Beursdagboek Trader Guy 30 augustus 2021, 08:22

...

Start week opnieuw met records? Futures en Azië hoger

30 augustus 2021, 08:22 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De week start zo te zien vlak tot wat hoger, in Azië zien we vanmorgen in navolging van Europa en Wall Street vrijdag een positieve start van de nieuwe week. We zitten aan het einde van de maand, het einde van de zomervakantie, dat wil meteen ook zeggen dat de grote jongens weer meer met de markt bezig zullen zijn nu ze weer volop aan de slag kunnen na hun vakantie.



Update 30 augustus:
Het zijn alweer de laatste dagen van de maand augustus en de maand loopt goed tot nu toe, er kwam wel een terugval tussendoor maar nu staan vrijwel alle indices rond hun hoogste stand ooit. Dat is zo voor de AEX, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500. Verder zien we dat de DAX en de CAC 40 in Europa wat ophalen maar hun recordniveaus nog niet bereiken, wel naderen ze nu snel en wie weet lukt dat nog deze maand. Op Wall Street zien we dat de SOX index er bijna is net zoals dat de Dow Jones dicht bij het record terecht komt. Ook deze indices kunnen er deze maand nog geraken.

De markt blijft dus op recordjacht en dat over de gehele markt nog steeds, er zijn wat indices die de laatste stap nog moeten zetten hetgeen kan de komende sessies. We kunnen er niet zo maar vanuit gaan maar de kans is groot dat het zal gebeuren nu we zo dicht staan. Andere indices die al op recordniveau staan kunnen er nog wat bij doen de komende sessies. We gaan het zien deze week, de start zal dus vlak tot wat hoger zijn gezien het verloop van de futures vanmorgen voorbeurs.

Hieronder nog de update van afgelopen weekend:
Een mooie quote las ik afgelopen weekend over hetgeen Powell tijdens zijn openingszin melde vrijdag, "het gaat niet zozeer om wat je zegt, maar wel op de manier van hoe je het zegt" en daar is FED-voorzitter Jerome Powell een meester in. Dus JA er komt snel een begin met het afbouwen van het opkoop programma maar gelijktijdig zei Powell erbij dat er nog NIET aan denkt dat er renteverhogingen komen. En zo vat hij in 1 dubbelzinnige zin alles samen zodat beleggers meteen gerust werden gesteld.

Powell slaagde er op die manier in om beleggers precies te vertellen wat ze graag wilden horen. Dat de FED waarschijnlijk tegen het einde van het jaar zou beginnen met het afbouwen van het opkoop programma hadden we al de week ervoor te horen gekregen maar die melding meteen erachteraan dat renteverhogingen voor een zeer, zeer lange tijd nog niet in het verschiet zouden liggen. Let ook vooral op die 2 keer ZEER in de zin die hij uitsprak. Dat alles zorgde heel even voor een rimpeltje in het verloop van de markt maar daarna herpakt alles zich heel sterk om met een stevige plus te eindigen. Het blijft dus vreemd hoe de FED de markt hogerop wil blijven stuwen.

We zien in ieder geval een sterke afsluiting van wat al een solide week was. De S&P 500 steeg 1,5% over de gehele week bekeken tot 4509,37 punten wat een nieuw record is. De Dow Jones won 335,72 punten of 1% over de gehele week bekeken tot 35.455,80 punten terwijl de Nasdaq Composite 2,8% won op weekbasis met een slot op 15.129,50 punten wat ook een nieuw record opleverde. De Russel 2000 index die even wat stil stond de afgelopen weken klom met 5,1% tot 2277,15 punten de afgelopen week en lijkt nu ruimte te scheppen om richting de recordstand verder te stijgen. Een sterke week op Wall Street dus met vooral op weekbasis weer een stevige plus.

Het was natuurlijk niet alleen door Powell dat de markt er zo sterk bijlag de afgelopen week, aan het begin van de week werd bekend gemaakt dat het vaccin van Pfizer en BioNTech de volledige goedkeuring kreeg van het FDA hetgeen ervoor kan zorgen dat er meer mensen zich zullen laten vaccineren. Verder werden de economische cijfers voor het grootste deel goed ontvangen door de markt, het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bleef laag en de groei van de economie in het 2e kwartaal lag een tikje hoger werd voorzien.

We zien dus nog altijd een sterke markt maar dat wil niet zeggen dat er geen risico's meer zijn. Zoals de daling van de vorige week al liet zien kan de markt behoorlijk snel omslaan en dat vaak ook zonder een duidelijke reden. Het feit dat kopers nog steeds zo snel terug instappen of met meer geld instappen (Buy the DIP) vergroot naar mijn mening alleen maar de kans dat bij een volgende uitverkoop die mogelijk nog met meer geweld kan plaatsvinden een keer NIET snel wordt opgekocht. Daar moeten we toch heel goed voor beginnen op te letten want een keer slaat er een bodem onder de markt weg door al die voorspoed van de afgelopen periode. Vergeet ook niet dat de koers-winst verhoudingen op Wall Street zeer hoog blijven, ook na het verwerken van de recente kwartaalcijfers en de indicaties voor de rest van dit jaar.

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten niet in de markt dus alles lig open voor de komende week. Waar ik kansen zie zal ik zeker wat doen en wat posities opnemen op wat indexen. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX. Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat er vrijdag een sterke sessie werd neergezet na de terugval van donderdag. Vooral de AEX index, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index deden het heel goed en zetten op slotbasis records neer. De Dow Jones en de DAX blijven nog wat achter maar herpakken zich zoals u kunt zien goed.

De grote vraag voor begin volgende week is nu of de markt kan doortrekken naar omhoog nu er zo makkelijk weer werd opgekocht vrijdag na het praatje van de FED? Met records weten we dat de markt er makkelijk graag nog een paar bij wil zetten dus er zit nog wat meer stijging aan te komen denk ik, zeker na de draai van vrijdag.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk na de daling van donderdag, de index staat zo opnieuw rond de 35.455 punten en slechts op een zucht van de hoogste stand ooit. De vraag is nu of de index dat laatste stukje de komende week erbij kan nemen om dan ook nieuwe records neer te zetten? De Dow Jones won vrijdag 242 punten, op weekbasis zien we dat de Dow een winst van 336 punten maakt wat ongeveer 1% is.

De komende sessies worden dus belangrijk, de index staat heel dicht bij de recordstand zodat de kans groot is dat we er naartoe worden gezogen, records hebben een sterke aantrekkingskracht en zolang de definitieve top er niet staat kunnen records zich snel opvolgen. Weerstand nu de top rond de 35.631 punten en dat is zo'n 176 punten onder de slotstand van vrijdag, ongeveer 0,5% en dus binnen bereik meteen maandag al bij een positieve start. Boven dat record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.000 punten uitkomt. Dus rond de 35.630 en rond de 36.000 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de bodem van donderdag rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.000 punten zien uitkomen als volgende steun. Daarna komt het 50-daags gemiddelde in beeld en dat zien we nu rond de 34.850 punten. Later bij een draai omlaag steun rond de 34.500 en de 34.000 punten.

AEX index:
De AEX zet een nieuw record neer op slotbasis, de index sluit de week af op 787,04 punten terwijl de index een hoogste stand ooit neerzet op 787,33 punten. De index sluit dus af rond de hoogste stand ooit bereikt. Op weekbasis zien we dat de AEX 15,5 punten winst boekt wat goed is voor ruim 2%. Een sterke week voor de AEX waar enkele records werden doorbroken en wat dan vrijdag ook weer is gelukt.

Weerstand nu eerst nog de lijn over de toppen die we zien tussen de pakweg 788 en de 790 punten, later richten we ons op de 800 punten waar we nu niet zo ver meer onder staan. Boven de 800 punten weerstand rond de 810 en de 825 punten.

Steun nu eerst de 775 punten ofwel de laagste stand van donderdag, later de 770 en de 760 punten als steun. Eerst maar even deze niveaus op de kaart zetten, pas later bekijken we na enkele sessies welke steunpunten we verder in de gaten moeten houden. Voorlopig blijft de AEX index sterk liggen en blijven nieuwe records mogelijk de komende week.

DAX index:
De DAX lag er eerst nog zwakjes bij maar samen met de positieve start van Wall Street wist de DAX zich te herpakken om weer boven die 15.810 punten te sluiten. We zijn nog niet bij het record, het verloopt allemaal wat moeilijker bij de DAX momenteel. Wel een kleine plus van 0,35% vrijdag en op weekbasis wint de DAX slechts 0,3%. De DAX zit nog vast tussen de steunzone rond de 15.500-15.550 punten en de weerstandzone 15.810-16.030 punten.

Steun blijft eerst de 15.810 punten, later de 15.650 en de zone 15.500-15.550 punten. Weerstand zien we rond de topzone 16.030 punten, later kan de DAX eventueel bij een uitbraak naar de 16.250 en de 16.500 punten maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens een uitbraak zien te forceren.

Nasdaq Composite:
De tech indices deden het goed vrijdag met records voor de Nasdaq en de Nasdaq 100 die redelijk ver boven het vorige record van woensdag uitkomen. De hoogste stand ooit komt nu uit op 15.144,48 punten, het slot zien we op 15.129,5 punten. Op weekbasis won de Nasdaq 415 punten ofwel 2,8%. Een sterke week dus met records, ook veel aandelen binnen de tech sector zetten nieuwe records neer.

De Nasdaq komt nu ook boven de lijn over de toppen uit waardoor er een begin werd gemaakt met de uitbraak naar boven toe. Weerstand verwacht ik nu rond de 15.250 punten, later moeten we al naar de 15.500 punten kijken want de index zit dan in een gebied zonder weerstand na de uitbraak.

Steun nu de 15.050 punten ofwel de lijn over de toppen, later steun rond de 14.900 en de 14.800 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we nu rond de 14.655 punten uitkomen, de lijn onder de bodems rond de 14.575 punten. Let erop dat we er nu wat ver boven staan maar zodra er winstnemingen komen kan het snel weer richting deze steun niveaus terugzakken. We houden de Nasdaq in de gaten de komende week en waar het kan zal ik zeker weer een positie opnemen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu geen posities meer, ik zoek wel naar wat nieuwe kansen de komende sessies. Zorg in ieder geval dat u het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Vrijdag heb ik een klein verlies genomen op de short posities die nog open stonden, de echte top staat er nog niet maar ik verwacht wel dat we dicht bij een 5 tot 8% correctie staan nu.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.