Beursdagboek Trader Guy 27 oktober 2021, 08:31

...

Na sterke start winstnemingen op Wall Street, weer record AEX

27 oktober 2021, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt sluit positief met nu de DAX die doortrekt, de andere indices doen het ook nog goed met records voor de Dow Jones, de S&P 500, de AEX en de Dow Transport en na een test van de topzone zet de Nasdaq 100 ook een nieuwe hoogste stand ooit neer die 9 punten hoger lag dan die van 7 september maar kon dat niet volhouden, na een terugval sluit de index nog ruim 100 punten onder de vorige top.Update woensdag 27 oktober:
Wall Street kon de winst wel behouden maar alle indices sluiten ruim onder de hoogste stand van de sessie. Beleggers werden dan toch wat zenuwachtig net voor de cijfers van Alphabet en Microsoft die nabeurs werden bekend gemaakt. De cijfers waren goed genoeg maar nogmaals, de koersen staan al torenhoog. Het is nu wachten op de reactie vandaag en uiteraard nog op de andere 2 grote bedrijven Apple en Amazon die donderdag met cijfers komen.

Europa kende een sterke dag want alle belangrijke indices zetten een stap in de positieve richting. De AEX zet nog een nieuw record neer (al het 6e op rij) en komt nu wel heel dicht bij de 820 punten uit. De DAX maakt zo te zien meteen de doorsteek naar de 15.810 punten waar de volgende weerstand wacht, daarna kan ook de DAX op zoek naar een nieuw record. Het is afwachten wat de markt gaat doen de komende dagen, we hebben een sterke periode achter de rug, we moeten nu waken voor winstnemingen van pakweg 1 tot 2%, dan is het de vraag of de DIP snel wordt opgekocht. Op Wall Street zien we die DIP al na de hoge start gevolgd door winstnemingen net voor die belangrijke cijfers van Microsoft en Alphabet.

Ook opvallend is dat Tesla zich voegt tussen de bedrijven die meer dan 1000 miljard dollar waard zijn, Tesla is nu het 6e bedrijf met een marktwaarde boven deze grens en we kunnen vanaf nu spreken van de TOP-6. Hierdoor wordt Elon Musk alleen maar rijker met een vermogen van maar liefst 240 miljard dollar uitkomt. De nummer 2 is nu Jeff Bezos van Amazon met een vermogen van 190 miljard dollar. Wat we van Tesla moeten denken weet ik niet, het bedrijf is nu wel zeer veel waard maar we leven in een wereld waar alles kan. Short gaan in dit soort bedrijven is enorm gevaarlijk, hetzelfde kunnen we zeggen van de Bitcoin, logischer wijze zou je dat wel willen maar om het te doen moet je wel heel veel risico willen nemen. De risk-reward is nu veel te gevaarlijk.

Vandaag maar even de reactie afwachten op de cijfers van gisteren, die waren goed maar of dat de koersen nog hoger kan stuwen moeten we afwachten. Er komen vandaag ook nog heel wat bedrijven met cijfers waaronder Mc Donalds, Boeing, General Motors en Ford. Meer uit de traditionele hoek deze keer, morgen nabeurs nog Apple en Amazon waar veel beleggers op wachten. Dan hebben we het meeste al achter de rug.

Naast de kwartaalcijfers die over het algemeen goed vallen tot nu toe zitten we in een periode waar het verloopt van de markt vaak positief is, tussen de start van de 3e kwartaalcijfers tot rond Thanksgiving (25 november) verloopt de markt 9 van de 10 keer positief. Dat is uiteraard geen zekerheid maar nu de indices dicht bij of al door hun hoogste stand ooit uitkomen zit een vervolg van de rally er nog in de komende weken. Maar nogmaals, enige voorzichtigheid is nu belangrijk.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen maar we moeten opletten en wachten op een kans, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet. De kans is nu groter dat ik weer wat long posities zal gaan opnemen dan dat ik voor short ga kiezen. Als ik instap moeten we wel een tijdje kunnen blijven zitten.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we een sterk verloop bij alle indices met nu ook de DAX die de doorsteek maakt naar de volgende hindernis die rond de 15.810 punten wacht. Verder een nieuw record voor de AEX (6e op rij) en de Dow Jones, ook de S&P 500 zet een nieuw record neer op slotbasis. De Nasdaq geraakt net niet tot boven het volgende record maar moest er net onder omlaag, de index staat er niet ver onder en er zal nog een sterke sessie nodig zijn om een nieuw record te bereiken. De SOX viel gisteren na een sterke start ook terug. Op zich een dubbele beweging, eerst fors hoger om daarna op Wall Street fors in te moeten leveren.

Dow Jones:
De Dow Jones zet opnieuw een recordslot neer, het 3e op rij wat de uitbraak bevestigt. De index moet wel door de 35.900-36.000 punten zien te geraken om verder door te stoten. De kans daarop is redelijk groot maar het moet wel nog gebeuren.

Weerstand nu eerst de top van gisteren op 35.900 punten, bij een verdere stijging rond de 36.000 punten weerstand. Later kan de index tot de 36.250 en de 36.500 punten oplopen waar ik de volgende richtpunten zie uitkomen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt wel dat de positieve flow de overhand krijgt.

Steun nu eerst de 35.630 punten ofwel de eerdere top, later zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan, we bekijken dan ook eerst de aangegeven niveaus.

AEX index:
De AEX bereikt weer een nieuw record met een slot op 816,91 punten na een positieve sessie, het is al het 6e record op rij voor de AEX. Een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak van vorige week. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 820-825 punten en de 835 punten voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 812 en later rond de 805 punten, later de zone 800-802 punten. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX zet nu echt door boven de 15.500 punten en laat het 50-daags gemiddelde ruim achter zich op slotbasis. De index sluit rond de 15.750 punten en de weg tot de 15.810 punten weerstand ligt nu helemaal open. Wat er na het bereiken van deze toch zware weerstand zal gebeuren moeten we afwachten, daarna ligt de weg open richting het record dat rond de 16.000 punten uitkomt.

Steun nu eerst de 15.600 punten, later de 15.500 en de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.140 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq begon heel sterk maar moest inleveren later op de avond net voor de cijfers van Microsoft en Alphabet, de index kon nog net in de plus eindigen na eerst 180 punten hoger te hebben gestaan en zo bijna een nieuw record wist te bereiken. Zoals ik al aangaf zien we een DIP tijdens de sessie en dat kan ervoor zorgen dat die al grotendeels is geweest. We moeten de komende dagen afwachten, komt er nog een aanval op het record?

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.400 punten, later bij een uitbraakt rond de 15.500 en de 15.650 punten weerstand. Steun zien we nu eerst rond de 15.200 punten, later rond de 15.000 punten met daaronder de 14.800 en de 14.650 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, er werd al 2 keer winst genomen op de posities deze maand tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn, tot nu toe kan ik weinig doen door dat de markt niveaus bereikt die nog niet aangeven welke kant het zal opgaan. De cijfers van de grote 5 zullen het verdere verloop grotendeels bepalen.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.