Beursdagboek Trader Guy 11 september 2021, 08:45

...

Dow Jones kent slechte week, de rest draait mee omlaag nu

11 september 2021, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Vooral bij de Dow Jones en de DAX een slechte week maar ook de andere indices die we volgen moeten inleveren en daar moet de versnelling omlaag nog op gang komen. De AEX kan onder de 780 punten in de problemen komen terwijl de Nasdaq onder de oude lijn over de toppen veel ruimte omlaag krijgt. We zien vrijdag dat ook de BIG-5 behoorlijk inleveren waaronder Apple dat ruim 3% verloor. De Dow Jones sluit voor de 5e sessie na elkaar negatief en zo'n lange reeks kwam al lang niet meer voor. We zien ook dat oplevingen worden verkocht nu in plaats van dat dips worden gekocht.Weekend update zaterdag 11 september:
Op Wall Street dus weer verlies, de S&P 500 verloor 0,8% tot 4.458,6 punten, de Dow Jones daalde met 0,8% tot 34.608 punten terwijl de Nasdaq 0,9% verloor om op 15.115,49 punten af te sluiten. De meeste indices geraken zo weer wat verder weg van hun hoogste stand ooit, in september verloopt tot nu toe niet alles naar wens voor wie gewend was geraakt aan steeds weer nieuwe records op de beurzen.

Veel marktvolgers verwijzen naar reeks factoren achter de volatiliteit die toeneemt en dan zien we meteen dat de te hoge waarderingen daarbij een hoofdrol spelen. Ook het vooruitzicht dat de FED en de ECB binnenkort gaan beginnen met het afbouwen van een deel van de stimuleringsmaatregelen doet beleggers schrikken.

Het zijn niet zozeer de traditionele beleggers die er met angst naar kijken, het zijn wel de zogenaamde newbies die tot over de oren in de markt zitten en daarbij alle beschikbare MARGIN gebruiken om meer en meer te kopen. Daar zal het schoentje nu en vooral de komende periode beginnen te wringen en het zal de markt mogelijk in een versnelling omlaag brengen, vooral de populaire sectoren gaan dan fors verliezen.

Dat de traditionele sectoren het nu moeilijk krijgen komt vooral door dat er mogelijk een vertraging komt van de economische groei. Nu de beurzen een geruime tijd zeer bullish verloop lieten zien met record op record weten we dat de waarderingen veel te hoog staan. Er moet dus een keer lucht uit de markt en het lijkt erop dat het momentum daar nu voor is gekomen. Door de overdrijving kan er makkelijk tot 10% worden ingeleverd. Er zijn sectoren waar dat nog moet beginnen, denk aan de grote 5 maar ook aan de semi-conductor sector waar een grote correctie aanstaande is. Bij een aandeel als ASML kan er makkelijk €100 van de koers af zodra de top er staat. Ook Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft en Facebook zijn toe aan een grote correctie.

Kortom, bij veel aandelen en sectoren moet de daling nog op gang komen en mogelijk werd die al ingezet in de loop van vorige week. We zitten voor de leden al in wat indices en bij Guy Trading in wat aandelen waar nog heel wat vanaf kan. Ik blijf voorzichtig met mijn keuzes en probeer waar het kan te anticiperen op een grotere daling, we moeten er wel voor zorgen dat we in de markt zitten zodra alles echt doorzakt. De keuzes die ik maak doe ik bewust en neem er mijn tijd voor, de resultaten voor dit jaar zijn prima en er kan nog wat moois bijkomen.

Posities werden reeds opgenomen:
Dat ik een correctie verwacht weten jullie al een tijdje, ik heb de afgelopen zonder risico te nemen hier en daar wat moeten schuiven met de posities. Op dit moment zitten we met de signaaldiensten wel dicht bij de top in de markt met enkele posities en op zich weer zonder al teveel risico te nemen. Waar ik kansen zie zal ik zeker nog 1 positie erbij nemen maar we blijven alles rustig aan doen.

Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we opnieuw druk omlaag al wisten enkele indices het nog redelijk goed te houden want de AEX en de SOX sluiten nog in de plus. Dat kwam vooral door de chip aandelen, die hadden een zeer sterke start van de sessie die later ook werd afgeroomd zoals u kunt zien op de charts van de AEX en de SOX.

De DAX en de Dow Jones blijven in moeilijkheden en lijken de daling te willen versnellen, zeker de Dow Jones ziet er niet goed uit nu. De S&P 500 volgt nu ook met een daling tot onder enkele steunpunten.

Dow Jones:
De Dow Jones moet opnieuw inleveren na een sterke start, de index begon ook vrijdag sterk aan de sessie met ruim 200 punten winst maar kon de plus wederom niet vasthouden. De Dow Jones moest al voor de 5e sessie op rij inleveren en dat is een tijd geleden om nog zo'n reeks tegen te komen op de grafiek. Daarom denk ik niet dat het al voorbij is en zeker niet door dat de index nu al ruim onder de belangrijke steunlijn en het 50-daags gemiddelde sluit. Het blijft afwachten wat de komende sessies zullen brengen, er kan best wel een hersteldag komen, of een intraday opleving, maar daarna verwacht ik verdere druk omlaag. Op weekbasis verliest de Dow Jones 761 punten (-2,15%).

Weerstand blijft voorlopig eerst de 35.100-35.150 punten, daarna zien we de recente toppen rond de 35.500 punten en de topzone rond de 35.630 punten als weerstand. Steun nu eerst de 34.500 punten, later als de index ook daar onder terecht komt pas steun rond de 34.000 en de 33.750 punten.

Bij dalingen weten we dat het behoorlijk snel kan gaan zodat deze niveaus onder een belangrijke steun snel kunnen worden opgezocht.

AEX index:
De AEX kon tot rond de 800 punten geraken afgelopen week maar de index moet nu wel inleveren. Vrijdag dan toch weer een stevige opleving en vooral door dat ASML met €20 omhoog schoot, de index stond even weer op 794 punten gedurende de sessie puur en alleen door ASML. Na de opening van Wall Street en de daling na het verkopen van de opleving moest ook de AEX omlaag, ASML verloor ook €10 van de €20 eerder op de dag zodat de index nog 1 punt winst boekt vrijdag. Op weekbasis zien we de AEX 1 punten lager sluiten maar er waren wel de nodige uitschieters met 800 punten hoog en 782 punten laag.

Steun nu eerst de 782-783 punten met snel daaronder de 775 punten. Kijken we wat verder naar omlaag dan zien we rond de 770 punten steun, later pas rond de 761 (het 50-daags gemiddelde) en de 755 punten steun. Weerstand nu de 794-795 punten, later de top rond de 800 punten.

DAX index:
De DAX kreeg het moeilijk na de daling tot onder de 15.810 punten afgelopen woensdag en de daling ging zelfs verder tot rond de 15.500 punten waar de DAX donderdag al even op terecht kwam. Aan het begin van de week poogde de DAX nog door te stoten richting de top maar we zien nu duidelijk dat dit niet is gelukt. De DAX staat dan ook al behoorlijk wat lager bekeken vanaf de hoogste stand van maandag en aangezien nu de oplevingen snel worden verkocht lijkt de kans nu groot dat de index nog lager wil. Let vooral op de 15.500-15.550 punten steun, als de DAX daar weer onder moet dan voorzie ik een snelle terugval naar minimaal 15.000 punten. Op weekbasis verloor de DAX 172 punten (-1,1%).

Steun nu nog altijd die 15.500-15.550 punten, als de DAX ook daaronder zakt dan moeten we rekening gaan houden met een verdere daling richting minimaal de 15.300 en zelfs tot rond de 15.000 punten. De conditie verzwakt dan wel en in een slechte fase kan een index als de DAX makkelijk tot 10% verliezen vanaf de top.

Weerstand nu de 15.810 punten, later de 15.925 en de top rond de 16.030 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq draait naar omlaag en sluit op de oude weerstand die we zien door de lijn over de recente toppen. Zodra de index onder deze steunlijn sluit ziet het er meteen veel minder goed uit, dan moeten we rekening gaan houden met minimaal een terugval tot eerst de 15.035 punten waar we het 20-daags gemiddelde zien uitkomen en later tot rond de 14.825 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien.

Zo ver is het nog niet maar door de draai vanaf de topzone moeten we wel rekening houden dat ook de Nasdaq en uiteraard ook de Nasdaq 100 nu een top hebben neergezet. Op weekbasis toch een slechte week voor deze index, de Nasdaq verloor 248 punten (-1,6%).

Weerstand nu eerst de top rond de 15.400 punten met daarboven de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke richtpunten. Toch eerst maar bekijken hoe de index zich de komende week verder zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de topzone wat posities en dat zijn nog steeds de eerste die werden opgebouwd voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.