Beursdagboek Trader Guy 6 september 2021, 08:08

...

Markt wat hoger, zo blijft alles dicht bij de topzone

6 september 2021, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Via de futures zien we vanmorgen een vlak tot iets hogere start, in Azië meteen ook een behoorlijke stijging via de Nikkei en de Hang Seng. Enkele indices geraken zo weer tot hun topzone. Europa kan ook wat hoger aan de week beginnen, de AEX laat 2 punten winst zien voorbeurs, de DAX ongeveer 45 punten.Update maandag 6 september:
Eind vorige week en dan vooral na de cijfers uit de VS over de werkgelegenheid vrijdag die tegenvielen zien we dat de markt dit alles even moet verwerken. Er werden vrijdag 750.000 nieuwe banen verwacht maar het werden er slechts 235.000. Ver onder de verwachtingen dus en dat deed de markt even opschrikken. Zoals altijd denkt men dan aan de positieve invloed van deze slechte cijfers en dat is de rente ofwel het rentebeleid. Door deze cijfers verdwijnt meteen de angst dat de FED snel gaat afbouwen, dat maakt de dollar goedkoper stuurt de rente lager en dan zie je meteen dat men vlucht richting de zeer hoog gewaardeerde tech aandelen. Na een korte daling wisten de Nasdaq en de Nasdaq 100 snel weer in de plus te geraken en daar te blijven. Ook vanmorgen zien we de tech sector weer hoger via de futures.

Toch moet men beginnen op te letten met de markt, we zien best wat vreemde bewegingen over de breedte bekeken. Veel sectoren kunnen niet meer volgen, andere sectoren divergeren nog steeds en zitten met extreme waarderingen. De tech aandelen worden gedurende deze extreme flow veel te duur en hoe hoger ze geraken des te dieper ze moeten terugvallen eens de kentering er komt. Laat velen maar denken dat het allemaal meevalt alleen blijft het grote probleem dat er in deze sector veel te veel zogenaamd slecht geld zit.

Vorige week gaf ik dat al aan, kopen met de opgebouwde margin op de beleggingen en daar zit enorm veel risico in. Ik voel ze al aankomen wat later, als er geen kopers meer aanklampen kan het heel snel gaan met verplichte verkopen van aandelen met hoog risico en dus een enorme volatiliteit. Nogmaals, dat is voor later maar hou er rekening mee dat zoiets eraan zit te komen.

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities. Waar ik kansen zie zal ik zeker nog enkele posities erbij nemen maar we doen alles rustig aan. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat de Nasdaq, de S&P 500 en de AEX er in feite nog sterk bijliggen al werd het vrijdag wat betreft de AEX index even moeilijk na de start van Wall Street. De DAX en de Dow Jones blijven zwak bekeken over de laatste sessies. De SOX index herpakt zich ook goed vrijdag na enkele mindere dagen.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor 75 punten vrijdag, op weekbasis zien we dat de index dan toch met 0,25% verlies afsluit. De Dow Jones laat dus opnieuw een behoorlijke divergentie zien ten opzichte van de S&P 500 (+0,6%) en de Nasdaq (+1,55%) die beiden op weekbasis winst boeken.

Weerstand blijft nog altijd de top rond de 35.631 punten en dat is 260 punten (0,75%) boven de slotstand van vrijdag en blijft zo binnen bereik. Rond de 35.500 punten zien we nu ook wat weerstand in eerste instantie. Boven het record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.125 punten uitkomt. Dus rond de 35.500, de 35.630 en rond de 36.125 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de recente bodem rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.075 punten zien uitkomen als volgende steun met net daaronder al het 50-daags gemiddelde rond de 35.000 punten.

AEX index:
De AEX wist nog een record neer te zetten op 794,1 punten gedurende de sessie maar later verloor de index behoorlijk om even de 785 punten op te zoeken. Het slot lag op 789,55 punten zodat de AEX op weekbasis amper 2,5 punten hoger sluit.

Weerstand blijft de lijn over de toppen die rond de 795-796 punten uitkomt, later richten we ons op de 800 punten waar de index niet zo ver meer onder staat. Boven de 800 punten weerstand rond de 810 en de 825 punten.

Steun nu eerst de bodem van vrijdag rond de 785 punten, later steun rond de 775 punten. Als er een grotere daling op gang komt dan letten we op de 770 en de 760 punten als steun. Eerst maar even afwachten of deze niveaus gehaald worden de komende week want dan pas bekijken we welke steunpunten we verder in de gaten moeten houden.

DAX index:
De DAX blijft tussen de bekende niveaus hangen momenteel, de afgelopen week test de index de bovenkant rond de hoogste stand ooit maar de index geraakt net zo snel weer tot rond de 15.810 punten waar er ook een zware -steun en/of weerstand uitkomt. Vrijdag sluit de DAX weer net onder dat niveau maar nam er nog geen definitief afscheid van gezien de rebound richting het slot. De DAX sluit op weekbasis wel 0,45% lager af.

Steun nu rondom die 15.810 punten, later rond de 15.700 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen nu. Daarna komt de zone 15.500-15.550 punten weer als steun in beeld. Weerstand nu ook in de buurt van die 15.810 punten, later de topzone rond de 16.030 punten waar de index nu al een keer of 5 naartoe wist te kruipen maar nog geen uitbraak weet te forceren.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft nog altijd heel sterk liggen en zet zelfs op een mindere sessie nog een nieuw record neer vrijdag, zoals u merkt op de grafiek hieronder breekt de Nasdaq door de zware weerstand die we zien door de lijn over de toppen vanaf begin juli. De uitbraak maakt zo de weg vrij richting nieuwe hoogtepunten zonder dat we weerstand zien, dat kan doorgaan tot er een echte top staat. Het is moeilijk om aan te geven waar de top zal uitkomen maar op een gegeven moment is het genoeg en kan de index daarna behoorlijk gaan inleveren door winstnemingen na deze unieke. en zeer positieve fase. Op weekbasis won de Nasdaq 1.55%.

Weinig weerstand dus, we zetten wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke weerstand. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.125 punten, later steun rond de 14.900 punten met net daaronder het 50-daags gemiddelde rond de 14.765 punten als steun. Eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies verder zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de top wat kleine posities die meteen de eerste worden voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »