat de index de komende week zal doen?

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat posities op enkele indices en dan met kleine aantallen. Hier en daar schuif ik wat met de divergenties want we kunnen niet anders in deze markt, het is in ieder geval een fase waar we een meer afwachtende houding moeten aannemen. Echt hele grote uitslagen zien we niet op dit moment. Maar we geraken ook wel door deze fase, ik verwacht daarna wel dat we een grote move omlaag gaan krijgen eens de topvorming klaar is. Zorg in ieder geval dat u het meest gunstige momentum kunt pakken, of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in tot 1 OKTOBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.