Beursdagboek Trader Guy 29 oktober 2021, 08:29

...

Record voor Nasdaq en SP 500, AEX moet stapje terug

29 oktober 2021, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een sterke sessie op Wall Street met records, nu ook de Nasdaq die de hoogste stand ooit neerzet op slotbasis. De S&P 500 zet ook weer een nieuw record neer donderdag. De Dow Jones lukt het niet al komen we er weer heel dicht bij na de sterke sessie van gisteren. Europa moest wat inleveren, de AEX verloor ruim 3 punten terwijl de DAX 9 punten moest inleveren. Vanmorgen zien we vooral bij de Nasdaq future een terugval na de cijfers van Apple en Amazon, die vielen niet goed merken we. De markt blijft over het algemeen nog positief en vooral ook veerkrachtig.Update vrijdag 29 oktober:
Wall Street lag er sterk bij met een slot rond het hoogste punt van de sessie, een record kwam er bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500. De Dow Jones sluit ook sterk en weet net geen record neer te zetten. Opvallend was dat beleggers vertrouwen hadden in de cijfers van Apple en Amazon die nabeurs kwamen, die vielen daarna niet goed en zetten de futures lager vanmorgen. Het is nu wachten op de echte reactie van de markt vanmiddag. Apple deed het net iets beter dan werd verwacht maar dat lijkt niet voldoende zo te zien terwijl Amazon niet aan de verwachtingen kon voldoen..

De CFO van Apple vertelde analisten dat de aanhoudende leveringsbeperkingen (tekort aan chips) de omzet met ongeveer 6 miljard dollar lager deed uitkomen en dat de schade voor het komende kwartaal nog groter kan worden. De meest getroffen producten waren de iPhone, de iPad en de Mac. Het is niet zo dat Apple minder vraag kreeg voor producten maar wel dat ze die niet kunnen leveren. Apple verloor nabeurs 3,5%.

Amazon rapporteerde een grotere dan verwachte daling van de inkomsten, met daar tegenover een enorme stijging van de uitgaven. Amazon probeerde het personeel te versterken en wil de ongekende problemen met de toelevering aan te pakken. Amazon rapporteerde over het derde kwartaal een winst per aandeel van 6,12 dollar, dat is een daling van bijna 50% ten opzichte van een jaar geleden en vooral ook fors lager dan de gemiddelde verwachting van analisten die uitgingen van 8,90 dollar per aandeel. Amazon verloor nabeurs 4%.

In Europa zien we amper verandering bij de DAX terwijl de AEX vooral door Shell met verlies sluit. Beide indices blijven bekeken over de afgelopen weken wel nog sterk liggen. Vanmorgen zien we bij de AEX en de DAX een lagere start, beide indices kunnen dus hun steun opzoeken.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen maar we moeten opletten en wachten op een correct momentum, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet. Als ik instap moeten we wel een tijdje kunnen blijven zitten.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we dat de AEX wat terug moet, de DAX blijft wat hangen terwijl de Dow Jones een groot deel van het verlies van woensdag goedmaakt. De Nasdaq zet een record neer net als de Nasdaq 100, het is dan toch net op tijd (voor de cijfers van Apple en Amazon) gelukt om het voor elkaar te krijgen. De SOX won 2,35% wat ook heel sterk is maar een record zat er nog niet in. Naast de Nasdaq zien we ook weer een record bij de S&P 500. Ben benieuwd hoe het vandaag verder zal verlopen, de futures staan vanmorgen wel wat lager.

Dow Jones:
De Dow Jones weet zich te herpakken maar er zat geen nieuw record in deze keer, de index weet zich wel goed te herpakken vanaf de oude top die werd getest woensdag.

Weerstand nu blijft de top van dinsdag rond de 35.900 punten, bij een verdere stijging rond de 36.000 punten weerstand. Later kan de index tot de 36.250 en de 36.500 punten oplopen waar ik de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, later zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan, we bekijken dan ook eerst de aangegeven niveaus.

AEX index:
De AEX moet weer wat inleveren en corrigeert wat na een lange reeks met records. Veel is het niet dus aan het verloop zien we in feite weinig verandering. Een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak van vorige week. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 820-825 punten en de 835 punten voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 812 en later rond de 805 punten, later de zone 800-802 punten. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX blijft boven de 15.500 punten en laat het 50-daags gemiddelde nu ruim achter zich. De index sluit rond de 15.700 punten en de weg tot de 15.810 punten weerstand blijft open liggen. Wat er na het bereiken van deze toch zware weerstand zal gebeuren moeten we afwachten, daarna ligt de weg open richting het record dat rond de 16.000 punten uitkomt.

Steun nu eerst de 15.600 punten, later de 15.500 en de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.140 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het voor elkaar, er werd een record neergezet op slotbasis een fractie boven het vorige record dat begin september werd neergezet. Dat gebeurde net voor dat Apple en Amazon met cijfers kwamen nabeurs, die vielen wat tegen en beide aandelen moesten nabeurs inleveren. De Nasdaq future staat vanmorgen dan ook wat lager. Het is nu wachten op de start van Wall Street om te zien hoe de markt echt zal reageren op de cijfers. Tot nu toe een record op de borden en we weten dat het vaak niet bij 1 record blijft, mogelijk kunnen we de DIP kopen maar dan wel voorzichtig.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.500 en de 15.650 punten, later komt de 15.750 en mogelijk zelfs de 16.000 punten in beeld bij een soort euforische uuitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.400 punten met daaronder de 15.200 punten. Later steun rond de 15.000 punten met daaronder de 14.800 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, er werd al 2 keer winst genomen op de posities deze maand tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn, tot nu toe kan ik weinig doen door dat de markt niveaus bereikt die nog niet aangeven welke kant het zal opgaan. De cijfers van de grote 5 zullen het verdere verloop grotendeels bepalen.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.