Beursdagboek Trader Guy 3 september 2021, 08:23

...

AEX, Nasdaq en SP 500 nieuw record, DAX en Dow nog afwachtend

3 september 2021, 08:23 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De grote vraag blijft natuurlijk tot waar kan de markt deze ongelooflijke fase volhouden? Er wordt voor een later moment steeds meer pijn in de koersen opgenomen door dat men blind alles koopt wat al torenhoog qwa waardering staat. Het zorgt voor records bij de S&P 500, de Nasdaq en de AEX index. Toch mag u beginnen met nadenken over de huidige situatie want die is niet gezond, er zit iets groots aan te komen op vrij korte termijn.Update 3 september:
Beleggers kunnen met extra geld dat door groeiende margin meer kracht gebruiken door te lenen op de portefeuille en nog meer te kopen. Nu gaat dat allemaal nog goed tot dat de bodem eronderuit wordt geslagen en dan wordt het voor velen huilen. Onthou dat goed, de volgende grote daling zal daardoor behoorlijk wat kracht laten zien. Zo ver is het nog niet maar dat pijnpunt komt steeds dichterbij, ik heb het vaker gezien maar nog NOOIT met deze proporties ... Het grote probleem zit hem in het feit dat teveel nieuwe beleggers dit nog nooit hebben meegemaakt, ze kennen het niet en werden nog nooit geconfronteerd met de keerzijde van de medaille.

Ik weet dat velen mij te negatief over de markten vinden maar iemand moet waarschuwen voor hetgeen wat er aan zit te komen. Een slechte boodschap brengen is nooit leuk maar teveel van het goeie is nu ook iets om ons zorgen over te maken en de irrationale marktomstandigheden dwingen mij (en veel ouwe rotten uit de beurswereld) om te blijven waarschuwen. Of dat nu gaat over de AEX of beter gezegd ASML, of het nu de Nasdaq is of de cryptomarkt zoals de Bitcoin en consorten het maakt niets uit. Het gaat om het irrationele gedrag ofwel de gekte en de drang naar meer en nog meer. Ik probeer me afzijdig te houden van deze gekte en probeer voorzichtig te handelen, zonder teveel risico te nemen dus. En ja, op dit moment is dat meestal short om in ieder geval gecontroleerd in de markt te zitten mocht het moment er komen dat alles 5 tot 8% in eerste instantie terugvalt.

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities die we meteen meenemen naar de start van de nieuwe maand september. Waar ik kansen zie zal ik zeker wat doen en posities opnemen op enkele indexen. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we wat plussen donderdag al blijven de DAX en de SOX nu achter, ook de Nasdaq deed deze keer niet volop mee. De Nasdaq wint dan nog wel wat maar de Nasdaq 100 verloor iets. De AEX weet vooral door ASML weer een record neer te zetten, de S&P 500 zet een nieuw record neer op 4537 punten en de SOX krijgt het toch wat moeilijker.

De DAX geraakt maar niet weg van die belangrijke steunzone 15.810 punten terwijl de Dow Jones na een positieve sessie wat dichter bij de top komt. De markt blijft hoe dan ook rond de topzone hangen, we kunnen niet anders dan nieuwe toppen verwachten maar dat tot het moment dat het over en uit is en dat moment komt met de dag dichterbij.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich na 3 negatieve sessies en sluit 131 punten hoger, veel veranderd er niet na deze positieve sessie want de index staat nog altijd zo'n 190 punten onder de top ofwel de hoogste stand ooit. De komende sessies blijven belangrijk, de index staat hoe dan ook nog dicht bij de recordstand zodat de kans groot is dat de Dow Jones er op een sterke sessie naartoe kan worden gezogen, records hebben altijd een sterke aantrekkingskracht als een index er niet ver vandaan weet te blijven. Zolang de definitieve top er niet staat kunnen records zich snel opvolgen.

Weerstand nu de top rond de 35.631 punten en dat is 190 punten (0,5%) boven de slotstand van donderdag en blijft zo binnen bereik. Rond de 35.500 punten nu ook weerstand maar boven het record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.100 punten uitkomt. Dus rond de 35.500, de 35.630 en rond de 36.100 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de bodem van vorige week donderdag rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.050 punten zien uitkomen als volgende steun. Daarna komt het 50-daags gemiddelde in beeld en dat zien we nu rond de 34.975 punten.

AEX index:
De AEX zet donderdag nog een nieuw record neer en sluit de dag af op 793,32 punten. De veerkracht van de AEX blijft bijzonder sterk, we zien intraday opnieuw een poging om weg te zakken maar de index herpakt zich telkens snel daarna. Records blijven mogelijk voor wat betreft de AEX index, er zullen eerst enkele mindere dagen moeten volgen om de AEX te doen breken voor een tijdje. Vooral de enorme stijging van het zwaargewicht (20% weging) ASML maakt het de AEX zo makkelijk, ASML zet al een top neer op €722 donderdag.

Weerstand nu eerst nog de lijn over de toppen die we de rond de 793-794 punten zien uitkomen, later richten we ons op de 800 punten waar de index niet zo ver meer onder staat. Boven de 800 punten weerstand rond de 810 en de 825 punten.

Steun nu eerst de 775 punten ofwel de laagste stand van vorige week, later de 770 en de 760 punten als steun. Eerst maar even deze niveaus op de kaart zien te krijgen, pas later bekijken we welke steunpunten we verder in de gaten moeten houden. Voorlopig blijft de AEX index sterk liggen en blijven nieuwe records mogelijk.

DAX index:
De DAX ligt er nog altijd niet echt sterk bij maar sinds vrijdag blijft de DAX boven die 15.810 punten hangen. In de loop van deze week kwam er een test van de recordzone (rond de 16.000 punten) maar daarna kwam er telkens een grote draai omlaag om zo wederom terug te vallen tot net boven die 15.810 punten. De DAX zit nog steeds vast tussen de steunzone rond de 15.810 en de weerstand rond de 16.030 punten.

Steun blijft eerst de 15.810 punten, later de 15.650 en de zone 15.500-15.550 punten. Weerstand zien we rond de topzone 16.030 punten, later kan de DAX eventueel bij een uitbraak naar de 16.250 en de 16.500 punten maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens een uitbraak zien te forceren.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft nog altijd heel sterk liggen en zet een nieuw record neer donderdag, zoals u merkt op de grafiek hieronder breekt de Nasdaq door de zware weerstand die we zien door de lijn over de toppen vanaf begin juli. De uitbraak maakt zo de weg vrij naar nieuwe hoogtepunten zonder dat we weerstand zien, dat kan doorgaan tot er een echte top staat. Het is moeilijk om aan te geven waar de top zal uitkomen maar op een gegeven moment is het genoeg en kan de index daarna behoorlijk gaan inleveren door winstnemingen na deze unieke. en zeer positieve fase.

Weinig weerstand dus, we zetten wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke weerstand. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.100 punten, later steun rond de 14.900 punten. We zien daarna het 50-daags gemiddelde rond de 14.750 punten als steun. Eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies verder zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de top wat kleine posities die meteen de eerste worden voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »