Beursdagboek Trader Guy 13 augustus 2021, 08:16

...

Analyse markt: Dow, AEX, DAX en Nasdaq, let op topvorming nu

13 augustus 2021, 08:16 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een vrij kalme dag gisteren met als uitzondering plots de DAX met een uitbraak en een record op slotbasis. De Dow Jones en de S&P 500 zetten ook weer een record neer, de Dow begon echter slecht aan de sessie maar wist zich te herpakken later op de avond. De AEX kon nog plussen gedurende de dag maar sluit iets lager, even geen nieuw record voor de AEX index. Nabeurs kwam Disney met cijfers en die waren goed, het aandeel won nabeurs ruim 5%.



Update 13 augustus:
Een vervolgsessie zonder al teveel nieuws gisteren, we zien weer wat records en andere indices blijven wat hangen. De tech lag er ook wat verdeeld bij, de TOP 5 aandelen deden het redelijk en zorgden dan ook voor een plus bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 terwijl de SOX index weer moest inleveren. Voor het vervolg op de laatste dag van de week moeten we opletten, is er een top gezet en beginnen we in te leveren? Of krijgen we er nog wat bij?

In Europa zien we ook de nodige verschillen, de AEX moest zelfs eventjes wat inleveren maar als we naar de DAX kijken dan kwam er een oversteek van de zware horizontale weerstand naar de lijn over de toppen waar we ook een zware hindernis mogen verwachten. Het lijkt erop dat bij de AEX de rek er wat uit geraakt terwijl de DAX nog even een tandje erbij zet maar ook op een belangrijk punt terecht komt. Ook hier in Europa moeten we nu kijken of er een top komt te staan die een tijdje blijft staan.

Marktoverzicht:
Hieronder zien we bij de 6 indices dat vooral de AEX, de Dow Jones en nu plots ook de DAX er goed bijliggen, dat de DAX nu plots aan het uitbreken is valt op. De Dow Jones begon nog slecht maar wist op slotbasis best geforceerd een nieuw record neer te zetten. Verder records bij de S&P 500, de DAX en de CAC 40. De AEX index waar we de gehele dag een plus hebben gezien moest iets inleveren en zet geen record neer deze keer.

De 2 indices die niet kunnen volgen zijn de Nasdaq en de SOX (halfgeleiders), de SOX ligt er al enkele dagen slecht bij en leunt op het 20-daags gemiddelde. Ook de Nasdaq 100 kent een mindere fase. We blijven met de divergenties zitten waardoor indices afzonderlijk van elkaar een richting kiezen.

Dow Jones:
De Dow Jones begon wat minder aan de sessie maar alsnog 15 punten om er een nieuw record uit te persten met een slot op 35.500 punten. De Dow stond ook heel even boven de 35.510 punten gedurende de sessie zodat we daar nu de nieuwe hoogste stand ooit zien uitkomen. De Dow blijft zich sterk houden aan de bovenkant, nu maar afwachten of de index door kan trekken de komende dagen. Het blijft uiteraard moeilijk om er vanuit te gaan dat we makkelijk door gaan trekken, de markt schreeuwt om een grotere correctie maar de grote vraag blijft vanaf welk punt?

We letten vooral op de steunlijn die in feite niet al te ver onder de huidige koers uitkomt. Het gaan om ongeveer 750 punten ofwel ongeveer 2%. Aan de bovenkant houden we nu vooral de 35.500 punten in de gaten, aan de onderkant de 34.650-34.675 punten. De weerstand onderdrukt de Dow Jones voorlopig dus een terugval tot minimaal die blauwe steunlijn zit er denk ik wel in bij het wegvallen van nieuws en cijfers.

Een redelijk gezonde correctie van 3 tot 5% is ook iets waar we nu rekening mee moeten houden. Dat de index nu even net boven die lijn over de toppen uitkomt maakt niet zoveel uit, we zien dat het ook zo was begin mei waarna er een snelle terugval kwam van ongeveer 1500 punten.

De index ligt er goed bij nu maar let dus op voor het vervolg, de markt lijkt behoorlijk overspannen te worden aan de bovenkant.

AEX index:
Wat betreft de AEX index zien we deze keer net geen nieuw record. Na een redelijke start moest de AEX richting het slot inleveren om ten opzichte van de andere indices net negatief te sluiten.

De AEX blijft dan ook zeker rijp voor een grotere terugval van minimaal 3%, zelf ga ik nu uit van ongeveer 3 tot 5% in eerste instantie. Eerst steun rond de 770 punten, later komt de 760 en de 748-750 punten als steun in beeld. De meer belangrijke steun zien we rond de 738 punten nu. Weerstand nu de topzone rond de 779-780 punten, later de 790 en de 800 punten.

Daar doen we in ieder geval wat mee door een positie op de AEX op te nemen, een mooi momentum om in te stappen kregen we deze week al. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX breekt uit boven de zware weerstand maar let nu ook net als bij de andere indices op de rode lijn over de toppen waar de index nu een nieuwe zware weerstand krijgt. Die zien we rond de 15.950 punten waar de index al even een test deed. Later bij een verdere uitbraak weerstand rond de 16.050 en de 16.250 punten. Steun zien we nu rond die bekende 15.810 punten, daaronder de 15.620 waar het 50-daags gemiddelde wacht. Verder de bekende 15.500-15.550 punten als steun. Bij de DAX kan alles snel gaan, dat weten we want het blijft een index die snel reageert op het sentiment.

Nasdaq:
Een index die nu een duidelijke divergentie laat zien is de Nasdaq, daar de nodige moeite om mee omhoog te gaan met de rest van de markt. Dat is ook zo bij de Nasdaq 100 en nog meer bij de SOX index die het wat laten afweten en al op het 20-daags gemiddelde leunt. Divergenties blijven moeilijk om ze te voorspellen maar we zitten er nu. toch al een tijdje mee.

Bij de Nasdaq is er nog een oplopende steunlijn die snel dichterbij komt nu, de lijn onder de bodems vanaf begin mei. We zien de eerste belangrijke steunlijn nu rond de 14.600-14.650 punten en dat is ongeveer 165 punten onder de slotkoers. Een terugval tot die steun kan er snel komen maar dat is niet het belangrijkste, de grote vraag is nu of die steun de index weer kan opvangen of deze keer niet? Gaan we eronder dan kan het 50-daags gemiddelde snel worden opgezocht en dat zien we rond de 14.465 punten wat zo'n 355 punten lager wacht.

Op zich is dat ook nog niet de meest sterke steun voor wat betreft de Nasdaq, we zien die pas rond de 14.200 punten waar we de 3 bekende toppen zien uitkomen voor dat de uitbraak er kwam eind juni. Ook dat punt blijft zeer belangrijk voor de Nasdaq die het nu toch moeilijker krijgt.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt rond de 14.850 punten, later rond de 15.000 punten weerstand door de lijn over de recente toppen. Het zou te makkelijk zijn om te denken dat we daar niet meer gaan geraken dus we moeten ook deze route in het achterhoofd houden. Nu een wat mindere periode, de vraag is dus tot waar de index zal moeten inleveren?

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat posities op meerdere indices en dan met kleine aantallen. Hier en daar schuif ik wat met de divergenties want we kunnen niet anders in deze markt, het is een fase waar we een meer afwachtende houding moeten aannemen. Echt hele grote uitslagen zien we niet op dit moment. Maar we geraken ook wel door deze fase, ik verwacht wel dat we een grote move omlaag gaan krijgen eens de topvorming klaar is. Zorg in ieder geval dat u het momentum goed kan pakken, of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in tot 1 OKTOBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.