Beursdagboek Trader Guy 11 november 2021, 08:26

...

Nasdaq onderuit, DAX als een blok rond de 16.000

11 november 2021, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wall Street moest best wat inleveren gisteren met vooral de tech aandelen die het moeilijk kregen, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX verloren behoorlijk en lijken onderweg naar hun steunzone ofwel de eerdere uitbraak niveaus. Een index die sterk blijft liggen maar nog geen uitbraak kan forceren is de DAX, de index draait nu al dagen rondom de belangrijke 16.000 punten waar het record van augustus uitkomt. De DAX scherpt de records nog wel voorzichtig aan maar kan niet uitbreken. Een index om in de gaten te houden zodra het sentiment weer beter wordt.Update donderdag 11 november:
Wall Street krijgt dus te maken met winstnemingen, de indices daar zijn op zoek naar steun om vanaf dat punt mogelijk sterk te draaien richting het Thanksgiving weekend. Het zou me niet verbazen dat er een nieuwe rally op gang komt om de toppen op te zoeken en ze mogelijk zelfs te doorbreken. Zo ver is het nog niet, even goed kijken wat het vervolg wordt vanaf nu, mogelijk nog iets lager om daarna stevig te herstellen. Let erop dat het tijdens de sessie kan gebeuren dat de steun wordt getest om daarna in de avond weer stevig in de plus te sluiten. Het opkopen van een DIP kan voor een versnelling omhoog zorgen.

We blijven voorzichtig nu, we zien kansen maar we moeten zeker niet te snel en te gretig gaan handelen in deze fase, ik moet de markt goed aanvoelen en het juiste momentum zien te kiezen. Te vroeg instappen, waarschijnlijk long, zou jammer zijn maar aan de andere kant moeten we ook deze kans durven te nemen nu de indices een interessant punt naderen. Er lopen nu even geen posities want we hebben dinsdag winst genomen op de short posities waardoor het resultaat deze maand verder oploopt.

Er komen mogelijk snel weer nieuwe kansen, dus blijf alert voor de mail en de SMS die ik ga versturen. U kunt meedoen door lid te worden via een proefabonnement dat loopt tot 1 januari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street krijgen het zoals verwacht even wat moeilijker en moeten terug, het valt op dat men snel deze ronde winstnemingen wil afronden om daarna richting het Thanksgiving weekend de draad ook snel weer wil oppakken. De Nasdaq en de SOX die voorop liepen bij de recente rally krijgen de grootste tikken wat ook logisch is. Ik gaf al aan dat er een 2 tot 3% correctie zou komen bij deze indices, we zijn er al bijna. Let op want het opvangnet is sterk en veerkrachtig, na het testen van de oude toppen kunnen deze indices heel snel weer herstellen.

De Dow verloor wat maar veel minder dan de tech indices, de S&P 500 zit daar tussen maar is ook bezig met winstnemingen na een zeer sterke fase. Opvallend is dat de DAX als een blok rond de weerstand blijft draaien en afwacht op wat er komt. De AEX moest weer wat inleveren na een volatiele sessie.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt verder vanaf de zware weerstand die rond de 36.500-36.600 punten uitkomt en nu elke dag iets hoger uitkomt door de oplopende lijn over de toppen vanaf begin mei. Het lijkt erop dat de Dow Jones even terug moet naar de oude toppen die tussen de 35.500 en de 35.750 punten uitkomen om vanaf daar de draad weer op te pakken richting het Thanksgiving weekend. We gaan zien hoe de komende dagen gaan verlopen, de markt kan volatiel blijven en dagelijks een behoorlijke beweging laten zien.

Weerstand nu eerst rond de 36.250 punten met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten, later mocht er een uitbraak komen dan kan de index doorstoten richting eerst de 36.750 en zelfs tot de 37.000 punten waar ik dan de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 36.000 met daar net onder eerst nog de 35.750 steun om later uit te komen bij de 35.630 punten waar de oude top uitkomt. Eerst deze belangrijke niveaus in de gaten houden, daarna kijken we verder wat betreft de Dow Jones.

AEX index:
De AEX zit in een mindere fase en de index test al even de 808-810 punten zone waar we de eerste steun zien uitkomen. Op de grafiek is ook duidelijk te zien dat de lijn over de toppen de index terugstuurt, voorlopig is de weerstand te zwaar. Wel voorzie ik een stevige steun rond de 800-803 punten waar het uitbraak niveau wacht, pas als de AEX daar onder zakt ziet het er snel minder goed uit. De AEX starte de sessie trouwens wel sterk op met een test van de 820 punten in de ochtend. Die 820-825 punten zone blijft een zware weerstand voorlopig.

Steun zien we nu eerst rond de 808-810 punten, later de oude topzone tussen de 800-803 punten een waar er nu een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX blijft nog altijd haperen rondom de weerstand ofwel de topzone en geraakt voorlopig niet verder, de 16.000-16.050 punten blijft een zware weerstand. Het is opvallend nu de DAX daar geraakt de index deze zone stevig weet vast te houden. Bij een definitieve uitbraak door deze weerstand zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen en bij een uitbraak kan het snel gaan. De winstnemingen die we wel op Wall Street zien blijven uit bij de DAX en nogmaals, dat is opvallend. Wel opletten de komende dagen wat betreft de DAX.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.260 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg een dreun omlaag en lijkt onderweg naar de steunlijnen die we rond de 15.400-15.425 punten zien uitkomen. Dat is de lijn over de vorige top (begin september) en het 20-daags gemiddelde. Daar kan er zich een bodem vormen ofwel dat kan een interessant punt worden waar men weer instapt om richting het Thanksgiving weekend nieuwe toppen te bereiken. Let wel, ik zie daar een kans maar het is absoluut geen zekerheid want we weten nooit in deze markt waar alles behoorlijk overgewaardeerd blijft.

Weerstand zien we nu eerst rond de 15.800 punten, later weer de topzone 16.000-16.050 punten en de 16.250 punten. Daarna bij een extreem omhoog kan de 16.500 punten in beeld komen als doel. Steun zien we nu eerst rond de 15.600 met al snel daaronder de belangrijke zone 15.400-15.425 punten. Bij een verdere daling steun rond de 15.325 punten en de 15.250 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
Dinsdag werd de winst genomen op de short posities, het resultaat voor deze maand loopt zo weer wat op. Het handelen verloopt prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er in 2021 heel goed voorstaan en het doel eigenlijk al ruim werd bereikt, we hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen nog genoeg kansen zo te zien.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.