Beursdagboek Trader Guy 2 september 2021, 08:43

...

Opnieuw sterke start gevolgd door winstnemingen rond topzone

2 september 2021, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Ook woensdag een moeilijke sessie met een sterke start die na de opening van Wall Street stil viel door winstnemingen. Europa liet een klein verlies zien via de DAX terwijl de AEX vooral door de rebound van ASML nog 0,3% hoger weet af te sluiten op een nieuw record dat nu exact op 790 punten uitkomt. Op Wall Street zien we een record bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, de Dow Jones liet met een klein verlies 0,15% opnieuw wat liggen. De indicaties voorbeurs vandaag zien er vlak tot wat lager uit. Vandaag komt de ECB aan het woord om over de rente en het opkoop programma te praten.Update 2 september:
We zien rondom de topzone nu toch wel vermoeidheid ontstaan bij beleggers, veel indices maken dan wel een knallende start maar moeten een groot deel tot zelfs alles weer inleveren richting het slot. Dat viel gisteren op bij de DAX die weer een poging waagde om het record scherper te stellen maar daarbij totaal faalde en fors moest inleveren om alsnog weer in de min te sluiten. De AEX kon zich dus nog staande houden na de sterke start maar sluit wel ver onder de hoogste stand van de sessie.

Op Wall Street viel de divergentie weer op tussen traditioneel en de tech aandelen, wat betreft de tech aandelen weten we dat die veel te duur blijven want de koers - winst verhoudingen lopen totaal uit de pas met andere sectoren en de normale gemiddelde waarden. We zitten in een soort meld-up bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 en al een geruime tijd. Het zijn vooral de oude rotten uit het vak die dat inzien omdat we al een aantal keer werden geconfronteerd met dit soort gedrag. Aan de andere kant zitten de newbies die niet weten hoe een echte correctie op de beurs voor de nodige pijn kan zorgen en dan vooral bij deze groep. Het simpele feit daarbij is dat ze altijd maar bijkopen en niet met eigen geld maar door het gebruiken van margin op hun beleggingen. Daar merkt niemand nu nog wat van maar op een dag zal deze groep op de pijnbank komen te liggen.

Tot nu toe records, niemand zal er aan denken dat de beurs ook een keer kan draaien voor een significant langere periode omdat toch alle dips worden opgekocht. Dus waarom zich zorgen gaan maken voor iets wat toch niet gaat gebeuren denkt men. Dat is voor later, of binnenkort, wie zal het zeggen ...

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities die we meteen meenemen naar de start van de nieuwe maand september. Waar ik kansen zie zal ik zeker wat doen en posities opnemen op enkele indexen. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat de Nasdaq een nieuw record neerzet maar dat de top nog een eind hoger uitkomt, de S&P 500 lukt het net niet om een hoogste slot ooit neer te zetten. Verder is er ook een recordslot voor de AEX index terwijl de DAX na opnieuw een sterke start volledig terug moet. De SOX index lijkt een top te hebben neergezet nu, de Dow Jones verloor opnieuw en dat voor de 3e sessie op rij.

Een sessie met de nodige twijfels in ieder geval bekeken over de gehele markt, nu het vervolg afwachten want vandaag komt de ECB aan het woord en morgen krijgen we in de VS de cijfers over de werkgelegenheid.

Dow Jones:
De Dow Jones moet opnieuw wat inleveren al blijft het telkens maar minimaal, de Dow Jones haalt echter niet meer het tempo zoals we dat bij de S&P 500 en de Nasdaq zien hetgeen ook te merken is op de grafiek hieronder.

De komende sessies blijven belangrijk, de index staat hoe dan ook nog dicht bij de recordstand zodat de kans groot is dat de Dow Jones er op een sterke sessie naartoe kan worden gezogen, records hebben een sterke aantrekkingskracht en zolang de definitieve top er niet staat kunnen records zich snel opvolgen. Weerstand nu de top rond de 35.631 punten en dat is zo'n 320 punten (0,9%) boven de slotstand van woensdag en blijft zo binnen bereik. Boven dat record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.000 punten uitkomt. Dus rond de 35.630 en rond de 36.100 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de bodem van vorige week donderdag rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.000 punten zien uitkomen als volgende steun. Daarna komt het 50-daags gemiddelde in beeld en dat zien we nu rond de 34.940 punten.

AEX index:
De AEX bleef in de plus woensdag en sluit de dag af op een nieuw record dat nu op exact 790 punten uitkomt, de AEX zet ook een nieuwe hoogste stand ooit neer op 793,91 punten. De veerkracht van de AEX blijft bijzonder sterk, we zien intraday opnieuw een stevige terugval maar de index herpakt zich telkens snel daarna. Records blijven mogelijk voor wat betreft de AEX index, er zullen wat mindere dagen moeten volgen om de AEX te doen breken voor een tijdje.

Weerstand nu eerst nog de lijn over de toppen die we de rond de 792-793 punten zien uitkomen, later richten we ons op de 800 punten waar de index nu niet zo ver meer onder staat. Boven de 800 punten weerstand rond de 810 en de 825 punten.

Steun nu eerst de 775 punten ofwel de laagste stand van vorige week donderdag, later de 770 en de 760 punten als steun. Eerst maar even deze niveaus op de kaart zien te krijgen, pas later bekijken we welke steunpunten we verder in de gaten moeten houden. Voorlopig blijft de AEX index sterk liggen en blijven nieuwe records mogelijk.

DAX index:
De DAX ligt er nog altijd niet echt sterk bij maar sinds vrijdag wist de DAX zich te herpakken om boven die 15.810 punten uit te komen. Woensdag kwam er weer een test van de recordzone maar daarna kwam er nog maar eens een grote draai naar omlaag om zo wederom maar net boven die 15.810 punten te sluiten. De DAX zit nog steeds vast tussen de steunzone rond de 15.500-15.550 punten en de weerstandszone 15.810-16.030 punten.

Steun blijft eerst de 15.810 punten, later de 15.650 en de zone 15.500-15.550 punten. Weerstand zien we rond de topzone 16.030 punten, later kan de DAX eventueel bij een uitbraak naar de 16.250 en de 16.500 punten maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens een uitbraak zien te forceren.

Nasdaq Composite:
De tech indices blijven sterk liggen en zetten een nieuw record neer woensdag, zoals u merkt op de grafiek hieronder breekt de Nasdaq wel door de zware weerstand door de lijn over de toppen vanaf begin juli. De uitbraak maakt de weg vrij zonder weerstand tot er een echte top staat, moeilijk om aan te geven waar de top zal uitkomen maar op een gegeven moment is het genoeg en kan de index behoorlijk gaan inleveren door winstnemingen na een zeer positieve fase.

Weinig weerstand dus, we zetten wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke weerstand. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.100 punten, later steun rond de 14.900 punten. We zien daarna het 50-daags gemiddelde rond de 14.725 punten als steun. Eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de top wat kleine posities die meteen de eerste worden voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »