Beursdagboek Trader Guy 19 augustus 2021, 08:34

...

Wall Street nu toch wat verder onder de topzone

19 augustus 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street moet nu toch behoorlijk inleveren na maandag onverwacht een top neer te hebben gezet, we zien nu dat alle indices het opgeven en al ruim onder de top sluiten. We zijn er nog niet zeker van dat er een draai gaande is die langer kan duren maar het "Buy The Dip" gedrag heb ik niet gezien woensdag. Europa kon nog net positief afsluiten maar ook hier verwacht ik dat de indices wat kunnen inleveren vandaag. Let op de 15.810 en de 764 punten bij de DAX en de AEX.



Update donderdag 19 augustus:
Vooral na de FED minuten waar in stond dat men dit jaar nog wil starten met het afbouwen van het opkoop programma begon alles weg te zakken. Beleggers hadden dit niet echt verwacht, aan de andere kant is het een logische gang van zaken omdat de markten er zo sterk bijliggen en we aan alle kanten merken dat de inflatie te sterk blijft hetgeen men alleen maar kan bestrijden met het verlagen van de rente, een eerste stap daartoe is beginnen met het afbouwen van het opkoop programma.

De Dow Jones verloor opnieuw en deze keer 382 punten ofwel meer dan 1%, ook de S&P 500 moest 48 punten ofwel ruim 1% inleveren. De tech indices die er al minder goed bijliggen moeten ook inleveren, de Nasdaq verloor 130 punten terwijl de Nasdaq 100 met 145 punten terug moest, beiden ook ongeveer 1%. De Nasdaq sluit net onder het 50-daags gemiddelde maar de Nasdaq 100 blijft er nog net boven. Bij de SOX ging er weer 1,5% vanaf, deze index begint het heel moeilijk te krijgen nu en staat al ruim onder het 50-daags gemiddelde.

In Europa nog geen verdere daling al zien we dat die vanmorgen verder kan gaan, voorbeurs toch ook hier tot 1% lager bij de AEX terwijl de DAX rond de belangrijke steun uitkomt (15.810 punten). Als de AEX hier verder zakt dan zie ik de index snel naar de 750-752 punten terug zakken, later zelfs tot de belangrijke steunzone 736-738 punten. We gaan het in de loop van de dag wel zien, dat alle indices nu al een eind onder de top staan is duidelijk. Een top kan er dus staan voor een tijdje maar we moeten zeker nog een paar sessies wachten om dat duidelijk te kunnen aangeven.

We blijven rustig zoeken naar kansen om met de markt mee te zitten zodra de echte draai er komt, we hebben nog genoeg ruimte om nog een paar posities erbij te nemen vandaag of morgen. De posities die open staan beginnen goed te lopen nu.

Meedoen met de signalen kan door lid te worden, schrijf u dus in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder een overzicht waar we op Wall Street zien dat nu alles duidelijk naar omlaag aan het ombuigen is, ook de S&P 500 en de Dow Jones lukt het nu niet meer om helemaal te herstellen richting nieuwe records. Verder zien we dat de SOX al een eind onder het 50-daags gemiddelde staat terwijl de Nasdaq voor het eerst sinds lange tijd het 50-daags gemiddelde opzoekt en er nu ook onder sluit.

De AEX en de DAX zitten beiden in een fase waar er winstnemingen op gang komen maar tijdens de sessie van woensdag stopt de daling even. Wel zien we op de grafieken dat er mogelijk een top staat, het vervolg zal nu moeten aangeven of de draai voor een tijdje kan aanhouden of niet?

Dow Jones:
De Dow Jones lijkt de recordjacht nu op te geven en zakt in een snel tempo richting de steunlijn onder de bodems vanaf februari. We zien daar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomen in de buurt van de 34.700 punten. Als de Dow Jones die op 34.960 punten sluit onder die 34.700 punten geraakt dan kunnen we de index mogelijk snel naar de 34.000 punten terug zien vallen. Verder is er nog steun rond de 33.300 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen. Er ligt dus nog wat ruimte naar beneden toe maar let eerst op die 34.700 punten als zeer belangrijke steun nu.

Weerstand nu eerst de 35.350 en de 35.500 punten, later de top rond de 35.750 punten, later de 35.850 punten en de 36.000 punten.

AEX index:
De AEX lag er ook woensdag in eerste instantie zwakjes bij met een daling tot rond de 769 punten als laagste punt maar wist zich richting het slot te herstellen tot rond de 771,5 punten. De echte eerste en dus belangrijke steun zien pas rond de 760 punten dus de index lijkt voorlopig nog niet klaar met de terugval. We zien later de 750 punten met daaronder de bekende 738-740 punten als steun. Allemaal niveaus die snel kunnen worden bereikt na een slechte dag maar we moeten nog geduld hebben. Zolang de index boven de 735-740 punten uitkomt blijft de trend positief.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt rond de 780 punten. Later richten we ons op de 788 en de 800 punten als doelen bij een uitbraak omhoog, let er wel op dat de rode lijn over de toppen voor de nodige weerstand zorgt momenteel.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op in te nemen, een mooi momentum om in te stappen hebben we al gekregen. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX blijft voorlopig nog sterk liggen boven de eerdere stevige weerstand die rond de 15.810 punten uitkwam en nu als zeer belangrijke steun gezien wordt. Als de DAX onder die 15.810 punten zakt dan verwacht ik een snelle daling tot rond de 15.500-15.550 punten waar we al een lange tijd steun zien uitkomen en wat ook een oude weerstand was. Tussendoor nog wat steun rond de 15.700 en de 15.600 punten.

Weerstand zien we nu rond de topzone net boven de 16.000 punten, later de 16.250 en de 16.350 punten als weerstand maar met de indicaties die er nu zijn en door de draai op Wall Street verwacht ik dat het moeilijk zal worden om weer nieuwe records te maken.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit voor het eerst in lange tijd onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.635 punten uitkomt, de laatste keer dat de Nasdaq een paar dagen onder dat 50-MA terecht kwam was in mei. De eerste belangrijke steunpunten gaan er dus aan, eerst moest de index al tot onder de korte steunlijn, nu dus ook nog onder het 50-daags gemiddelde.

Na de daling van gisteren letten we nu op de volgende steunpunten, eerst de 14.400 en later de bekende steun rond de 14.210 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 14.750 punten, later rond de 14.810 en de topzone rond de 14.900 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat kleine posities op enkele indices en ik zoek nog naar wat andere kansen. Zorg in ieder geval dat u net als ons het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.