Beursdagboek Trader Guy 3 november 2021, 08:35

...

Recordreeks Wall Street zet door, AEX blijft wat hangen

3 november 2021, 08:35 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street zet de sterke reeks door en wint opnieuw om op nieuwe records af te sluiten, de meest opvallende index op Wall Street was de Dow Transport die even een plus van bijna 15% wist neer te zetten maar daarna logischerwijs moest inleveren om met 7% winst af te sluiten. Europa deed het goed via de DAX die nu uitbreekt boven de belangrijke 15.810 punten en onderweg is naar het record. De AEX blijft opvallend achter de afgelopen dagen, opletten voor een inhaalbeweging richting de 820 punten.Update woensdag 3 november:
De markt blijft sterk en de recordreeks op Wall Street zet door, de Dow Jones won opnieuw 138 punten om boven de 36.000 punten te sluiten met een recordstand die nu uitkomt op 36.052 punten. Ook de S&P 500 zet de recordreeks door en sluit 17 punten hoger om het record aan te scherpen tot 4630,65 punten. De Nasdaq won 54 punten om op 15.650 punten te sluiten wat ook een nieuw record is. De Nasdaq 100 won 67 punten om op 15.972 punten te sluiten, uiteraard ook een record. Binnen de tech sector won ook de SOX index 42,5 punten en zet ook een nieuw record neer op 3549 punten te sluiten.

De index die echt opviel was de Dow Transport, de index sluit maar liefst 1096 punten hoger (6,88%) hoger met uiteraard een nieuw record. Opvallend is dat de index zelfs even tot bijna 15% hoger stond aan het begin van de sessie. Het kwam vooral door Avis Budget Group dat 108% hoger sluit, een verdubbeling van de beurswaarde in 1 sessie. Deze extreme rally in Avis-aandelen doet meteen denken aan de rally van GameStop en andere zogenaamde meme-aandelen eerder dit jaar. Dat kwam vooral door retail-beleggers die actief zijn via Reddit's WallStreetBets en andere online forums.

Ongeveer 21% van de free float-aandelen van Avis Budget is in handen van short sellers blijkt uit de gegevens die daarover beschikbaar zijn via S3 Partners. Zoiets kan snel leiden tot een short squeeze waardoor partijen die short zitten gedwongen worden om hun posities te sluiten omdat de dekking ofwel margin niet meer aan de voorwaarden voldoet na zo'n extreme stijging van de aandelenkoers. In totaal werden partijen die short zaten in het aandeel voor maar liefst 4,3 miljard dollar getroffen. Aan de andere kant zien we maar weer dat als de beurzen hoog staan de kleinere spelers weer meer macht krijgen en met meer koopkracht bepaalde zaken kunnen aanwakkeren.

Daarom zeg ik nog steeds dat de grote spelers klaar staan om op een later tijdstip de finale tik uit te delen richting deze groep nieuwe stoorzenders voor de markt. Er komt hoe dan ook een grote crash op de beurzen, dat zie ik aan alles maar ik kan onmogelijk aangeven wanneer die zal komen. Blijf dus verstandig en rustig, wordt wel lid om de rust te bewaren en vooral om als het moment daar is mee te doen met mijn strategie.

In Europa zien we de DAX floreren maar de index is nog bezig met het inhalen op de rest na dat de DAX een tijdje zwak voor de dag kwam toen bijvoorbeeld de AEX al nieuwe records neerzette. De AEX zit nu in een fase waar er niet zoveel beweging in zit, wel denk ik dat de AEX nog tot boven de 820 punten kan geraken later deze week of volgende week. De index last even een soort pauze in en omdat Shell in een week tijd al ruim 10% verloor zal dat aandeel wel terugkomen hetgeen de AEX kan helpen. Aan de andere kant zien we die inhaalrace al bij ASML, het aandeel herpakt zich prima de afgelopen week.

Vanavond krijgen we de FED om hun strategie uiteen te doen gevolgd door een persconferentie door Jerome Powell, we zijn benieuwd of er duidelijkheid komt over het moment van afbouwen en vooral met welke stappen men dat gaat doen. Ook kan er een periode worden aangegeven wanneer de rente omhoog kan, de inflatie die oploopt kan het tijdstip vervroegen. Een ander belangrijk cijfer om naar uit te kijken is het Amerikaanse banenrapport vrijdag. De markt rekent alvast voor de maand oktober op een banengroei van 450.000.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen en ik heb al wat posities opgenomen bij de signaaldiensten. We moeten hoe dan ook blijven opletten en wachten op het juiste momentum. De maand oktober verliep voor ons hoe dan ook prima met een mooie winst, we zoeken ook deze maand naar kansen maar zeker niet gehaast, we hoeven niet zoveel acties te doen, als ze maar goed zijn zoals dat het geval was in oktober en de maanden ervoor.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we records bij de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index, de reeks zet zich door en we zitten in een sterke fase momenteel. De DAX doet het nu ook goed en sluit een fractie onder het record van september, de DAX moet nog ongeveer 50 punten hoger zien te geraken om het record te testen of er doorheen te breken. De AEX blijft na een sterke fase nu wat hangen, de index kan later doorstoten richting de 820 punten.

Dow Jones:
De Dow Jones weet zich te verder te herpakken en sluit opnieuw af met een record, het 3e op rij en al een eind boven het oude record dat rond de 35.630 punten uitkwam. Door het positieve sentiment kan de Dow Jones de reeks verder uitbreiden deze week en richting het Thanksgiving weekend (25 november).

Weerstand nu eerst rond de 36.100 punten, later kan de index doorstoten richting eerst de 36.250 en later tot rond de 36.500 punten waar ik de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, later zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan, we bekijken dan ook eerst de aangegeven niveaus.

AEX index:
De AEX wint opnieuw iets dinsdag maar de index blijft wat hangen na een lange reeks met records vorige week. Bij het verloop zien we in feite weinig verandering. Een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak boven de zone 802-805 punten. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 820-825 punten en de 835 punten voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 805 punten, later de zone 800-802 punten een duidelijke en sterke steun. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX breekt nu ook duidelijk door de zware weerstand die rond de 15.810 punten uitkwam. Na dat deze zware weerstand werd doorbroken ligt de weg nu helemaal open richting het record dat rond de 16.000 punten uitkomt. Bij een uitbraak zie ik de doelen 16.250 en 16.500 punten in beeld komen.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.190 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet opnieuw een record neer op slotbasis, dat komt nu uit op 15.650 punten. De Nasdaq blijft in de breedte sterk liggen. De Nasdaq kan de recordreeks na de uitbraak verder uitbreiden en er kan later eventueel een soort euforische top komen. Zie ook wat er met de Dow Transport gebeurde gisteren als voorbeeld.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.650 punten, later komt de 15.750 en mogelijk zelfs de 16.000 punten in beeld bij een soort euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.400 punten met daaronder de 15.325 en de 15.200 punten als steun. Later steun rond de 15.000 punten met daaronder de 14.800 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
De maand oktober werd positief afgerond met een mooie winst zoals u kunt zien via het overzicht. De maand was behoorlijk volatiel zodat veel handelen moeilijk was, daarom heb ik me beperkt tot redelijk veilige posities en dan ook niet met te grote aantallen. Dat werkt ook gezien het resultaat dat prima is.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.