Beursdagboek Trader Guy 13 november 2021, 09:17

...

Herstel AEX, DAX nieuw record en Wall Street hoger

13 november 2021, 09:17 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een verder herstel bij alle indices vrijdag na de toch redelijke terugval van woensdag. De Nasdaq en de Nasdaq 100 draaien al behoorlijk na de DIP van woensdag terwijl de SOX index nu weer dicht bij de recordstand geraakt. De DAX blijft zich net boven die 16.000 punten verdedigen momenteel, de index wil blijkbaar niet omhoog maar ook niet omlaag, een vreemde situatie wat betreft de DAX. Zowel de DAX als de Franse CAC 40 zetten opnieuw een record neer op slotbasis.Weekend update zaterdag 13 november:
We zien een verder herstel vrijdag maar aan de andere kant zijn er ook genoeg signalen dat we moeten opletten. Toch werden de tech aandelen die het eerder in de week moeilijk vrijdag weer volop gekocht. Het waren vooral de grote spelers die een stevig herstel lieten zien, dan heb ik het over Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon en Facebook vielen op, ook Netflix ging er goed op vooruit. Andere sectoren bleven wat hangen, denk aan de banken en de de oliesector. We zien dus wat sector rotatie en dat is in feite al een lange tijd zo, men stapt snel over van de ene naar de ander sector en dat zorgt ervoor dat de markten voorlopig nog redelijk stabiel blijven ook al blijft de volatiliteit aan de hoge kant.

Opletten voor teveel optimisme blijft belangrijk want de markten gaan hoe dan ook op vrij korte termijn een grotere correctie laten zien. Naar mijn gevoel worden DIP's te snel opgekocht omdat niemand enige angst vertoont en dat zelfs niet met deze torenhoge waarderingen. Daar zit er een groot gevaar, bij de ene index meer dan bij de andere en bepaalde sectoren zitten in een euforische bubbel waarbij we zeker alert moeten blijven. We kunnen weinig anders dan op halve kracht handelen in deze fase, de volatiliteit is te heftig om zonder risico te groot in te stappen. Daarom kies ik zelf nog steeds om met halve posities te werken in deze fase.

Op weekbasis zien we wel verlies bij de Dow Jones (-0,65%), de S&P 500 verloor 0,3% terwijl de Nasdaq (-0,7%) en de Nasdaq 100 (-1%) voor het eerst in 6 weken verlies laten zien op weekbasis. De SOX index wint dan op weekbasis 1% terwijl de Dow Transport 0,5% lager sluit.

In Europa zien we dat de DAX 0,25% hoger sluit en zo nieuwe records blijft neerzetten, de Franse CAC 40 won de afgelopen week 0,7%. De AEX index kon de week net met een klein plusje (0,6 punt) afsluiten. Europa laat een voorzichtige week achter maar wel zonder dat er verlies werd gemaakt gezien het slot op vrijdag. De AEX had wel de slotrally nodig om net in de plus te blijven op weekbasis.

We blijven hoe dan ook voorzichtig met het kiezen van posities, we zien wel kansen maar we moeten zeker niet te snel en te gretig gaan handelen in deze fase, ik moet de markt goed aanvoelen en het juiste momentum zien te kiezen. Te vroeg instappen, waarschijnlijk long, zou jammer zijn maar aan de andere kant moeten we ook deze kans durven te nemen nu de indices een interessant punt naderen. Er lopen nu even geen posities want we hebben dinsdag winst genomen op de short posities waardoor het resultaat deze maand verder oploopt.

Er komen mogelijk snel weer nieuwe kansen, dus blijf alert voor de mail en de SMS die ik ga versturen. U kunt meedoen door lid te worden via een proefabonnement dat loopt tot 1 januari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street herpakken zich na de daling aan het begin van de week, records zien we nog niet maar de DIP werd stevig opgekocht desondanks de slechte berichten over de inflatie die woensdag binnen kwamen. De komende week is het erop of eronder zo te zien, geraken we verder omhoog dan zien we snel weer records, zo niet dan verwacht ik een snelle terugval richting de oude topzone die nog een paar procent onder de slotkoersen van vrijdag uitkomen.

De AEX herpakt zich ook vrijdag maar geraakt nog niet voorbij de 820 punten, we zien nogal wat weerstand in de buurt van de 820-825 punten. Ook wat betreft de AEX opletten de komende week. De DAX blijft hangen en zet minimale records neer, de DAX lijkt te wachten op een grotere beweging zo te zien.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich vrijdag met 179 punten winst, na enkele mindere dagen zien we de Dow Jones wat herstellen maar de index bereikt de steunzone nog niet waardoor we moeten blijven opletten de komende week. Wall Street wou richting het weekend de schade beperkten om zo de week minder negatief af te ronden. Toch zien we voor het eerst in 6 weken tijd een verlies op weekbasis wat betreft de Dow Jones.

Weerstand zien we nu eerst rond de 36.250 punten met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten, bij een uitbraak komen dan eerst de 36.750 en zelfs de 37.000 punten in beeld als doelen.

Steun nu eerst de 35.750 steun om later uit te komen bij de 35.630 punten waar de oude top uitkomt. Eerst deze belangrijke niveaus in de gaten houden, daarna kijken we verder wat betreft de Dow Jones.

AEX index:
De AEX begon vrijdag zwak maar wist zich helemaal te herpakken later richting het slot, de index komt zo weer uit op 820 punten waar we de zware weerstand zien uitkomen, tussen de pakweg 820 en de 824 punten waar de top wacht. Veel veranderd er niet, de index zit in een range tussen de pakweg 808 en de 822 punten, belangrijk wordt in welke richting de AEX zal uitbreken later deze maand. Weerstand nu de zone 820-825 punten, later de 830 en de 835 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 808-810 punten, later de oude topzone tussen de 800-803 punten waar er een duidelijke en sterke steun wacht. Pas als de AEX weer onder de 800 punten zakt moeten we rekening gaan houden met de steun rond de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten.

DAX index:
De DAX blijft opvallend lang haperen rondom de weerstand ofwel de topzone en geraakt voorlopig niet verder, de 16.025-16.100 punten blijft een zware weerstand. Het blijft opvallend dat nu de DAX daar geraakt de index deze zone stevig weet te verdedigen. Ook vrijdag toen alle indices plots behoorlijk omhoog schoten zien we de DAX niet mee bewegen. Het blijft een vreemde situatie want we weten even niet wat we met de DAX moeten, op slotbasis zet de index wel weer een nieuw record neer.

Blijf in ieder geval opletten mocht er een definitieve uitbraak komen door deze weerstand, dan zie ik de doelen rond eerst de 16.250 en later rond de 16.500 punten uitkomen en bij een uitbraak kan het snel gaan. We moeten de DAX goed in de gaten houden en vooral opletten welke richting die de DAX kiest de komende sessies.

Steun nu eerst de 15.810 punten, later steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we rond de 15.270 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich verder en sluit vrijdag 156 punten hoger zo dat het grootste gedeelte van het verlies van woensdag goed werd gemaakt donderdag en vrijdag. Die steun rond de 15.400-15.425 punten blijft wat mij betreft nog altijd belangrijk en een test van deze zone zou logisch zijn via een correctie die wat langer duurt. Het probleem is dat beleggers zeer ongeduldig blijven en elke DIP zo snel mogelijk weer willen opkopen. Daar zit er wel een groot gevaar in want eens er een bodem wegvalt dan kan een index als deze snel fors inleveren.

Weerstand zien we nu rond de topzone 16.000-16.050 punten met later de lijn over de toppen die rond de 16.250 punten uitkomt. Daarna bij een extreem omhoog kan de 16.500 punten in beeld komen als mogelijk doel. Steun zien we nu eerst rond de 15.600 met al snel daaronder de belangrijke zone 15.400-15.425 punten. Bij een verdere daling steun rond de 15.325 punten en de 15.250 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
Dinsdag werd de winst genomen op de short posities, het resultaat voor deze maand loopt zo weer wat op. Het handelen verloopt prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er in 2021 heel goed voorstaan en het doel eigenlijk al ruim werd bereikt, we hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen nog genoeg kansen zo te zien. Ik zoek voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden zodra die zich voordoen.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.