Beursdagboek Trader Guy 7 januari 2022, 08:25

...

Markt blijft volatiel, AEX fors onderuit Wall Street iets lager

7 januari 2022, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een behoorlijk volatiele sessie weer, Wall Street begon zeer nerveus aan de sessie maar toen werd er een bodem gevonden bij de tech indices en dan weer exact op hetzelfde niveau als de vorige 2 bodems van december. De AEX moest fors inleveren gisteren, na de sterke start van het jaar met de top op 812 punten stonden we donderdag even op 779,9 punten. De DAX blijft dan wel met 16.050 punten boven de 16.000 punten wat op zich een sterk teken is. Vandaag kan er herstel komen op Wall Street maar eerst zien hoe de cijfers over de werkgelegenheid gaan uitpakken om 14:30.Update vrijdag 7 januari:
De markt blijft in beweging, wie had dat kunnen denken zo de eerste week van het jaar maar aan de andere kant kennen we niet veel anders de afgelopen maanden. De markten bewegen in een snel tempo tussen hoog en laag en telkens wanneer je denkt het zal doorzetten in een richting dan komt de counter beweging op gang. Net als maandag, alles staat op uitbreken en dan komt de daling via de techsector plots opzetten en dat trekt de rest met zich mee. We hebben deze week zelfs nieuwe records gezien bij onder andere de Dow Jones, de S&P 500 en de DAX en de grootste terugval sinds zeer lange tijd bij de Nasdaq en de Nasdaq 100 binnen 2 dagen. De indices die het meest hebben ingeleverd zoals de Nasdaq en de AEX werden gisteren plots interessant om in te stappen door de diepe dip, het is nog afwachten of het een goeie keuze was.

Vanmiddag de cijfers over de werkgelegenheid om 14:30, maar eens bekijken wat dat zal brengen later vandaag en vooral vanavond op Wall Street. Veel valt er niet over te zeggen, het is afwachten tot na de cijfers. Verder moeten we er niet van opkijken mocht er opnieuw een grote beweging omhoog komen, we geraken het gewend, de markt blijft enorm volatiel in beide richtingen. Gisteren dus toch nog een diepere bodem maar die werd duidelijk opgekocht en dan zeker bij de tech aandelen. De Nasdaq liet in no-time een beweging van pakweg 250 punten zien binnen een uur of 2.

De signaaldiensten:
We blijven zoeken naar mogelijkheden, gisteren toen de indices rond hun laagste stand uitkwamen heb ik wat kleine posities opgenomen op wat indices. Ook nu moet ik alert blijven en de posities goed bewaken, als er herstel komt via de tech indices dan zitten we goed voor een paar dagen. Komt de verkoopdruk terug dan zal ik nog wat moeten wachten en weer op tijd uitstappen met de posities. Iedereen kan meedoen en de signalen die ik verstuur ontvangen, wel naar eigen keuze en inzicht want men beslist altijd zelf om mee te doen of niet.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street moest lager na de opening maar na het zetten van een bodem zien we toch herstel op gang komen. Wel werden er geen plussen neergezet op slotbasis, de kopers blijven nog wat voorzichtig. De Nasdaq kwam wel even tot de bodems van december om vanaf dat punt te herstellen om nagenoeg vlak af te sluiten. In Europa wel een slechte dag, de DAX verloor na het record van woensdag ruim 200 punten terwijl de AEX 15 punten verloor. De AEX zakt veel dieper door omdat ASML zo zwaar weegt binnen de index en dat aandeel verloor in pakweg 3 dagen tijd zo'n €50 en tussen hoog en laag zit er dit jaar al zo'n €80 verschil. We houden ASML en dus ook de AEX goed in de gaten de komende week.

Dow Jones:
De Dow Jones moet vanaf de top inleveren maar zeker niet zoveel als de andere indices op Wall Street, de index kan steun vinden rondom het huidige niveau zo te zien. Verder letten we op de 36.000 en de 35.750 punten waar we de volgende steun zien uitkomen. Later de 35.500 punten die ik als belangrijk zie op de korte termijn, pas onder dat niveau ziet het er slecht uit voor de Dow Jones.

Weerstand nu eerst rond de 36.600 punten en vooral de topzone net onder de 37.000 punten, bij een doorbraak van de top weerstand rond de 37.250 en de 37.500 punten.

AEX index:
De AEX krijgt het weer moeilijk, de index moest even terug tot rond de 780 punten waar we de eerste steun zien. De index kon richting het slot wel herstellen om zo rond de 785 punten te sluiten. De zone 800-802 punten ligt plots weer een eind verder, aan het begin van de week dachten we met de doorbraak omhoog tot boven de 808-810 punten dat de weg richting de top open lag maar enkele dagen later is deze situatie helemaal anders. Met de 780 even op de borden werd het plot gevaarlijk om door te zakken richting de bodemzone 770 of zelfs de 755 punten. Zo zie je maar weer hoe volatiel de marken blijven en je vaak op het verkeerde been wordt gezet. Ook nu zullen er velen zijn die denken dat het door kan zakken maar de markt kan daar opnieuw anders over beslissen.

Wat betreft de weerstand is het ook redelijk simpel samen te vatten, eerst rond de 800-802 punten met later de top van afgelopen maandag rond de 810-812 punten. Steun nu eerst de 780 punten, later de 770-772 en de recente bodem rond de 755 punten.

DAX index:
De DAX moest ook inleveren na het record van woensdag maar de index sluit nog wel boven de 16.000 punten wat op zich sterk is. Steun nu die 16.000 punten met later de bekende steun rond de 15.810 punten. Verder zien we de 15.650 en de 15.500 punten als steun. Eerst maar eens bekijken wat er rondom die 16.000 en die 15.810 punten gaat gebeuren, en of de index die niveaus nog zal opzoeken.

Weerstand zien we nu rond de top die uitkomt net onder de 16.300 punten, later bij een uitbraak eerst weerstand rond de 16.500 en later rond de 16.750 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest even terug tot de bodemzone rond de 14.900 punten maar wist zich goed te herpakken vanaf dat punt. Die 14.900 punten blijft enorm belangrijk als steun want onder deze steun ligt er veel meer ruimte omlaag tot eerst de 14.600 en later tot rond de 14.400 en de 14.210 punten. Zo ver is het nog niet maar we moeten wel opletten vanaf nu. Let dus vooral op de 14.900 punten als steun.

Weerstand zien we nu rond de 15.200 punten, later de 15.400 en de 15.600 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt. Zoals vaker kan het snel gaan, als de stijging op gang komt en beleggers geloven er weer in dan kan de Nasdaq makkelijk 400 tot 500 punten herstellen.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De eerste winst voor dit jaar is binnen, net voor de daling dinsdag begon zag ik de divergentie al op gang komen via de tech aandelen, daarom heb ik toen meteen de long posities gesloten en winst genomen op alle posities die we hadden lopen. Zo staat de eerste winst voor dit jaar er al, hieronder het overzicht via de tabel. We zitten weer in enkele posities nu, vooral op de indices die een diepe dip hebben neergezet donderdag.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 maart 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 MAART voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.