Beursdagboek Trader Guy 30 oktober 2021, 10:49

...

Sterke rebound na daling met records op Wall Street

30 oktober 2021, 10:49 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag dan toch nog een rally richting het slot waardoor Wall Street records neer kon zetten. Gedurende de dag zag het er zeker niet zo goed uit, na de cijfers van Apple en Amazon die beiden wel onder druk lagen wist de markt zich via andere sectoren goed te herpakken en werden er op slotbasis een record neergezet bij de S&P 500, de Dow Jones, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de Dow Transport en de SOX index bewegen ook tot dicht bij hun record maar geraken er net niet.Weekend update 30 oktober:
Wall Street begon zwak door de reactie op de cijfers van de 2 giganten Apple en Amazon, ook Europa had er last van gedurende de sessie maar alle indices wisten zich via een rally goed te herpakken zodat Wall Street een aanval op de records kon inzetten. De records werden er ook neergezet via de Dow Jones, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500. Europa was al te ver doorgezakt om nog positief te kunnen eindigen maar zowel de AEX als de DAX sluiten met amper verlies.

De maand oktober ligt nu achter ons en het werd een zeer volatiele maand als we naar de bodem en de top kijken. De AEX kon de maand dan toch nog boven de 810 punten sluiten maar op weekbasis was de AEX de enige index die met een verlies sluit bekeken over de gehele week, de index verloor 0,25 punt. Al de andere indices die we volgen sluiten positief, de DAX verloor vrijdag iets (-7 punten) maar sluit de week 0,95% hoger en ook de CAC 40 deed het met een winst van 1,45% goed. De AEX verloor dus wat maar de index deed het juist de weken ervoor al heel goed en wist via een sterke reeks meerdere keren het record aan te scherpen. Hoe dan ook zitten we in een zeer sterke fase en kunnen ook de AEX, de CAC 40 en de DAX op zoek naar hun record de komende week.

Over de afgelopen week bekeken zien we de SOX index 2,4% hoger, de Dow Transport wint 0,85% op weekbasis. De S&P 500 wint 1,35% terwijl de Dow Jones 0,4% winst laat zien. Nasdaq wint 2,7% terwijl de Nasdaq 100 het met een winst van 3,25% de week afrond. Een sterke week op Wall Street dus.

De indices op Wall Street sluiten de maand oktober af met nieuwe recordstanden, zelfs de slechte cijfers van Apple en vooral Amazon konden beleggers niet zoveel schelen. De S&P 500, de Nasdaq Composite en de Nasdaq 100 boeken meteen ook hun grootste winst gedurende een maand tijd sinds november vorig jaar (2020). Het nieuwe record voor de Nasdaq staat nu op 15.498 punten terwijl dat bij de Nasdaq 100 uitkomt op 15.850 punten. De S&P 500 sluit ook op een nieuw record de week af en dat komt nu uit op 4605 punten. Verder zien we een nieuw record bij de Dow Jones dat uitkomt op 35.819 punten.

Dit jaar verloopt ook goed op Wall Street, we hebben de eerste 10 maanden achter de rug en de winst op jaarbasis loopt verder op. De Dow Jones staat al 17% hoger terwijl de S&P 500 al een winst van 22,6% op de teller heeft staan met nog 2 maanden te gaan. De Nasdaq zit daar tussen met een winst van 20,25%. Ook Europa doet het goed met forse plussen dit jaar, de AEX haalt al meer dan 25% ten opzichte met de slotstand van 2020.

Zo blijkt maar weer dat eerder het sentiment het verloop bepaald en niet de matige cijfers die we de afgelopen dagen binnen kregen. Van de TOP-6 bedrijven deden het er wel 4 heel goed maar de laatste 2 vielen zwaar tegen. Microsoft, Alphabet, Facebook en Tesla (dat nu ook bij de grote 6 zit) voldeden aan de verwachtingen en boeken een forse wint na de cijfers. Amazon en Apple vielen wat door de mand en verloren aan beurswaarde vrijdag.

Beleggers werden over het algemeen positief beïnvloed door het bedrijfsnieuws dat goed was en hopen op een overeenkomst voor de uitgaven van het congres zodat Biden nog wat meer kan doen om de economie vlot te trekken. Daar tegenover staat dat er een teleurstellend rapport kwam over de economische groei over het derde kwartaal maar beleggers schudden dat voorlopig nog van zich af. Ook de berichten over een mindere economische periode in China werd vooruit geschoven. Daarom blijft het positieve sentiment bepalend in deze fase, later zien we wel hoe de markten zich verder zullen ontwikkelen. We zien wel hoe de eerste week van de nieuwe maand zal opstarten.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen en heb er eentje gemist vrijdag omdat ik nog niet zeker van mijn zaak was. We moeten hoe dan ook blijven opletten en wachten op het juiste momentum, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. De maand oktober verliep voor ons prima met een mooie winst, we zoeken zeker weer naar kansen in de maand november maar zeker niet met haast, we hoeven niet zoveel acties te doen, als ze maar goed zijn zoals dat het geval was in oktober.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we records bij de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq. De AEX en de DAX lukt het niet om met een record de week af te sluiten maar het verloop blijft wel sterk zoals u kunt zien. De SOX index volgt nu ook richting het record, we hebben daar wel een reeks toppen staan dus is het de vraag of de index nu wel kan uitbreken. Nog een paar sterke dagen en ik denk dat alle indices hun record kunnen aanscherpen, meestal volgen er meer records eens ze worden bereikt.

Dow Jones:
De Dow Jones weet zich te verder te herpakken en sluit met een nieuw record, de index weet zich dus goed te herpakken vanaf de oude top die werd getest afgelopen woensdag.

Weerstand nu blijft de top van dinsdag rond de 35.900 punten, bij een verdere stijging rond de 36.000 punten weerstand. Later kan de index tot de 36.250 en de 36.500 punten oplopen waar ik de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, later zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan, we bekijken dan ook eerst de aangegeven niveaus.

AEX index:
De AEX moet weer iets inleveren vrijdag en corrigeert nu wat na een lange reeks met records. Veel is het niet en aan het verloop zien we in feite weinig verandering. Een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak van vorige week. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 820-825 punten en de 835 punten voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 805 punten, later de zone 800-802 punten een duidelijke en sterke steun. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX blijft boven de 15.500 punten en laat het 50-daags gemiddelde nu ruim achter zich. De index moest wel even ver terug maar sluit nog altijd rond de 15.700 punten. De weg richting de 15.810 punten weerstand blijft open liggen. Wat er na het bereiken van deze toch zware weerstand zal gebeuren moeten we afwachten, daarna ligt de weg open richting het record dat rond de 16.000 punten uitkomt.

Steun nu eerst de 15.600 punten, later de 15.500 en de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.140 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq begon zeer zwak aan de sessie maar wist zich helemaal te herpakken later op de avond en er werd opnieuw een record neergezet op slotbasis, dat komt nu uit op 15.498 punten ofwel net onder de 15.500 punten. Desondanks de mindere prestatie van Apple en Amazon wist de index zich sterk te houden en dat is een goed teken voor het vervolg. Dat wil zeggen dat de Nasdaq in de breedte sterk blijft liggen, de kans dat ook Apple en Amazon zich zullen aanpassen aan het positieve sentiment is groot. De Nasdaq kan de recordreeks verder uitbreiden de komende week.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.500 en de 15.650 punten, later komt de 15.750 en mogelijk zelfs de 16.000 punten in beeld bij een soort euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.400 punten met daaronder de 15.325 en de 15.200 punten als steun. Later steun rond de 15.000 punten met daaronder de 14.800 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
De maand oktober werd positief afgerond en met een mooie winst zoals u kunt zien via het overzicht. Ik ben voorzichtig gebleven tijdens het geweld aan cijfers waar de markt verschillend op reageerde. Ook was de maand zeer volatiel zodat teveel handelen moeilijk was, daarom heb ik me beperkt tot redelijk veilige posities en dan ook niet met te grote aantallen. Dat werkt ook gezien het resultaat dat prima is.

Later kies ik wel weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal gaan doen de komende sessies. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.