Beursdagboek Trader Guy 7 september 2021, 08:18

...

AEX knalt door met record tot net onder de 800 punten

7 september 2021, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Via de futures zien we vanmorgen vlak in Europa terwijl Wall Street een iets hogere start aangeeft, Wall Street bleef dicht gisteren door Labor Day. De AEX wist tot net onder de 800 punten te geraken gedurende de sessie maar sloot af op 798,55 punten wat wel weer een nieuw record is. De DAX test de topzone opnieuw maar geraakte nog niet tot de 16.000 punten. Wat ook opvalt is dat de Nikkei in Japan in 5 sessies zo'n 2400 punten hoger staat.Update dinsdag 7 september:
Een sterke dag hier in Europa met de DAX die er 150 punten op vooruit ging terwijl de AEX 9 punten winst boekte en gedurende de sessie even de 800 punten zo goed als aantikte. Zonder Wall Street dat dicht bleef door Labor Day, vandaag start ook daar de week, de futures liepen trouwens wel gewoon mee en bleven de gehele sessie positief. In Azië valt de Nikkei op met een koersexplosie van zo'n 2400 punten binnen enkele sessies, ook vanmorgen sluit de Nikkei weer wat hoger.

Bij de AEX was het opnieuw ASML dat voor het grootste deel van de winst zorgde, het aandeel won maar liefst €19 en sluit op een nieuw record dat uitkomt op €740,9. Verder bij de rest ook plussen binnen de AEX maar op zich viel dat mee. Het was vooral door ASML dat de AEX zo fors omhoog ging want het aandeel weegt al meer dan 20% binnen de index waardoor ongeveer 5 punten van de stijging maandag alleen al kwam door ASML. Ook de afgelopen weken is het vooral ASML dat de AEX omhoog stuwt en dat blijft gevaarlijk, als het aandeel via een correctie van de tech aandelen een keer fors moet inleveren zal dat zeker de AEX versnellen naar omlaag.

Nu is het wachten op wat er vandaag zal gebeuren, Wall Street doet weer mee en hier in Europa zijn we nu toch ook veel te ver door aan het schieten. Op alle vlakken schreeuwen de markten om een gezonde, en lees het goed, een gezonde correctie na een fase van zware overdrijving. Er moet tussen de 5 en 8% af kunnen van de huidige standen, mogelijk zelfs tot 10%. Dan nog zitten de markten in een positieve flow maar het kan de markten helpen om de overdreven waarderingen wat terug te brengen.

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities. Waar ik kansen zie zal ik zeker nog enkele posities erbij nemen maar we doen alles rustig aan. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat de Nasdaq, de S&P 500 en de AEX er in feite nog sterk bijliggen al werd het vrijdag wat betreft de AEX index die wel open was maandag werd er weer een nieuw record neergezet. De DAX herpakt zich na dat de index vrijdag weer onder de 15.810 punten terecht kwam.

De markt blijft dus sterk liggen maar we merken ook dat de markt nog altijd zeer afhankelijk blijft van een paar zeer sterke aandelen die met de dag zwaarder gaan wegen op het geheel en bepalend zullen worden bij de volgende fase zodra die er komt.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor 75 punten vrijdag, op weekbasis zien we dat de index dan toch met 0,25% verlies afsluit. De Dow Jones laat dus opnieuw een behoorlijke divergentie zien ten opzichte van de S&P 500 (+0,6%) en de Nasdaq (+1,55%) die beiden op weekbasis winst boeken. Vandaag doet Wall Street weer mee na een vrije dag gisteren.

Weerstand blijft nog altijd de top rond de 35.631 punten en dat is 260 punten (0,75%) boven de slotstand van vrijdag en blijft zo binnen bereik. Rond de 35.500 punten zien we nu ook wat weerstand in eerste instantie. Boven het record verwacht ik weerstand rond de rode lijn over de toppen die nu rond de 36.125 punten uitkomt. Dus rond de 35.500, de 35.630 en rond de 36.125 punten weerstand voor wat betreft de Dow Jones index.

Steun nu eerst de recente bodem rond de 35.200 punten, later rond de lijn onder de bodems die we rond de 35.075 punten zien uitkomen als volgende steun met net daaronder al het 50-daags gemiddelde rond de 35.000 punten.

AEX index:
De AEX zet een nieuw record neer op 798,55 punten maar de hoogste stand werd bereikt net onder de 800 punten (799,56). Zoals ik al aangaf door ASML dat voor ongeveer 5 punten op de index invloed had. De AEX kijkt even boven de lijn over de toppen die ik nog altijd als weerstand zie.

Weerstand nu de 800 punten, later ligt alles open maar het zal aan ASML liggen of we door die 800 punten gaan of niet. Later kijken we naar de 810, 815 en 825 punten als richtpunten voor de index.

Steun nu eerst de 790 punten, later de 780 en de 765 punten als steun. Het kan allemaal snel gaan eens de rek eruit geraakt en ook dat zal komen door het verdere verloop van ASML, zoveel is duidelijk.

DAX index:
De DAX herpakt zich tot boven die 15.810 punten en kon weer tot boven de 15.900 punten geraken. Weerstand blijft de 16.030 punten ofwel de top. Boven die 16.030 zien we rond de 16.100 en de 16.250 punten wat weerstand maar de index moet eerst nog tot of boven dat record zien te geraken.

Steun nu rondom die 15.810 punten, later rond de 15.700 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen nu. Daarna komt de zone 15.500-15.550 punten weer als steun in beeld.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft nog altijd heel sterk liggen en zet zelfs op een mindere sessie nog een nieuw record neer vrijdag, zoals u merkt op de grafiek hieronder breekt de Nasdaq door de zware weerstand die we zien door de lijn over de toppen vanaf begin juli. De uitbraak maakt zo de weg vrij richting nieuwe hoogtepunten zonder dat we weerstand zien, dat kan doorgaan tot er een echte top staat. Het is moeilijk om aan te geven waar de top zal uitkomen maar op een gegeven moment is het genoeg en kan de index daarna behoorlijk gaan inleveren door winstnemingen na deze unieke. en zeer positieve fase. Op weekbasis won de Nasdaq 1.55%. Vandaag doet de Nasdaq weer mee na een vrije dag maandag.

Weinig weerstand dus, we zetten wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke weerstand. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.125 punten, later steun rond de 14.900 punten met net daaronder het 50-daags gemiddelde rond de 14.765 punten als steun. Eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies verder zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de top wat kleine posities die meteen de eerste worden voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »