Beursdagboek Trader Guy 17 augustus 2021, 08:28

...

Wall Street toch met records Dow en SP 500, AEX even stap terug

17 augustus 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt kwam wat onder druk te staan maar vooral op Wall Street zien we veerkracht door de drang naar nog meer records de markt weer de overhand nemen. Ga er in ieder geval niet vanzelfsprekend vanuit dat dit lang door zal zetten want een echte top die langer zal blijven staan komt nu wel heel dichtbij. Er waren nieuwe records voor de Dow Jones en de S&P 500, de AEX moest deze keer duidelijk inleveren en er zit zo te zien nog wat meer daling aan te komen.



Update dinsdag 17 augustus:
Wat twijfels na het met slecht nieuws overspoelde weekend in eerste instantie maar wonderwel wisten de Dow Jones en de S&P 500 er dan toch weer een record uit te slepen. Het nieuws uit Afghanistan en vooral de tegenvallende economische cijfers uit China dwongen de grote beleggers tot winst nemingen maar die werden teniet gedaan door de bekende "Buy The Dip" beleggers en tegenwoordig is -1% al een DIP voor velen. Het is een gewoonte geworden om elke kleine correctie op te kopen, dat zal een keer ophouden wanneer de markt het echt op zal geven en dan verwacht ik een diepe val als die beleggers een keer het deksel op de neus gaan krijgen. Nogmaals, dat moment komt er aan en ligt niet zo ver meer in de toekomst.

In Europa zien we wel wat meer nuchterheid nu, de AEX lijkt het op te geven al moeten we dat nog zien de komende sessies terwijl ook de CAC 40 een lange reeks met records afbreekt. De DAX lag er wat sterker bij maar die is nog maar net uitgebroken boven de zware weerstand. Als de daling doorzet dan is het voor de DAX ook een kwestie van dagen voor de index opnieuw rond de 15.500-15.550 punten uitkomt. Eerst maar eens het vervolg afwachten en dan vooral op Wall Street zodra de recordreeks wordt afgebroken door een diepere terugval.

We blijven rustig zoeken naar kansen om met de markt mee te zitten zodra de echte draai er komt, we hebben nog genoeg ruimte om nog een paar posities erbij te nemen vandaag of morgen.

Meedoen met de signalen kan door lid te worden, schrijf u dus in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder een overzicht waar we op Wall Street zien dat de Dow en de S&P 500 een nieuw record neerzetten, de SOX en de Nasdaq die eerst ook onder druk stonden sluiten iets lager. De AEX en de DAX laten winstnemingen zien met vooral de AEX die mogelijk een top heeft gezet rond de 780 punten. Vooral de Dow Jones maakt een vreemde beweging met een nieuw hoogste slot ooit, de recordhonger overwon het deze keer weer van de angst voor een langere periode van winstnemingen die eraan zit te komen.

Dow Jones:
De Dow Jones was de index die het meest opviel maandag, een stevige terugval tot 35.230 punten maar via een stevige rally van 400 punten naar een record tijdens het laatste uur. Zo sluit de index weer op een record af wat nu uitkomt op 35.625,4 punten op slotbasis, terwijl de hoogste stand ooit nu op 35.631,19 punten staat. Toch een zeer vreemde sessie maandag, eigenlijk moeilijk te begrijpen met het nieuws dat over de markten stroomde gedurende het weekend en op maandag zelf. Toch overwon de recordhonger het van de realiteit want meer dan dat is het niet volgens mij.

Weerstand na de top nu de 35.750 punten, later de 35.850 punten en de 36.000 punten. Steun nu de bodem van gisteren rond de 35.250 punten met daaronder de 35.000 en de 34.700 punten waar ook het 50-daags gemiddelde wacht.

AEX index:
De AEX lag er slecht bij maandag met een daling tot rond de 767 punten als laagste punt, we zien pas een echte steun rond de 760 punten dus de index lijkt de terugval nog wat door te willen zetten. De AEX bleef al een paar dagen hangen aan de bovenkant en kende een zeer sterke periode na de uitbraak van eind juli. We zien verder steun rond de 750 punten met daaronder de bekende 738-740 punten als steun. Allemaal niveaus die snel kunnen worden bereikt op een slechte dag maar we moeten geduld hebben. Zolang de index boven de 730-735 punten uitkomt blijft de trend positief.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt rond de 780 punten. Later richten we ons op de 788 en de 800 punten als doelen bij een uitbraak omhoog, let er wel op dat de rode lijn over de toppen voor de nodige weerstand zorgt momenteel.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op te nemen, een mooi momentum om in te stappen kregen we woensdag al. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX moest even terug tot rond de oude top maar bleef daar hangen om richting het slot de schade voorlopig beperkt te houden. Steun blijft die 15.810 punten en zo lang de DAX daarboven blijft dan is de kans groot dat de topzone die net boven de 16.000 punten uitkomt nog een keer wordt opgezocht. Daar blijft de eerste weerstand nu uitkomen, later de 16.150 en de 16.250 punten als weerstand.

Steun nu de 15.810 punten, later de 15.700 en de 15.600 punten als steun. Verder letten we op de bekende 15.500-15.550 punten waar de index de afgelopen weken vaak op terecht kwam, dat blijft voorlopig de meest belangrijke steun voor wat betreft de DAX.

Analyse Nasdaq:
Een daling van rond de 200 punten die richting het slot werd ingehaald via een rally die werd ingezet tijdens de laatste uren van de sessie door de recordhonger die nog steeds gaande is. Bij de Nasdaq is dat minder dan bij de Dow en de S&P 500 maar toch van de 14.610 punten als laagste stand naar 14.794 punten op slotbasis blijft een behoorlijk verschil. De Nasdaq tikt zo wel de eerste belangrijke steun aan en moest even tot onder de oplopende steunlijn. Toch even een mindere dag waar nu het vervolg belangrijk wordt. Het 50-daags gemiddelde rond de 14.510 punten zien we als de volgende steun, later de 14.400 en de bekende steun rond de 14.210 punten.

Weerstand nu de eerst rond de 14.810 punten en later de top rond de 14.900 punten. Waar het kan zal ik via de signaaldiensten een positie op de Nasdaq 100 index opnemen die wel weer rond de top staat.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat posities op enkele indices maar dan met kleine aantallen. Hier en daar schuif ik wat met de divergenties want we kunnen niet anders in deze markt, het is in ieder geval een fase waar we een meer afwachtende houding moeten aannemen. Echt hele grote uitslagen zien we niet op dit moment. Maar we geraken ook wel door deze fase, ik verwacht daarna wel dat we een grote move omlaag gaan krijgen eens de topvorming klaar is. Zorg in ieder geval dat u het meest gunstige momentum kunt pakken, of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.