Beursdagboek Trader Guy 1 september 2021, 08:30

...

Markt twijfelt wat rond topzone, wel nog dicht bij records

1 september 2021, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een wat moeilijker verloop dinsdag met na het bereiken van nieuwe hoogtepunten bij meerdere indexen een terugval na de middag. Wel zien we nog te weinig verkoopdruk om te spreken van de start van een langere correctie, wel moet het ergens beginnen en het zou als de markt het vandaag ook moeilijk krijgt kunnen dat de correctie op gang komt. Zo ver is het nog lang niet maar de rek kan er wel uit geraken. We bekijken alles rustig, bouwen hier en daar wat posities op en houden vooral in de gaten dat we geen grote verliezen moeten toestaan. Daarbij is een stoploss van belang en daar hou ik me aan mocht mijn verwachting niet uitkomen.Update 1 september:
Een dag met wat verliezen over de gehele lijn, zo verloor de S&P 500 dinsdag 0,13% terwijl de Dow Jones 0,1% lager de sessie afrond. De Nasdaq verloor 0,05% terwijl de SOX index 0,85% verloor. In Europa zien we een klein verlies bij de AEX, de index sloot 0,2% in het rood terwijl de DAX 0,25% verloor.

De markt teert nog steeds op de woorden van FED voorzitter Powell die vrijdag aangaf dat volledige werkgelegenheid dichterbij komt wat beleggers doet hopen op een sterk rapport over het aantal nieuwe banen vrijdag. Uit het verhaal van Powell halen beleggers vooral de hoop dat een renteverhoging nog lang op zich kan laten wachten.
Voor de FED blijven de komende cijfers over de werkgelegenheid cruciaal.

De economische cijfers van dinsdag waren niet echt gunstig, het consumentenvertrouwen daalde in augustus veel meer dan werd verwacht want het cijfer viel terug van 125,1 in juli tot 113,8 terwijl men rekende op 123,1. Ook daalde de index voor economische activiteit in Chicago de afgelopen maand.

Dat beurzen in Europa moesten wel behoorlijk inleveren na dat bekend werd gemaakt dat de hoge inflatie in de eurozone de maandelijkse opkopen via het PEPP vanaf het 4e kwartaal wel een tandje omlaag zullen moeten. Morgen is er een vergadering met een persconferentie door de ECB waar we meer duidelijkheid gaan krijgen hierover.

De markt moet wel een stapje terug maar alles blijft wel dicht bij de topzone hangen, veel kunnen we er niet over melden nu, het is en blijft wachten op de echte draai van de markt. De beurzen zitten wel in een soort flow waar niemand het einde ervan kan aangeven, wel is het zo dat hoe langer en gekker de stijging doorzet des te feller de daling zal worden zodra de echte top er staat ...

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities die we meteen meenemen naar de start van de nieuwe maand september. Waar ik kansen zie zal ik zeker wat doen en posities opnemen op enkele indexen. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we bij alle indices wat verlies dinsdag, niet veel maar toch een moeilijke sessie. Vooral de DAX en de SOX laten wat meer liggen dan de rest, de sessie daar was ook volatiel daar en vooral de DAX maakte grotere uitslagen. De index test de top maar moest ook terug tot onder de eerste belangrijke steun gedurende de dag. De SOX zou een dubbele top kunnen zetten als de daling doorzet de komende sessies. Verder kleine verschillen bij de AEX, de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq.

De grote vraag voor iedereen (zowel voor de bulls als voor de bears) blijft uiteraard of de markt nog hoger kan doortrekken nu er zo makkelijk wordt opgekocht. Met records weten we dat de markt er makkelijk nog een paar records bij wil zetten al is dat natuurlijk niet vanzelfsprekend.

Dow Jones:
De Dow Jones moet weer wat inleveren al blijft het telkens maar minimaal, de Dow Jones haalt echter niet het tempo zoals we dat bij de S&P 500 en de Nasdaq zien hetgeen ook te merken is op de grafiek hieronder.

De komende sessies blijven belangrijk, de index staat nog steeds heel dicht bij de recordstand zodat de kans groot is dat we er naartoe worden gezogen, records hebben een sterke aantrekkingskracht en zolang de definitieve top er niet staat kunnen records zich snel opvolgen. Weerstand nu de top rond de 35.631 punten en dat is zo'n 270 punten (0,7%) boven de slotstand van dinsdag en blijft zo binnen bereik. Boven dat record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.000 punten uitkomt. Dus rond de 35.630 en rond de 36.000 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de bodem van vorige week donderdag rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.000 punten zien uitkomen als volgende steun. Daarna komt het 50-daags gemiddelde in beeld en dat zien we nu rond de 34.915 punten.

AEX index:
De AEX moest wat inleveren dinsdag en sluit de dag af zonder een record, wel zet de AEX een nieuwe hoogste stand ooit neer op 792,54 punten. De veerkracht van de AEX blijft echter bijzonder sterk, we zien intraday wel een stevige terugval maar de index herpakt zich telkens heel snel daarna. Records blijven mogelijk want we staan er nog altijd maar net onder, er zullen wat mindere dagen moeten volgen om de AEX te doen breken voor een tijdje.

Weerstand nu eerst nog de lijn over de toppen die we de rond de 790 punten zien uitkomen, later richten we ons op de 800 punten waar de index nu niet zo ver meer onder staat. Boven de 800 punten weerstand rond de 810 en de 825 punten.

Steun nu eerst de 775 punten ofwel de laagste stand van vorige week donderdag, later de 770 en de 760 punten als steun. Eerst maar even deze niveaus op de kaart zetten, pas later bekijken we welke steunpunten we verder in de gaten moeten houden. Voorlopig blijft de AEX index sterk liggen en blijven nieuwe records mogelijk.

DAX index:
De DAX ligt er nog niet echt sterk bij maar sinds vrijdag wist de DAX zich te herpakken om weer boven die 15.810 punten uit te komen. Gisteren eerst wel nog een test van de recordzone maar daarna duidelijk een grote draai naar omlaag om maar net boven die 15.810 punten te sluiten. De DAX zit nog steeds vast tussen de steunzone rond de 15.500-15.550 punten en de weerstandszone 15.810-16.030 punten.

Steun blijft eerst de 15.810 punten, later de 15.650 en de zone 15.500-15.550 punten. Weerstand zien we rond de topzone 16.030 punten, later kan de DAX eventueel bij een uitbraak naar de 16.250 en de 16.500 punten maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens een uitbraak zien te forceren.

Nasdaq Composite:
De tech indices blijven sterk liggen al moest alles even een stapje terug dinsdag, zoals u merkt op de grafiek hieronder breekt de Nasdaq wel door een zware weerstand door de lijn over de toppen vanaf begin juli. De uitbraak maakt de weg vrij zonder weerstand tot er een echte top staat, moeilijk om aan te geven waar de top zal uitkomen maar op een gegeven moment is het genoeg en kan de index behoorlijk inleveren door winstnemingen na een zeer positieve fase.

Weinig weerstand dus, we zetten wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke weerstand. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.100 punten, later steun rond de 14.900 punten. We zien daarna het 50-daags gemiddelde rond de 14.700 punten als steun. Eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies zal ontwikkelen en vooral geduld hebben tot er een mogelijk momentum komt om in te stappen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de top wat kleine posities die de eerste worden van de nieuwe maand (september). Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »