Beursdagboek Trader Guy 5 november 2021, 08:34

...

Nasdaq en SOX fors hoger, AEX en DAX zetten ook record neer

5 november 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De beurzen kregen weer met een sterk verloop te maken, zeker de Nasdaq, de Nasdaq 100 en vooral ook de SOX deden het heel goed en zetten fors hogere records neer. De S&P 500 kon redelijk volgen met een nieuw record maar de Dow Jones verloor wat net als de Dow Transport die de enorme stijging van dinsdag wat aan het corrigeren is. In Europa bereikt de DAX nu ook voor het eerst sinds begin augustus een nieuwe All Time High, de AEX kon na wat afwachtende dagen ook het record wat hoger zetten. Een sterke sessie dus die vooral gedreven werd door de tech aandelen.Update vrijdag 5 november:
De markt blijft sterk liggen en blijft verbazen met het positieve verloop dat al enkele weken aanhoud. Vooral de Nasdaq zet de sterke reeks onverminderd door zodat we op moeten beginnen te letten. Ik zeg niet dat er al een soort blow-off top staat maar wel kan de index tijdens winstnemingen fors terugvallen. Dat kan ervoor zorgen dat de rest van de markt zal volgen. In feite hebben we deze week al 2 extreme gevallen meegemaakt, eerst de Dow Transport en nu de tech indices met voorop de SOX index. Het is een soort euforie die roept om voorzichtigheid, ik wil het melden maar doe er in ieder geval zelfs mee wat u wilt.

Euforische bewegingen kunnen zorgen voor een extreme hebzucht bij beleggers die de wind nu in de rug hebben, meestal vergeten ze dan om de winst veilig te stellen en kopen zelfs nog meer bij tijdens de euforie. We zien ook hier en daar ook short-squeeze voorbij komen want ook de short handelaren krijgen het in deze fase heel lastig en zeker als de bewegingen zo groot zijn en lang aanhouden zoals bij de Nasdaq, de Nasdaq 100, de S&P 500 en de SOX index. De euforie en de short squeeze zorgen dan voor extreme bewegingen omhoog zoals dat nu het geval is. Opletten dus ...

In Europa zet de DAX uiteindelijk de stap om de hoogste stand ooit neer te zetten op 16.064 punten en om op slotbasis een record neer te zetten op 16.030 punten. De AEX zet ook een nieuw record neer op slotbasis net boven de 820 punten. Zoals ik in de vorige updates al aangaf denk ik dat de AEX nog tot net boven de 820 punten kan geraken deze week en we zijn er. De CAC 40 zet ook een nieuw record neer op 6988 punten.

Ik denk dat zowel de AEX als de DAX en de CAC 40 nu even wat terug kunnen om later een volgende stap omhoog te zetten. Tijdens de opleving heb ik wat long posities opgenomen eerder deze week en die met een mooie winst kunnen sluiten. We kijken nu naar nieuwe mogelijkheden de komende dagen.

Een belangrijk cijfer om naar uit te kijken vandaag is het Amerikaanse banenrapport. De markt rekent alvast voor de maand oktober op een banengroei van 450.000. We gaan zien hoe dat zal uitpakken voor de markt.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar nieuwe kansen, gisteren (donderdag) heb ik winst genomen op de posities bij de signaaldiensten. Bij alle abonnementen staat er voor deze maand (november) al een winst terwijl de maand oktober ook werd afgerond met een mooie winst. We blijven zoeken naar kansen deze maand maar zeker niet gehaast, we hoeven in feite niet zoveel acties te doen, als ze maar goed zijn zoals dat het geval was in oktober en de maanden ervoor.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we opnieuw records bij de S&P 500, de Nasdaq en vooral de SOX index die 3,5% hoger sluit en zo de uitbraak heel duidelijk laat zien. De Dow Jones moest dan wat inleveren door dat er teveel op de tech sectoren werd gezet, wat sector rotatie dus. De DAX volgt de rest nu ook en zet een record neer op slotbasis, dat is voor het eerst sinds midden augustus. De AEX trekt nu ook bij kan net boven het eerste doel (820) het record aanscherpen. Het is nu vooral afwachten op het vervolg, veel indices bereiken nu een zware weerstand.

Dow Jones:
De Dow Jones maakt even een pas op de plaats maar blijft een eind boven het oude record dat rond de 35.630 punten uitkwam. Door het positieve sentiment kan de Dow Jones de reeks verder uitbreiden na een pauze of een terugval, we moeten nu wel opletten voor winstnemingen bij alle indices, iets van 2 tot 3% kan er wel af. Daarna richting het Thanksgiving weekend (25 november) kan er een nieuwe aanval op de records komen.

Weerstand nu eerst rond de 36.250 punten, later kan de index doorstoten richting eerst de 36.500 en tot rond de 36.750 punten waar ik nu de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 36.000 en de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, daarna zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan.

AEX index:
De AEX herpakt zich goed en er werd opnieuw een record neergezet net boven de 820 punten waar mijn eerste doel uitkwam. Bij het verloop op de mid-lange termijn zien we in feite weinig verandering, een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak boven de zone 802-805 punten. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 820-822 punten met later rond de 835 punten wat weerstand voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten zone.

Steun zien we nu eerst rond de 810 punten, later de oude topzone tussen de 800-805 punten een waar er nu een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX breekt nu ook het record ofwel de hoogste stand ooit die midden augustus werd neergezet. Bij een definitieve uitbraak zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.210 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet opnieuw een record neer op slotbasis, dat komt nu uit op 15.940 punten. De Nasdaq blijft in de breedte sterk liggen en kreeg alle sectoren binnen de tech deze keer met zich mee. Wel opletten vanaf nu want de rode lijn over de toppen wordt nu aangetikt en we zien toch een soort euforie optreden binnen de tech sectoren. Even opletten nu en mogelijk even tegendraads handelen om van een terugval te kunnen profiteren. De leden kunnen daar een signaal over krijgen.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000 punten, later komt de 16.250 en mogelijk zelfs de 16.500 punten in beeld bij een soort extreme euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.800, de 15.600 en de 15.400 punten met daaronder de 15.325 punten als steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
De maand oktober werd positief afgerond met een mooie winst zoals u kunt zien via het overzicht. De maand was behoorlijk volatiel zodat veel handelen moeilijk was, daarom heb ik me beperkt tot redelijk veilige posities en dan ook niet met te grote aantallen. Dat werkt goed op die manier gezien het resultaat.

Gisteren werden de eerste posities voor deze maand (november) gesloten met winst begint de nieuwe maand meteen goed. Ik zie opnieuw mogelijkheden om wat te doen, zorg dat u op tijd de signalen ontvangt door lid te worden.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.