Beursdagboek Trader Guy 20 december 2021, 08:21

...

Slechte start nieuwe week, AEX kan op zoek naar de 750-760 zone

20 december 2021, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markten blijven onder druk staat door de vele onzekerheden waar we mee te maken hebben momenteel. Dan heb ik het over de nieuwe omicron variant van het virus waar nog tal van onzekerheden over zijn maar ook de inflatie, de rente en de nog steeds hoog gewaardeerde markt. Vanmorgen zien we dat meteen via de futures die behoorlijk wat lager staan. De start van de week wordt hoe dan ook negatief, van een eindejaar rally kunnen we niet spreken dit jaar want de markten zakken gestaag verder de afgelopen weken. Azië sluit vanmorgen ook fors lager, de Hang Seng en de Nikkei verliezen rond de 2%.Update maandag 20 december:
Nederland zit weer in een harde lockdown terwijl andere landen nu ook behoorlijk bang worden voor een nieuwe golf door de omicron variant van het virus. Men weet ook nog te weinig over de gevolgen ervan zodat beleggers behoorlijk onrustig worden en dat zien we vanmorgen weer via de futures die fors lager staan aan het begin van de voorlaatste week van het jaar. Hoe de markt zich verder zal gedragen in de loop van de dag moeten we afwachten, de volatiliteit zal blijven en bij elk bericht, zowel negatief of posities zullen we grote uitslagen blijven krijgen in beide richtingen.

Vrijdag was het al te merken, de AEX en de DAX moesten inleveren terwijl op Wall Street vooral de Dow Jones en de S&P 500 een nieuwe duw omlaag kregen te verwerken. De Nasdaq en de SOX index bleven wel dicht bij het slot van donderdag en lieten duidelijk divergentie zien ten opzichte van de traditionele indices. Wel is het zo dat meerdere indices hun bodems van de week ervoor weer gaan opzoeken en er vandaag als het zo blijft er mogelijk meteen al onder gaan duiken. Zo zien we dat de AEX al ver onder de 770-772 punten zal openen, het is dus afwachten hoe de sessie verder zal verlopen vandaag en we kijken dan ook vooral uit naar de opening van Wall Street vanmiddag.

Tot nu toe is een eindejaar rally ver te zoeken, eind deze week krijgen we al Kerstavond, daarna start de laatste week van 2021 met die vrijdag al oudejaarsavond waar we de slotstanden van 2021 zullen kennen. Tot dan moeten we niet teveel risico opzoeken en rustig blijven, de signaaldiensten staan voor dit jaar goed, we kunnen het jaar met een mooie plus afronden en ik richt me vooral al op komend jaar. De markt zal volatiel blijven tijdens de eerste maanden van 2022 door de onzekerheden die er zijn momenteel.

We hebben geen posities open staan, ik ben vooral voorzichtig gebleven vorige week waar we intenties hebben gezien in beide richtingen, donderdag stond er nog even een stand rond de 794 punten bij de AEX, vandaag zien we voorbeurs al 755 punten staan via de futures. Ook de DAX geraakte donderdag even tot dicht bij de 15.810 punten, vanmorgen is dat al 15.150 punten via de futures. In beide richtingen dus een moeilijke situatie, daarom blijf ik rustig en uit de markt, er komen wel weer mogelijkheden maar we zullen moeten afwachten. Wat wel het geval is, ik heb de leden vooral rustig weten te houden door dat mijn visie op de markt voorzichtig blijft, dus niet wat doen waar dat het onzeker is.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street lag er wat verdeeld bij vrijdag, de Dow Jones en de S&P 500 verloren deze keer fors terwijl de Nasdaq en de SOX vrijwel vlak de sessie wisten af te sluiten. Vanmorgen zien we al een nieuwe negatieve golf op ons afkomen via de futures dus de start van de week van de Kerst zal niet positief verlopen of er moet een stevige draai komen later op de dag. Van een eindejaar rally is er tot nu toe geen sprake, de markten blijven onzeker en vooral moeilijk te voorspellen.

Ook Europa had het moeilijk, de AEX weer omlaag terwijl de DAX het ook laat afweten. Aan het begin van de week zien we Europa ook weer lager, vooral de AEX krijgt het heel moeilijk nu.

Dow Jones:
De Dow Jones laat het ook weer afweten, de index duikt opnieuw onder de belangrijke 35.500 punten steun en kan zo weer op zoek naar eerst de 34.750 punten met net daaronder het 200-daags gemiddelde dat rond de 34.600 punten uitkomt. Later komt de bodemlijn rond de 34.000-34.100 punten weer in beeld als zeer belangrijke steun.

Weerstand zien we nu rond de 35.500 punten, later de 36.000 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX blijft in een moeilijke fase, vrijdag opnieuw behoorlijk omlaag en ook vanmorgen zien we weer druk op de AEX zo dat de kans nu heel groot is dat de index onder de bodemzone 770-772 punten zal starten waar er een belangrijke steun wacht. Weet de index deze steun niet vast te houden dan zien we daarna de 750-752 punten als volgende doel.

Weerstand zien we nu eerst rond de 770-772 punten met later de 780-782 en de 788-790 punten. Later vooral de bekende 800-802 punten maar dat ligt nu plots weer een heel eind verder. In deze markt kan alles behoorlijk snel gaan, 10-15 punten beweging stellen niet zoveel voor met de huidige volatiliteit dat merken we nu vrijwel dagelijks.

DAX index:
De DAX test duidelijk de steun rond de zone 15.500 punten, donderdag er wel weer boven maar de range 15.500-15.810 punten blijft voor de DAX nu belangrijk. Uitbreken lukt niet, het is nu vooral opletten of de 15.500 punten het kan houden. De futures indiceren in ieder geval een daling tot onder de 15.500 punten dus het kan spannend worden bij de start van de nieuwe week. Let ook op het 200-daags gemiddelde dat nu rond die 15.500 punten uitkomt. Een zeer belangrijke steunzone nu rond die 15.500 punten.

Later steun rond de 15.300 en de 15.100 punten. Weerstand zien we nu rond de 15.600 en vooral de 15.810 punten. Door de volatiliteit kan de DAX ook deze week alle kanten op.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq krijgt het moeilijk al viel de schade vrijdag nogal mee met 10 punten verlies. Vanmorgen staan de futures wel weer lager waardoor de markt kan inleveren, het is afwachten hoe alles zal starten vandaag.

Steun nu weer rond de 15.000-15.075 punten, later de14.750 en de 14.400 punten. We zien ook nog een bekende zone rond de 14.210 punten als steun. Weerstand nu eerst de 15.250 met net daarboven de 15.400 punten. Later zien we vooral rond de 15.500-15.550 en de 15.600 punten weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
We blijven rustig met het handelen in deze volatiele markt, ik zoek. wel naar kansen de komende sessies maar door de forse en onvoorspelbare uitslagen moeten we hoe dan ook voorzichtig blijven. De grote uitslagen buiten de openingstijden hier in Europa maken het best moeilijk om op tijd in te stappen, eigenlijk zou de rust op de markten eerst terug moeten keren. Deze maand blijven we net zoals het gehele jaar rustig en doen niet te veel door het risico van de enorme volatiliteit.

Verder verloopt het handelen al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden. Denk als u naar het overzicht kijkt meteen ook aan de markt, met het handelen met meer risico kon het resultaat er totaal anders uit zien. Ik kies ervoor om vooral voorzichtig te blijven in deze fase vol met onzekerheden.

Om mee te doen kan dat nu via het nieuwe proefabonnement tot 1 MAART voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.