Beursdagboek Trader Guy 8 november 2021, 08:15

...

Wat winstnemingen kunnen we verwachten, later weer omhoog?

8 november 2021, 08:15 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

De verwachte winstnemingen zouden deze week wel eens op gang kunnen komen, nogmaals zeg ik erbij dat de rally slechts een korte onderbreking kan krijgen om later richting Thanksgiving weer op gang te komen met dan nog wat nieuwe records. De rally van de afgelopen weken was echter wat te stevig zodat er even een pauze kan komen. Vooral de indices die fors hoger en vooral zonder onderbreking hoog staan kunnen 2 tot 3% inleveren door winstnemingen.Update maandag 8 november:
Hoe dan ook denk ik niet dat het allemaal nog veel beter kan gaan verlopen wat betreft de beurzen dan hetgeen we de afgelopen weken hebben gezien. Door het verloop moeten we aannemen dat het nu tijd wordt om rekening te houden met een meer onstuimige verloop van de markten richting het einde van het jaar. Met andere woorden, de volatiliteit die nooit is weg geweest kan opnieuw een grote rol spelen en dan in beide richtingen. Wie op de beurs wil overleven in zo'n fase zal voorzichtig moeten blijven en vooral met minder risico moeten werken ofwel de aantallen die men aankoopt verminderen en vooral ook waar dat nodig is de stoploss nemen.

Als we naar vorige week terugkijken dan ging werkelijk alles goed wat goed had kunnen gaan want de FED deed precies wat iedereen dacht door aan te kondigen om te rustig te beginnen met het afbouwen van haar opkoop programma en gaf meteen ook aan dat de rente nog een tijdje ongewijzigd zal blijven. Verder viel het banenrapport van oktober dat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt goed met een grotere toename van banen in de particuliere sector en er was een daling van het werkloosheidscijfer.

Daar bleef het niet bij want Pfizer kondigde aan dat het antivirale middel tegen COVID-19 beter blijkt te werken dan dat van Merck op basis van voorlopige gegevens. En als klap op de vuurpijl werd het infrastructuurplan na een stemming in het Huis ook nog goed gekeurd wat voor Biden een grote overwinning is.

Sterke week voor de markten:
De markt vond het dus allemaal geweldig want de Dow Jones zet opnieuw een record neer vrijdag en steeg de afgelopen week 508 punten of 1,4%, de S&P 500 deed het met 2% winst nog iets beter. De tech indices lieten ook een sterk verloop zien de afgelopen week, de Nasdaq won 3,1% terwijl de Nasdaq 100 met 3,2% winst de week kon afronden. De grootste stijgers op Wall Street de afgelopen week waren de small-cap index Russell 2000 met een winst van maar liefst 6,1%, de Dow Transport index met een winst van 5,9% en de SOX index met een winst van 8,8%. Beetje overdreven allemaal maar juist daarom denk ik dat de euforische fase op zijn eind loopt.

In Europa ook plussen op weekbasis, de AEX geraakt 1,1% hoger terwijl de DAX 2,35% winst boekt. De Franse CAC 40 deed het met een winst van 3,1% zelfs nog iets beter en sluit voor het eerst de week af boven de 7000 punten.

De markt heeft een lange weg omhoog achter zich liggen nu sinds de correctie fase van eind september en begin oktober. Toen ging alles mis wat er mis kon gaan, nu gaat alles goed wat er goed kan gaan en zo zie je maar weer dat de markten zo kunnen omslaan, ook nu kan dat weer gaan gebeuren.

Het blijft echter een vreemde rally, aan de ene kant is de stijging van de S&P 500 te danken aan de grote 7 aandelen, waaronder Tesla, Microsoft, Nvidia en Alphabet maar ook andere sectoren bewegen nu mee omhoog door de euforie die er nu heerst. Veel beleggers zijn nu helemaal in de wolken en denken alleen maar dat alles nog hoger zal geraken, dat wil ik niet ontkennen maar ik wil er wel bij zeggen dat het moment van een draai heel dichtbij komt vanaf nu. En nogmaals, er is niet veel voor nodig om iedereen weer de andere kant op doen te kijken, zo snel gaat alles in deze fase, de volatiliteit blijft behoorlijk huishouden.

We gaan het zien deze week, verwacht er niet teveel meer van want de afgelopen dagen zorgen voor een extreem euforisch gevoel waardoor men denkt dat er niets kan gebeuren en juist dan moet je gaan opletten. Zelf heb ik rond de toppen en de duidelijke weerstand wat kleine short posities opgenomen voor mezelf en ook voor de leden (via SMS en mail).

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar nieuwe kansen, donderdag heb ik winst genomen bij de signaaldiensten op de posities die we open hadden staan. Bij alle abonnementen staat er voor deze maand (november) al een winst terwijl de maand oktober ook werd afgerond met een mooie winst. We blijven zoeken naar kansen deze maand maar zeker niet gehaast, we hoeven in feite niet zoveel acties te doen, als ze maar goed zijn zoals dat het geval was in oktober en de maanden ervoor. Vrijdag heb ik rond de top nog wat kleine posities opgenomen omdat de weerstand werd bereikt.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we opnieuw records bij de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index. Ook de DAX geraakt nog iets hoger met een record, de DAX doet nu ook mee maar blijf opletten vanaf nu gezien het recente verloop dat om een correctie roept, op zijn minst winstnemingen voor een paar dagen. De AEX moest wat inleveren deze keer, na een sterke start begonnen de winstnemingen vanaf de 825 punten. Het recente verloop van de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index is best indrukwekkend en nogal stijl zoals u kunt zien hieronder, een correctie zou normaal zijn vanaf nu.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt opnieuw door na dat de index even een pas op de plaats maakte, er staat opnieuw een record op slotbasis, de index zet dat nu neer op 36.328 punten terwijl de index gedurende de sessie even tot 36.485 punten wist te geraken. De Dow Jones raakt nu zoals veel indices de lijn over de toppen waar we weerstand kunnen verwachten, vanaf nu moeten we opletten voor winstnemingen bij alle indices, iets van 2 tot 3% kan er wel af. Daarna richting het Thanksgiving weekend (25 november) kan er een nieuwe aanval op de records komen.

Weerstand nu eerst rond de 36.500 punten, later kan de index doorstoten richting eerst de 36.750 en zelfs al tot rond de 37.000 punten waar ik nu de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 36.000 en de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, daarna zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan.

AEX index:
De AEX begon vrijdag sterk maar moest dan toch inleveren later op de dag, geen nieuw record op slotbasis maar wel werd de hoogste stand ooit aangescherpt en die komt nu uit op 824,72 punten. Bij het verloop op de mid-lange termijn zien we in feite weinig verandering, een rally richting de 840-850 punten zit er nog altijd in na de uitbraak boven de zone 802-805 punten. Wel zien we eerst nog weerstand rond de 823-825 punten met later rond de 830-835 punten weerstand voor dat de index door kan stoten richting de zone 840-850 punten zone. De index kan wel even te maken krijgen met winstnemingen volgende week, dat is zo voor alle indices die we volgen door dat er een zware weerstand werd bereikt vrijdag.

Steun zien we nu eerst rond de 810 punten, later de oude topzone tussen de 800-805 punten een waar er nu een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX zet de stijging voorzichtig door en het record ofwel de hoogste stand ooit werd nog iets hoger gezet. Bij een definitieve uitbraak zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen. Wel verwacht ik net als bij de andere indices eerst winstnemingen, er kan makkelijk 2 tot 3% af voor dat er een nieuwe aanval op de topzone komt.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.225 punten. Denk eraan dat het snel kan gaan bij de DAX eens er een top staat.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet opnieuw een record neer op slotbasis, dat komt nu uit op 15.971 punten, de index geraakte gedurende de sessie wel even boven de 16.000 punten (16.053) om daarna terug te vallen. De Nasdaq blijft in de breedte sterk liggen en we zien dat alle sectoren binnen de tech deze keer meedoen. Wel opletten vanaf nu want de rode lijn over de toppen wordt nu aangetikt en we zien toch een soort euforie optreden binnen de tech sectoren. Ik verwacht een terugval van 2 tot 3% door winstnemingen de komende week, dat zal niet zoveel veranderen aan de trend die nu heerst.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000-16.050 punten, later komt de 16.250 en mogelijk zelfs de 16.500 punten in beeld bij een soort extreme euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.800, de 15.600 en de 15.400 punten met daaronder de 15.325 punten als steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
De maand oktober werd positief afgerond met een mooie winst, de maand was behoorlijk volatiel zodat veel handelen moeilijk was, daarom heb ik me beperkt tot redelijk veilige posities en dan ook niet met te grote aantallen. Dat werkt goed op die manier gezien het resultaat.

Donderdag werden de eerste posities voor deze maand (november) gesloten met winst begint de nieuwe maand meteen goed. Vrijdag werden er rond de weerstand een paar short posities opgenomen omdat ik een terugval van 2 tot 3% verwacht.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

8 november 2021, 10:46

Klopt het dat ik dit bericht niet per mail heb ontvangen, zoals gebruikelijk?

Met vriendelijke groet,
[email protected]

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.