Beursdagboek Trader Guy 21 december 2021, 08:25

...

Diepe duik omlaag maar richting het slot toch hoop op herstel

21 december 2021, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een slechte start van de week met de AEX die even terug moest tot rond de 755 punten, de DAX kwam even tot net boven de 15.000 punten als bodem terwijl de Nasdaq intraday tot rond de 14.860 punten terug moest. De onrust blijft voorlopig, de AEX weet zich al te herpakken tot rond de 768 punten via de futures en zal wel rond de 770-772 punten kunnen starten vandaag maar het is moeilijk om er nu vanuit te gaan dat de bodem er al staat. Ook voor de andere indices die we volgen is dat zo, de volatiliteit zorgt ervoor dat de markten in beide richtingen forse uitslagen laten zien.Update dinsdag 21 december:
Na een zeer slechte start van de sessie lukt het Europa om zich deels te herpakken richting het slot maar ook alle andere indices sluiten lager maandag met verliezen van tussen de 1% en 2%. De ene wat meer dan de andere maar een negatieve sessie in ieder geval. Aan het begin van de sessie in Europa moest de AEX wel even heel ver terug, de bodem rond de 755 punten is diep. Toch kwam er wat herstel later op de dag waardoor de schade beperkt bleef tot 8 punten bij de AEX en tot 292 punten bij de DAX. Op Wall Street zien we ook grote verliezen, de Dow Jones sluit 433 punten lager, de S&P 500 verloor 52 punten terwijl de Nasdaq 188 punten verloor.

Vanmorgen staat alles weer hoger, de Dow laat bijna 300 punten winst zien voorbeurs, de Nasdaq gaat er met 200 punten op vooruit. Ook Europa zal hoger openen zo te zien via de futures, er kan makkelijk 1% tot 1,5% herstel komen vanaf de slotstanden van gisteren.

De markt blijft onrustig en meteen ook onvoorspelbaar gezien het verloop en vooral met de huidige volatiliteit. De ene dag hoopvol en fors omhoog, de andere dag is het weer slecht en zien we een forse terugval. De eindejaar rally lijkt er niet te komen maar zeg nooit dat het niet zal gebeuren want we hebben nog meer dan een week te gaan dit jaar. Ik durf, wil en mag niet zeggen dat iets onmogelijk is in deze markt, we hebben al genoeg rare en ongewone bewegingen gezien de afgelopen jaren zodat alles mogelijk is.

Voor vandaag ziet het er goed uit in ieder geval, er komt herstel zo te zien en het zal nu weer afwachten zijn tot waar de indices deze keer geraken. Zoals ik gisteren al aangaf, let op bij de slechte start voor opnieuw een onverwachte draai omhoog, wel die draai is nu bezig. Nu zeg ik let op voor opnieuw een forse draai omlaag ... Blijf rustig, doe niet teveel en let vooral op wanneer je wat gaat doen. Het beste kunt u handelen op een diepe bodem of hoge top om kort in de andere richting te anticiperen maar ook dat blijft gevaarlijk. Neem daarom kleine posities, ik kan het niet vaak genoeg melden. Zelf zal ik waar het kan een positie opnemen maar ook ik blijf voorzichtig handelen.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moet ver terug maar de daling zette niet door tot het slot, de Nasdaq tikt de steun aan en herpakt zich goed later op de avond. Vanmorgen zien we hogere futures en het lijkt erop alsof er een bodem werd gezet gisteren. Ik hamer op het lijkt want in deze markt weten we nooit en is alles mogelijk. Het hangt af van hoe beleggers zich voelen, het sentiment, de onrust en de nieuwsfeiten die er gedurende de sessie voorbij komen. Ook Europa wist zich te herpakken na de diepe duik omlaag in de ochtend. Ook Europa herpakt zich vanmorgen via de futures zodat de AEX al boven de 775 punten uitkomt, de DAX zien we rond de 15.450 punten vanmorgen.

Dow Jones:
De Dow Jones laat het ook weer afweten, de index duikt opnieuw onder de belangrijke 35.500 punten steun en ging op zoek naar de 34.750 punten en net daaronder naar het 200-daags gemiddelde dat bijna werd getest op 34.620 punten. De eerste steun zien we nu rond die 34.750 punten met net daaronder de 34.620 punten waar het 200-MA uitkomt. Later komt de bodemlijn rond de 34.000-34.100 punten weer in beeld als zeer belangrijke steun.

Weerstand zien we nu rond de 35.250 en de 35.500 punten, later de 36.000 punten als weerstand.

AEX index:
De AEX moest fors inleveren en in de ochtend werd al de 755 punten op de borden gezet, de index herpakt zich wel om rond de 763 punten te sluiten. Vanmorgen zet de AEX door richting de 775 punten via de futures. We bekijken nu hoe de markt zich in de loop van de dag zal gedragen maar we zijn wel al een eind weg van die 755 punten bodem van gisteren.

Weerstand zien we nu eerst rond de 770-772 punten met later de 780-782 en de 788-790 punten. Later vooral de bekende 800-802 punten maar dat ligt nu plots weer een heel eind verder. In deze markt kan alles behoorlijk snel gaan, 10-15 punten beweging stellen niet zoveel voor met de huidige volatiliteit dat merken we nu vrijwel dagelijks.

DAX index:
De DAX moest terug tot rond de 15.000 punten maandag maar ook deze index herpakt zich richting het slot. Vanmorgen zet het herstel zich door zodat de 15.500 punten weer in zicht komt en waar we nu de eerste weerstand verwachten. Als de DAX dan doorzet dan letten we op de 15.650 en de 15.810 punten als volgende weerstand.

Steun zien we nu rond de 15.300, de 15.100 punten en de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest ook fors inleveren maar richting het slot kwam er herstel en dat zet door vanmorgen zien we via de futures. De lijn onder de bodems werd aangetikt voor het eerst maar de Nasdaq weet zich daar goed te verdedigen, voorlopig althans. Onder de steunlijn rond de 14.900 punten zien we steun rond de 14.800 en de 14.600 punten, later nog steun rond de 14.400 en de bekende 14.210 punten.

Weerstand nu eerst de 15.200 met net daarboven de 15.400 punten. Later zien we vooral rond de 15.500-15.550 en de 15.600 punten weerstand.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
We blijven rustig met het handelen in deze volatiele markt, ik zoek wel naar kansen de komende sessies maar door de forse en onvoorspelbare uitslagen moeten we hoe dan ook voorzichtig blijven. De grote uitslagen buiten de openingstijden hier in Europa maken het best moeilijk om op tijd in te stappen, eigenlijk zou de rust op de markten eerst terug moeten keren. Deze maand blijven we net zoals het gehele jaar rustig en doen niet te veel door het risico van de enorme volatiliteit.

Verder verloopt het handelen al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden. Denk als u naar het overzicht kijkt meteen ook aan de markt, met het handelen met meer risico kon het resultaat er totaal anders uit zien. Ik kies ervoor om vooral voorzichtig te blijven in deze fase vol met onzekerheden.

Om mee te doen kan dat nu via het nieuwe proefabonnement tot 1 MAART voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.