Beursdagboek Trader Guy 20 augustus 2021, 08:36

...

AEX even fors lager maar herpakt zich door herstel op Wall Street

20 augustus 2021, 08:36 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Als we de sessie samenvatten dan zien we een diepe terugval in Europa maar tegen het slot kon Wall Street dat zich plots wist te herpakken ervoor zorgen dat de daling in ieder geval werd opgekocht. Vooral de herstelbeweging bij de AEX met 10 punten viel daarbij op, het was ASML dat van diep in het rood bijna helemaal terug kwam en dat aandeel weegt zwaar binnen de AEX. Toch kregen we meteen een soort waarschuwing dat het heel snel kan gaan zodra er een verkoopgolf op gang komt. Wat betreft Wall Street moeten we vandaag maar even kijken hoe alles verloopt, de kans dat de daling weer terugkomt is groot.



Update vrijdag 20 augustus:
Europa kreeg het moeilijk gisteren maar richting het slot viel de daling in vergelijking tot waar we stonden gedurende de sessie dan weer mee. Vooral de AEX wist zich stevig te herpakken en maakte in een snel tempo 10 punten goed. De index stond zelfs even op 755 punten, het slot kwam uit op 765 punten. Ook de DAX kreeg het na de terugval onder de 15.810 punten even moeilijk en stond zelfs even ruim 330 punten lager, ook de DAX herpakte zich om 200 punten lager te sluiten. Wel sluiten de AEX en de DAX lager en onder hun eerste belangrijke steun, het vervolg zal belangrijk worden de komende sessies.

Wall Street begon ook fors lager maar er kwam na de opening heel snel een fors herstel op gang, het waren vooral de tech aandelen die werden gekocht zodat de Nasdaq en de Nasdaq 100 zich wisten te herpakken. Ook de SOX index wist een verlies om te buigen tot een redelijke plus op slotbasis. De Nasdaq 100 wist met 0,5% in de plus te sluiten, de SOX won donderdag 0,85%.

De onrust op de markten komt vooral door dat uit de FED minuten blijkt dat men van plan is om al dit jaar te beginnen met het afbouwen van het opkoop programma. Dat kan aangeven dat de signalen over een wat te overhitte economie samen met de inflatie die daarmee sterker wordt moet afkoelen en dat kan men alleen maar door de geldkraan dicht te draaien. Daarom die signalen dat de FED mogelijk sneller zal beginnen met het opkoop programma terug te schroeven. Wat dat betreft denk ik dat de markt daar even schrik voor krijgt en dat we die 5 tot 8% correctie kunnen gaan krijgen.

We blijven rustig zoeken naar kansen om met de markt mee te zitten zodra de echte draai er komt, we hebben nog genoeg ruimte om nog een paar posities erbij te nemen vandaag of morgen. De posities die open staan beginnen goed te lopen nu.

Meedoen met de signalen kan door lid te worden, schrijf u dus in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder een overzicht waar we de indices op Wall Street nu duidelijk naar omlaag zien ombuigen. Het lukt de S&P 500 en de Dow Jones in ieder geval niet meer om helemaal te herstellen richting nieuwe records. Verder zien we dat de SOX nog altijd een eind onder het 50-daags gemiddelde staat terwijl de Nasdaq onder het 50-daags gemiddelde sluit.

De AEX en de DAX zitten beiden in een fase waar er winstnemingen op gang komen en zelfs even behoorlijk doorzetten. We zien via de grafieken dat er mogelijk een top staat, het vervolg zal nu moeten aangeven of de draai voor een tijdje kan aanhouden of niet?

Dow Jones:
De Dow Jones blijft zwak na de top van maandag, de index lijkt de recordjacht nu op te geven en zakt in een snel tempo richting de steunlijn onder de bodems vanaf februari en die lijn werd al even aangetikt gisteren. We zien daar meteen ook het 50-daags gemiddelde uitkomen in de buurt van de 34.700 punten, alles bij elkaar genomen zal die 34.700 punten zeer belangrijk worden voor het vervolg. Als de Dow Jones onder die 34.700 punten geraakt dan kunnen we de index mogelijk snel naar de 34.000 punten terug zien vallen. Verder zien we nog steun rond de 33.300 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen.

Weerstand nu eerst de 35.250 en de 35.500 punten, later de top rond de 35.750 punten als weerstand wat betreft de Dow Jones.

AEX index:
De AEX lag er in eerste instantie heel zwak bij met een daling tot rond de 755 punten als laagste punt maar wist zich richting het slot behoorlijk te herstellen tot rond de 766 punten. De echte eerste en dus belangrijke steun zien pas rond de 760 punten waar de index even ver onder moest. We blijven letten op die 760 punten nu, later de bodem van gisteren rond de 755 punten.

We zien later de 750 punten met daaronder de bekende 738-740 punten als steun. Allemaal niveaus die snel kunnen worden bereikt na een slechte dag maar we moeten nog geduld hebben. Zolang de index boven de 735-740 punten uitkomt blijft de trend positief dus er is nog behoorlijk wat ruimte omlaag voor wat betreft de AEX index.

Weerstand zien we nu eerst rond de 770-772 punten, later komt de topzone weer in beeld en die zien we rond de 780 punten.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op in te nemen, een mooi momentum om in te stappen hebben we al gekregen. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index:
De DAX kwam na de start meteen onder de 15.810 punten terecht zodat de belangrijke steun werd doorbroken, de index moest daarna verder inleveren en verloor 200 punten. Een slecht teken waardoor we nu moeten gaan uitkijken naar de 15.500-15.550 punten als volgende belangrijke steun.

Weerstand zien we nu rond die 15.810 punten met later de topzone net boven de 16.000 punten, later de 16.250 en de 16.350 punten als weerstand. Met de indicaties die er nu zijn en door de draai van de markt deze week verwacht ik dat het moeilijk kan gaan worden om weer nieuwe records te maken.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit voor de 2e sessie op rij onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.650 punten uitkomt, de laatste keer dat de Nasdaq een paar dagen onder dat 50-MA terecht kwam was in mei. De eerste belangrijke steunpunten moeten er nu aan geloven al kwam er gisteren na een slechte start een rally op gang die de index net in de plus brengt. De index staat nu onder de korte steunlijn en rond het 50-daags gemiddelde.

We nu op de volgende steunpunten, eerst de 14.400 waar de index gisteren al naartoe ging en later de bekende steun rond de 14.210 punten waar eerst de dubbele top uitkwam, op zich blijft dat een doel voor wat betreft de Nasdaq.

Weerstand zien we nu eerst rond de 14.600 met daar net boven de 14.750 punten, later komt de topzone rond de 14.900 punten in beeld als zware weerstand.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat kleine posities op enkele indices en ik zoek nog naar wat andere kansen. Zorg in ieder geval dat u net als ons het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.