Beursdagboek Trader Guy 9 november 2021, 08:05

...

Weer records op Wall Street, AEX moet opnieuw wat inleveren

9 november 2021, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De week start verdeeld met op Wall Street toch opnieuw records terwijl we de AEX en de DAX wat zien twijfelen. Vooral de sectoren die met de infrastructuur te maken hebben kenden een sterke sessie, andere sectoren moesten wat inleveren door winstnemingen. Wel zien we de SOX index opnieuw met een zeer sterke sessie, de index won 1,25% en zet de enorm sterke reeks door.Update dinsdag 9 november:
Als we naar de markt kijken blijft het nodig om even in je arm te knijpen en dan vooral bij sommige aandelen vraag je je af hoe dat verloop te verklaren is. We zitten in een fase van euforie, hebzucht en vooral het geloof dat de markten niet meer terug kunnen. Aandelen uit de TOP-6 kunnen straks al nieuw lid verwelkomen als het zo doorgaat want Nvidia sprint met een beurswaarde van bijna 800 miljard nu ook richting de club van bedrijven met 1000 miljard aan beurswaarde na de afgelopen stijging. We zien ook zeer grote stappen vooruit bij Microsoft die al de 337 dollar aantikt. Apple en Amazon blijven achter, ze verloren weer wat door dat hun cijfers niet goed genoeg waren.

De euforie of een gedeelte daarvan kwam door het goedgekeurde infrastructuur plan in de VS waar veel oude wegen, verbindingen, bruggen en internet voorzieningen onder handen worden genomen. De machinebouwers, wegenbouwers en andere bedrijven die in deze sector werkzaam zijn profiteerden er goed van. Ook de financiële waarden boeken wat winst omdat de FED aangaf om in 2022 al met een renteverhoging te komen. De markt kende dus een sterke start van de week op euforie maar aan de andere kant zien we ook dat de markt het niet tot het slot kan volhouden. Ik verwacht dat er toch een top aan zit te komen of dat er op zijn minst winstnemingen gaan komen vanaf deze niveaus.

De Dow Jones zet het record nu op 36.432 punten, de S&P 500 bereikt een recordslot op 4701,7 punten en dus een nieuwe grens (4700). De Nasdaq scherpt het record aan tot 15.982 punten, de SOX index won 1,25% tot 3803. punten. De Nasdaq 100 verloor dan weer wat en zet geen record neer. In Europa verloor de AEX 2,1 punten, de DAX sluit 8 punten lager. Alleen de CAC 40 sluit in de plus met een nieuw record dat nu op 7047 punten uitkomt.

We gaan merken hoe de week verder zal verlopen, zelf verwacht ik er niet teveel meer van want de afgelopen dagen zorgen voor een extreem euforisch gevoel waardoor men denkt dat er niets kan gebeuren en juist dan moeten we gaan opletten. Zelf heb ik rond de toppen en de duidelijke weerstand wat kleine short posities opgenomen voor mezelf en ook voor de leden (via SMS en mail).

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets

Zoeken naar kansen ofwel een goed momentum:
Ik blijf uiteraard zoeken naar nieuwe kansen, donderdag heb ik winst genomen bij de signaaldiensten op de posities die we open hadden staan. Bij alle abonnementen staat er voor deze maand (november) al een winst terwijl de maand oktober ook werd afgerond met een mooie winst. We blijven zoeken naar kansen deze maand maar zeker niet gehaast. Vrijdag heb ik rond de top al wat kleine posities opgenomen omdat de weerstand werd bereikt.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we opnieuw records bij de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX index. De reeks wordt doorgezet maar we zien ook dat de rem er een beetje op komt nu door dat veel indices hun zware weerstand bereiken. Europa kon niet volgen, de AEX en de DAX verloren wat maar blijven we dicht bij hun record.

Dow Jones:
De Dow Jones trekt opnieuw door, er staat opnieuw een record op slotbasis, de index zet het record nu op 36.432 punten terwijl de index gedurende de sessie even tot 36.565 punten wist te geraken. De Dow Jones raakt nu zoals veel indices de lijn over de toppen waar we weerstand kunnen verwachten, vanaf nu moeten we opletten voor winstnemingen bij alle indices, iets van 2 tot 3% kan er wel af. Daarna richting het Thanksgiving weekend (25 november) kan er een nieuwe aanval op de records komen maar de oplopende weerstandslijn blijft ook daarna belangrijk.

Weerstand nu eerst rond de 36.500 punten, later kan de index doorstoten richting eerst de 36.750 en zelfs al tot rond de 37.000 punten waar ik nu de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 36.000 en de 35.630 punten, later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, daarna zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment omslaan.

AEX index:
De AEX krijgt het rondom de zone 820-825 punten moeilijk en moet wat terug, de index sluit onder de 820 punten. Ook bij de AEX zien we de oplopende weerstandslijn nu als een zware weerstand. De AEX tikt die lijn aan maar geraakt er niet door voorlopig. Winstnemingen liggen op de loer vanaf nu. Weerstand zien we tussen de 820 en de 825 punten, later de 830 en de 835 punten als weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 810 punten, later de oude topzone tussen de 800-805 punten een waar er nu een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX blijft voorlopig haperen rond de weerstand en geraakt niet verder, de 16.000-16.050 punten blijft voorlopig een zware weerstand. Bij een definitieve uitbraak door deze weerstand zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen. Wel verwacht ik net als bij de andere indices eerst winstnemingen, er kan makkelijk 2 tot 3% af voor dat er een nieuwe aanval op de topzone komt.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.225 punten. Denk eraan dat het snel kan gaan bij de DAX eens er een top staat.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet opnieuw een record neer op slotbasis, dat komt nu uit op 15.982 punten, de index geraakte gedurende de sessie net als afgelopen vrijdag weer even boven de 16.000 punten (16.038) om daarna terug te vallen. De Nasdaq blijft in de breedte sterk liggen en het waren vooral de semi conductor aandelen die de index overeind houden. Wel opletten vanaf nu want de rode lijn over de toppen wordt aangetikt en we zien toch een soort euforie optreden binnen de tech sectoren. Ik verwacht een terugval van 2 tot 3% door winstnemingen deze week, dat zal niet zoveel veranderen aan de trend die nu heerst.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000-16.050 punten, later komt de 16.250 en mogelijk zelfs de 16.500 punten in beeld bij een soort extreme euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.800, de 15.600 en de 15.400 punten met daaronder de 15.325 punten als steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
De maand oktober werd positief afgerond met een mooie winst, de maand was behoorlijk volatiel zodat veel handelen moeilijk was, daarom heb ik me beperkt tot redelijk veilige posities en dan ook niet met te grote aantallen. Dat werkt goed op die manier gezien het resultaat. Deze maand staat er ook al een positief resultaat na dat we winst hebben genomen op wat long posities afgelopen donderdag.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.