Beursdagboek Trader Guy 10 november 2021, 08:26

...

Nu even een stapje terug, mogelijk hoger richting Thanksgiving

10 november 2021, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt kon geen nieuwe records meer neerzetten gisteren, alle indices verloren wat met de Nasdaq voorop. Er werd nog een poging ondernomen om opnieuw hoger te geraken maar onder andere de Dow Jones liet het de gehele tijd afweten. De tech begon wel nog sterk maar moest ook omlaag later op de avond. De AEX verloor opnieuw en lijkt onderweg richting de steunzone 805-808 punten. Verder zien we dat Tesla plots te maken krijgt met de zwaartekracht, het aandeel moest opnieuw fors inleveren.Update woensdag 10 november:
Wall Street sluit dus lager dinsdag en dat na een lange reeks met nieuwe records, vooral bij de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500 waar vooral de zwaargewichten als Alphabet, Microsoft, Tesla, Facebook, Nvidia, Apple en Amazon hun stempel drukken op deze indices. De recente rally werd een van de langste sinds meer dan 2 jaar voor de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de S&P 500. Maandag wist de S&P 500 het 8ste record op rij neer te zetten en dat was de langste reeks records sinds april 2019.

De S&P 500 verloor 0,35% terwijl de Dow Jones 0,3% moest inleveren, de Nasdaq verloor 0,6%, de Nasdaq 100 sluit 0,7% lager terwijl de SOX index vrijwel vlak sluit (-0,07%). In Europa verloor de AEX index 0,3% terwijl de DAX en de Franse CAC 40 met 0,05% verlies nagenoeg vlak sluiten.

Vooral de consumptie sector, de financiële sector en de tech sector lagen onder vuur dinsdag. Dat er een pauze zou komen gaf ik al aan na deze stevige rally en daar zorgt nu ook de weerstand die we op elke grafiek zien voor. De volatiliteit is de afgelopen dagen wat aan het toenemen en dat zelfs bij de oplopende markt, dat wil zeggen dat er in feite nog wat meer daling aan zit te komen of dat we in ieder geval dicht bij een echte top staan. Let wel, de markten kunnen eerst best nog wat omhoog, een overdrijving zit er nog altijd in al hebben we de afgelopen week al een en ander gezien wat overdrijving betreft. Dat bij enkele indices en vooral ook bij enkele aandelen (Tesla, Microsoft en Nvidia).

Wat ook nog opviel wat dat het halfjaarlijkse rapport van de FED over financiële stabiliteit liet zien dat de meeste beleggingscategorieën te hoog gewaardeerd zijn momenteel. De koerswinstverhoudingen waren nog nooit zo hoog als nu terwijl ook de staatsleningen en bedrijfsobligaties relatief duur zijn. De FED gaf aan dat het risico van een bubbel aanzienlijk is. Als de FED al zoiets uit dan moeten we denk ik echt gaan opletten en komen alle argumenten die ik al aangaf samen. Nogmaals zeg ik erbij dat een bubbel lang kan aanhouden dus ik kan onmogelijk zeggen dat we nu een top hebben staan. Wel zie ik een gedrag op de markten dat aangeeft dat we er niet ver meer vanaf zitten. Ik probeer zo lang mogelijk mee te bewegen met de golven die er komen maar voorzichtig en

We hebben winst genomen op de short posities gisteren (dinsdag) waardoor het resultaat deze maand verder oploopt. Er komen snel nieuwe kansen, dus blijf alert voor de mail en de SMS die ik ga versturen. Zeer waarschijnlijk wordt het een long positie ofwel ik zoek de bodem van de DIP om in te stappen met wat kleine posities.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Deze keer geen records meer al kwam de markt nog wel goed uit de startblokken, later op de dag kwam er meer druk op te staan en vrijwel alle indices sluiten negatief de sessie af. De winstnemingen die ik verwachte komen op gang maar aan de andere kant moeten we opletten voor een hernieuwde start van de rally van we staan natuurlijk nog dicht bij de toppen. Even een correctie mogelijk nu maar veel meer dan 2-3% bij sommige hoogvliegers zal het niet zijn. Dan kunnen we weer naar wat long posities kijken.

Dow Jones:
De Dow Jones moet na het bereiken van de weerstand inleveren al blijft de daling nog beperkt tot 0,3%. Net als veel indices bereikt de Dow Jones de lijn over de toppen waardoor die weerstand voor verkopers (winstnemingen) zorgt. De komende dagen worden belangrijk voor het vervolg, als de Dow Jones onder de 36.300 punten sluit dan kan de index weer terug tot rond de oude top die we zien op 35.630 punten. Eerst nog een paar dagen omlaag om daarna weer nieuwe toppen neer te zetten is goed mogelijk.

Weerstand nu eerst rond de 36.500 punten, later kan de index doorstoten richting eerst de 36.750 en zelfs al tot rond de 37.000 punten waar ik nu de volgende richtpunten zie uitkomen.

Steun nu eerst de 36.200 met later de 36.000 en de 35.630 punten waar de oude top uitkomt. Later vooral de zone 35.450-35.500 punten ofwel de eerdere toppen van augustus, daarna zien we rond de 35.250-35.300 punten steun met snel daaronder de 35.000 punten. Pas onder die 35.000 punten kan het sentiment echt omslaan.

AEX index:
De AEX krijgt het rondom de zone 820-825 punten moeilijk en moet gestaag wat terug, de index sluit al voor de 3e sessie op rij onder de 820 punten. Ook bij de AEX zien we de oplopende weerstandslijn nu als een zware hindernis waardoor de index stilvalt en wat moet inleveren. Weerstand zien we nu duidelijk tussen de 820 en de 825 punten, later komen de 830 en de 835 punten in beeld als weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 810 punten, later de oude topzone tussen de 800-805 punten een waar er nu een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX blijft nog altijd haperen rond de weerstand en geraakt voorlopig niet meer verder, de 16.000-16.050 punten blijft een zware weerstand. Bij een definitieve uitbraak door deze weerstand zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen. Wel verwacht ik net als bij de andere indices eerst winstnemingen, er kan makkelijk 2 tot 3% af voor dat er een nieuwe aanval op de topzone komt.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we dan rond de 15.300 punten. Verder zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.250 punten. Denk eraan dat het snel kan gaan bij de DAX eens er een top staat.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet nu inleveren onder druk van enkele zwaargewichten met vooral Tesla dat onderuit gaat. Opvallend is dat Amazon en Apple wel hoger sluiten deze keer. De Nasdaq valt 96 punten terug en zet geen nieuw record meer neer. Op de grafiek ziet u de weerstand duidelijk en het valt op dat de index deze lijn al enkele keren als draaipunt neemt. Hoe ver en vooral wanneer de index verder terug moet moeten we afwachten, het Thanksgiving weekend komt er nog aan waar aandelen vaak hoger geraken net daarvoor. Dalingen kunnen trouwens snel gaan, dat weten we en zeker in deze volatiele markt, het kan in een paar dagen alweer voorbij zijn.

Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000-16.050 punten, later komt de 16.250 en mogelijk zelfs de 16.500 punten in beeld bij een soort extreme euforische uitbraak. Steun zien we nu eerst rond de 15.800, de 15.600 en de 15.400 punten met daaronder de 15.325 punten als steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
Dinsdag werd de winst genomen op de short posities, het resultaat voor deze maand loopt zo weer wat op. Het handelen verloopt prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er in 2021 heel goed voorstaan en het doel eigenlijk al ruim werd bereikt, we hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen nog genoeg kansen zo te zien.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.