Beursdagboek Trader Guy 23 augustus 2021, 08:38

...

Zet herstel door? Of krijgen we later weer een tik omlaag?

23 augustus 2021, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vandaag maar eens zien of de markt kan doortrekken richting de topzone na het herstel van vrijdag, de Nasdaq 100 zit door de grote 5 die weer van zich laten spreken bijna bij de top terwijl de Nasdaq nog even wat hoger moet. De Dow Jones kon ook omhoog maar zit nog wat verder onder de top. Verder zien we de AEX boven de 770 punten uitkomen na de bodem op 755 van donderdag, de DAX kon tot de weerstand herstellen vrijdag. Vanmorgen staan de futures wel weer hoger zodat de sessie van vandaag belangrijk wordt.



Update 23 augustus:
We bekijken hoe de week zal starten vandaag, via de futures meteen al een hogere opening met vooral Europa dat hoger zal openen. Ook Wall Street zet in op een hogere start na de rally van vrijdag want de futures staan zo'n 0,3% hoger. In Azië ook een sterke start van de week, de Nikkei wint 1,8% terwijl de Hang Seng 1,5% hoger aan de week begint. Een groene golf vanuit Azië vanmorgen zo te zien.

Toch blijft het wat opletten met deze beweging omhoog, beleggers blijven de DIP's snel opkopen maar hier en daar wordt het landschap wat gevaarlijker om zo maar blind op een verdere stijging in te gaan zetten. Vooral door dat blijkt dat de FED dit jaar nog van plan is om met het afbouwen van het opkoop programma te starten maakt de grote jongens wat zenuwachting en als die terugkomen van hun vakantie deze week en volgende week moet ik nog maar eens zien hoe de markten zich verder zullen gaan gedragen.

Wel is en blijft het zo dat de kleinere traders, beleggers nog steeds volop inzetten op het kopen van elke rimpel ofwel DIP in de markt, de grote vraag hierbij blijft wat er gaat gebeuren als het een keer niet meer zo is? Vergeet niet dat er enorm veel risicogeld in de markt zit, ofwel geleend geld om aandelen te kopen of gebruikmakend van de MARGIN op aandelen, een keer dat er daar aan wordt geknaagd dan moet ik maar eens zien hoe de markten daarop zullen reageren. Dat is voor wat later maar er komt een moment dat de markten met deze gang van zaken te maken krijgen.

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we het herstel van vrijdag, donderdag nog die diepe bodem die werd opgekocht. Bij de ene index meer dan bij de andere maar ook deze keer een "Buy The DIP" na amper 1 a 2 dagen daling. Toch blijven er indices die achterblijven en het blijkbaar niet zo makkelijk meer trekken, zie de SOX index rechts onder en vooral ook de Dow Jones index rechts boven. Verder zien we dat de AEX het goed deed na het bereiken van de bodem en dat de S&P 500 samen met de Nasdaq snel herstellen richting hun topzone.

We gaan de eerste 2 sessies van deze week merken wat het verdere verloop zal aangeven, ik ben nog niet zo zeker dat er nieuwe toppen gaan komen maar je weet nooit, we geraken er wonderwel weer dicht bij nu.

Dow Jones:
De Dow Jones tikt de oplopende steunlijn waar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt aan donderdag en kon vanaf dat punt herstellen. We zien wel dat de index vanaf de top een behoorlijke draai liet zien tot die steunlijn, vanaf de lijn over de toppen naar de lijn onder de bodems dus.

Weerstand zien we rond de 35.225 punten nu, later de top rond de 35.630 punten. De Dow staat wel nog zo'n 500 punten onder die top zodat we eerst moeten zien of we nog tot daar gaan geraken maar het is mogelijk natuurlijk.

Steun nu de 34.700-34.725 punten waar we die steunlijn zien uitkomen. Later steun rond e 34.500, de 34.000 en de 33.500 punten. Let erop dat het snel kan gaan zodra de daling weer op gang komt.

AEX index:
Bij de AEX een sterke sessie vrijdag maar ook donderdag zien we al een sterk verloop na het bereiken van de bodem. Wel is het zo dat ASML een enorme invloed op de AEX blijft uitoefenen maar dat weten we al langer. De top zien we rond de 779 punten bij de AEX, maar eens bekijken of de index weer tot daar geraakt?

Weerstand nu eerst die 779-780 punten, later de 788 en de 800 punten. Steun nu eerst de 768-769 punten, later de 760 en de bodem van donderdag rond de 755 punten. De meest belangrijke steun voor wat betreft de AEX zien we nu rond de 736-738 punten.

DAX index:
De DAX sluit exact op de weerstand de week af, die zien we rond de 15.810 punten. Vanmorgen staan de futures er al boven dus het lijkt erop dat de index de week boven die 15.810 punten zal opstarten. Weerstand wordt nu weer de 16.000 punten mocht de DAX boven die 15.810 punten blijven, dat wordt dan ook meteen het doel voor wat betreft de DAX.

Steun nu de 15.810 en de 15.650 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Later steun rond de bekende zone 15.500-15.550 punten. Deze week maar eens goed kijken hoe de index zich zal ontwikkelen, de start van de week lijkt in ieder geval sterk en met een GAP omhoog op de grafiek, we zijn benieuwd naar het vervolg in ieder geval.

Nasdaq Composite:
De tech indices laten nu onderling wat divergentie zien, de Nasdaq 100 staat al bijna weer bij de top terwijl de SOX index duidelijk achter blijft. Het zijn dus vooral die grote 5 (Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet en Facebook) die de Nasdaq 100 zo snel weer richting de top brengen. De Nasdaq zelf doet het ook weer goed en zet na de bodem van donderdag op 14.400 punten een rally in en bereikt vrijdag op slotbasis de 14.715 punten wat meer dan 300 punten hoger ligt. De top zelf wacht rond de 14.900 punten waar we nu nog zo'n 185 punten onder staan.

Weerstand nu de top rond de 14.900 punten, later de 15.000 en de 15.100 punten door de lijn over de toppen die steeds iets hoger uitkomt. Steun zien we in eerste instantie rond de 14.600 punten, later de bodem van donderdag rond de 14.400 punten. Kijken we nog wat verder terug dan blijft de 14.210 punten waar die toppen van eerder dit jaar uitkomen de meest belangrijke steun voor wat betreft de Nasdaq.


Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat kleine posities op enkele indices en ik zoek nog naar wat andere kansen. Zorg in ieder geval dat u net als ons het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.