Beursdagboek Trader Guy 8 september 2021, 08:30

...

Dow Jones in moeilijkheden maar weer een record voor de Nasdaq

8 september 2021, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Een lastige sessie gisteren met opnieuw divergentie op Wall Street waar de Nasdaq nog een nieuw record neerzet dat 10 punten hoger uitkomt terwijl de Dow Jones juist ver terug moet tot 35.100 punten en zo de belangrijke steun onder druk zet. In Europa moet de AEX ook omlaag door dat de 800 punten grens te zwaar blijkt voorlopig, de DAX moet ook weer inleveren en sluit weer in de buurt van de 15.810 waar we de belangrijke steun-weerstand zien uitkomen. Het wordt de hoogste tijd dat de markt een keer over de gehele lijn richting kiest maar dat zit eraan te komen volgens mij.Update woensdag 8 september:
Een verdeelde sessie dinsdag waar de week begon op Wall Street, de Dow Jones moest weer inleveren net als afgelopen vrijdag zodat de index nu in een moeilijke fase zit. De Dow Jones leunt nu op een belangrijke steun waar de index beter niet onder geraakt. Aan de andere kant zien we wel weer een record bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, de grote tech aandelen zoals Apple, Amazon, Alphabet, Facebook, Tesla en Netflix sprongen er weer uit met een stevige plus. De rest viel tegen maar juist deze top aandelen zorgen voor een nieuw record bij de Nasdaq en de Nasdaq 100.

In Europa viel het verloop na een vlakke start tegen, een deel van de winst van maandag bleef wel staan maar richting het slot werd er duidelijk winst genomen. Voor wat betreft de AEX zien we dat de volatiliteit van het aandeel ASML een grote rol blijft spelen, het aandeel verloor deze keer €10 maar stond gedurende de sessie wel even in de plus maar ook even tot €19 lager. We merken wel dat er zich topvorming afspeelt bij ASML en dus ook bij de AEX index want het aandeel weegt heel zwaar op de index. We moeten dat de komende dagen zeker in de gaten houden, ook de Nasdaq wordt vanaf nu een zeer belangrijke indicatie voor het verdere verloop want we zitten niet ver van een top in de markt die wel eens een langere tijd kan blijven staan.

Voorlopig maar even het verdere verloop afwachten, de Nasdaq maakt nog nieuwe toppen, de Dow Jones leunt nu op een belangrijke steun en bij de andere indices die we volgen zoals de S&P 500, de AEX, de DAX en de SOX index blijft alles dicht bij de topzone zodat 1 a 2 sterke sessies weer voor nieuwe records kan zorgen. We zijn er nog niet definitief maar we naderen nu wel snel een momentum van topvorming ofwel we staan dicht bij een top die wel eens een tijdje kan blijven staan.

Op dit moment zitten we met de signaaldiensten in de markt met wat kleine posities. Waar ik kansen zie zal ik zeker nog enkele posities erbij nemen maar we doen alles rustig aan. Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX.

Kortom, daar zal ik waar het kan zeker wat mee gaan doen de komende tijd. Om mee te doen met de indexen of de aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we nog kleine stapjes omhoog met nieuwe records bij de Nasdaq, er staat daar nog geen top waardoor de index de draai nog moet maken. Als de rest doorzakt dan zal er ook bij de Nasdaq snel een top staan. Bij de andere indices zien we wel winstnemingen nu, vooral de Dow Jones krijgt het moeilijk met een stevige terugval. Verder zien we dat de DAX blijft hangen binnen de bekende range en dat de AEX moet inleveren na 2 keer een test van de 800 punten grens. De S&P 500 lijkt ook het beste achter de rug te hebben terwijl de SOX index weer naar omlaag lijkt te draaien.

Een verdeeld beeld nog steeds door die sector rotaties maar aan de andere kant geven enkele indices al aan dat het de komende periode wel eens wat moeilijker kan gaan verlopen. We gaan het snel genoeg merken want het is en blijft wachten op een correctie bij de extreem gewaardeerde tech aandelen.

Dow Jones:
De Dow Jones moest behoorlijk inleveren en zakt terug tot de belangrijke steunzone 35.100 punten, de index blijft nog wel boven de volgende steun die we zien door het 50-daags gemiddelde rond de 35.010 punten. Later onder de zone 35.000-35.100 punten ligt de weg open naar veel lagere niveaus want dan breekt de index uit onder een belangrijke steunzone. Daarna steun rond de 34.750 en de 34.500 punten. Later komt zelfs de bodem van juli rond de 34.000 punten als steun in beeld. Deze niveaus geef ik aan omdat de index onder de belangrijke steun kan versnellen.

Weerstand nu eerst de 35.500 punten, later de topzone rond de 35.630 punten. De lijn over de toppen zien we nu rond de 35.950-36.000 punten uitkomen.

AEX index:
De AEX geraakt weer wat hoger na de opening maar de 800 punten werd net niet bereikt met 799,51 punten want maandag stond er even 799,56 punten als hoogste stand ooit. De index sluit uiteindelijk op 794,73 punten en dus geen nieuw record voor de AEX. Door dat ASML behoorlijk moest inleveren kon de AEX niet weer een record neerzetten, de index sluit uiteindelijk 3,8 punten lager.

Weerstand blijft de topzone ofwel die 800 punten, deze mijlpaal lijkt voorlopig iets te hoog gegrepen en we moeten er deze week op wachten of er nog een poging komt of juist niet. Een top rond die 800 punten zou wel eens mogelijk kunnen zijn, de komende sessies maar even bekijken hoe het verder zal verlopen want ik kan er nu nog weinig van maken. Boven die 800 punten komt er een uitbraak met mogelijkheden richting de 810 of 815 punten maar dan wacht er amper weerstand door dat de index dan duidelijk uitbreekt.

Steun nu eerst de 790 punten, later letten we op de 784-785 punten als steun met daaronder snel de 780 punten. Kijken we wat verder naar omlaag dan zien we rond de 775 en de 770 punten steun, later pas rond de 760 (het 50-daags gemiddelde) en de 755 punten steun.

DAX index:
De DAX moet een groot deel van de winst inleveren en sluit 89 punten lager, de steun op 15.810 punten kon worden vastgehouden na een volatiele sessie. Dat de DAX weer niet door wist te stoten richting de top is geen goed teken en dat is al een geruime tijd zo. Vandaag letten we op de steun, zakt de DAX weer onder die 15.810 punten dan ziet het er niet goed uit. Omdat Wall Street niet echt meewerkt moeten we rekening houden met opnieuw een mindere sessie vandaag.

Steun nu rondom de bekende 15.810 punten, later rond de 15.705 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen nu. Daarna komt de zone 15.500-15.550 punten weer als steun in beeld. Weerstand nu de 15.925 punten met daarboven de topzone rond de 16.030 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft nog altijd heel sterk liggen en zet opnieuw een record neer op 15.374,33 punten, de hoogste stand ooit bereikt kwam gedurende de sessie uit op 15.403,44 punten. De Nasdaq zit nog met die uitbraak boven de lijn over de toppen vanaf begin juli, deze uitbraak maakt zo de weg vrij richting nieuwe hoogtepunten zonder dat er weerstand wacht en dat kan doorgaan tot er een echte top staat.

We zien weinig weerstand maar ik zet wel een paar niveaus neer om in de gaten te houden, eerst de 15.400 met daarna de 15.500 punten, later de 15.650 punten als mogelijke richtpunten. Steun nu de lijn over de eerdere toppen die uitkomt rond de 15.175 punten, later steun rond de 14.900 punten met net daaronder het 50-daags gemiddelde rond de 14.785 punten als steun. Toch eerst maar eens bekijken hoe de index zich de komende sessies verder zal ontwikkelen.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de topzone wat kleine posities en dat zijn meteen de eerste voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de rally en het bereiken van de top verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »